Al weer een aantal chapters bijgeschreven...Zoals jullie af en toe zien wissel ik in Characters. Later in het verhaal krijgen jullie pas teksten van Embry te lezen.. Sorry maar de wolfpack, is nog niet echt in beeld. Sommige zullen af en toe een korte rol in een hoofdstuk spelen, zoals het ook al gedaan heeft. Pas in het jaar 2018, komt de pack er wat vaker in voor.. Sorry voor de lezers, die graag al meer wolfpack gezien hadden...
Wees geduldig, want ze komen echt wel...

November 2016
||Sterre Apple.


Het was een stuk rustiger nu dat ons moeder niet meer zoveel thuis verscheen. Na een aantal rechtszaken waarbij ze niet is komen opdagen, heeft ze het recht om Fay te zien verspilt, net zo verspilt als het ouderlijk gezag over haar bijna 5 jarige dochter. Mijn kleine halfzusje was aan mij toegewezen, als hoofdverzorger, kreeg ik de meeste voogdijrechten. Aangezien ik Caden mijn jongere volle broertje had aangewezen als mede verzorger heeft hij ook een deel recht op Fay gekregen, waardoor wij dus over het meisje gaan.
Payo Stahlie, haar vriend waar ze toch al een aardige tijd mee samen is, was inmiddels weer vrij gekomen.
Hij heeft mijn moeder aangeboden om tijdelijk bij hem te komen zodat ze niet verder in de problemen zou komen. Een aantal regels, voorwaarden zijn getroffen zoals de betalingen. Mijn moeder moest maandelijks €1000,- overmaken voor de huur, het gas, water en elektriciteit, en verdere verzekeringen. Het geld wat mijn moeder eerder op haar rekening gestort kreeg van Elvin voor Fay, is omgezet naar mijn bankrekening.
Zo zijn er nog een aantal potjes, mijn eigen loon en andere fondsen waarbij ik de zorg voor Caden en Fay op mij kon nemen.
Ik kon zeggen voor een bijna zeventien jarige, had ik een aardig net loon, €1301,23,- en eens in het kwartaal zat ik op €2076,70,- genoeg om rond te komen, te kleden, school, sport, ziektekosten en andere belangrijke zaken te kunnen betalen. Zelfs kon ik aardig nog wat sparen, nu dat ik nog altijd thuiswonend ben. Zelfs als ik zou gaan verhuizen naar La-Push en bij mijn vader introk zat ik haast op het zelfde bedrag.
Het geen wat zou wegvallen was de kinderalimentatie voor mezelf en Caden.
Moeder zou het niet betalen, zelfs niet kunnen.
Haar totale inkomsten waren maar €1400,- per maand netto. Als ze haar vaste laste betaalde hield ze een kleine €400,- de maand over om van te leven en kleden, sparen. Het was niet genoeg om echt een onbezonnen leven te lijden zoals Caden, Fay en ik op het moment hadden. Voor kleine Fay zette ik standaard per maand €30,- op de spaarbank. Per kwartaal spaarde het meisje een gemiddeld €90,- bijeen. Caden was wat rommelig ermee, de ene maand spaarde hij maar €30,- en de andere maand €75,- het verschilde hoeveel hij nodig had de maand.
Voor mezelf was het makkelijk, maandelijks zette ik €100,- op mijn spaarbank.
Zo spaarde ik op jaarbasis een kleine €1200,- bijeen.
Volgens verschillende oudere volwassenen waarmee ik contact gehad heb, ben ik erg volwassen voor mijn leeftijd en erg geleerd.
Voor mezelf voelde het helemaal niet zo, ik moest veel vragen aan mijn vader of oudere broers. Soms snapte ik niet precies wat ze van mij wilde en of verwachtte. Maar met de tijd zou het makkelijker worden. Zou je er de handigheid in hebben.
De ruzie's in huis waren minder, minder heftig dan voorheen.
De tijd dat moeder thuis kwam slapen, was zelden of soms.
Maar als het gebeurde, waren wij met zijn drie in La-Push, op verzoek van het rechtssysteem, wat er is uitgesproken.
Ik vond het verschrikkelijk wat mijn moeder mij had aangedaan, ze had letterlijk mijn jeugd afgenomen, mijn puberteit. Maar het terug draaien en Fay in een pleeggezin of kindertehuis te laten plaatsen zouden we niet. Al onze andere broertjes en zusjes leefde bij hen vader, na veel ruzie, papierwerk. Fay was dan als enige die niet bij haar vader terecht kon, en zou dus bij vreemde komen.
Slecht zeer slecht idee.

Reacties (2)

  • Luckey

    Respect voor gaat hoor echt waar

    2 jaar geleden
  • LarryNiam

    Goed stukje weer:)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen