De weekendtassen voor mij neus uitgestald te zien staan, liet mij opnieuw een klein beetje stressen. Laatste keer was het bezoek aan mijn vader niet zo geslaagd. Fay was erg ziek geworden door het regenachtige weer, pap had haar meegenomen naar de spoed waar ze door verschillende artsen nauwlettend in het oog werd gehouden.
"Lukt het sis" was Caden zijn warme tropische stem, het gekir van Fay vulde erna mijn trommelvliezen. Ze zat vakkundig in de wat langere haren van mijn broer knopen te draaien. Af en toe trok Caden een vreemd gezicht om niet te laten merken dat ze hem pijn deed.
"Jawel" verzuchtte ik "maar" Caden fronste zijn wenkbrauwen.
Zette Fay in een simpele beweging op zijn bed en wees dat ze stil moest blijven zitten.
"Ik wil niet dat er het zelfde gebeurt als laatst" zuchtte ik stilletjes "moet ik geen warme kleren voor Fay inpakken" mijn wenkbrauwen gefronst. Begon Caden te grinniken en lachend zijn hoofd te schudden. "Sterre schat je doet het fantastisch als moeder. Ze kan zich geen betere moeder wensen dan dat ze nu al heeft. Maak je nu niet zoveel zorgen om Fay, ze is een sterk meisje" knikte Caden opbeurend.
"Oké, ik steek gewoon drie lange mouwen shirts in haar tas, wat korte shirts en een wat dikkere pyjama" knikte ik alsnog bezorgd.
Ineens werd ik door mijn broer op bed gedrukt, met een gezicht dat op onweer stond keek hij mij aan. Alsof hij wilde zeggen met zijn blik verroer je niet of ik bijt. Een grinnik wist ik tegen te gaan, "laat mij het maar doen voor Fay" knikte hij haar weekendtas van het bed grissend. "Ga jij je eigen tas nu maar inpakken" grinnikte hij wenkend naar de knalgele weekendtas die nog altijd leeg was.

Het was voor een paar minuten stil op het gekraai van mijn zusje Fay na. Ze was in het grote bed van Caden gekropen, kroop van het hoofdeinde naar het voeteneinde en weer terug tot ze haar draai gevonden had. Een grinnik rolde over mijn lippen, het meisje was onverbeterlijk schattig. Al leek ik op geen een van mijn broers of zussen, toch leek het meisje redelijk mijn karaktereigenschappen over te nemen.
Ze was erg koppig, eigenwijs, nieuwsgierig, leergierig, creatief, speels op haar eigen manier, gevoelig, kwetsbaar en snel afgeleid.
Ik wist dat ze bepaalde eigenschappen ook van haar moeder had overgenomen net zoals eigenschappen van haar broers en zussen. Ze was nu eenmaal de jongste van het gezin: Boom. Tenzij dat Esther opnieuw met een buik vol benen liep dat ze daarom zich niet meer thuis durfde te tonen. Een zucht rolde over mijn lippen, opnieuw schoten er vragen te binnen.
"De tas van Fay is gepakt" was Caden zijn tropische warme indianen stem.
"De mijne bijna, hoe zit het met die van jouw" mijn wenkbrauw gerezen.
"Zo goed als gepakt" grijnsde de jongen breed. Ik begon te knikken, greep wat longsweaters van de plank en propte ze in mijn tas, zo ook wat lange broeken, een of ander kamerpak en een aardige stapel ondergoed. In mijn rugtas propte ik alle schoolboeken waarvan ik tentamenweek had en duidelijk nog moest bijleren. Een handtas belandde het overige spul in wat niet meer in mijn schooltas paste.
"Klaar" grinnikte ik de drie tassen beet grijpend.
"Let jij op Fay, dan zet ik dit in de wagen" knikte ik en stapte als gelijk de slaapkamer uit.
De trap af naar beneden en met een paar minuten stond ik terug boven voor de tassen van Caden en Fay, met mijn broertje in de achtervolging propte ik ze in de achterklep en zette Caden ons kleine zusje in de kinderstoel en in de gordel vast. Zelf stapte de jongeman aan de bijrijdersstoel in en klikte na verloop zijn gordel vast. De voordeur in zijn slot draaiend, alles gecontroleerd te hebben stapte ik net als mijn broer en zus gedaan hadden de wagen in. Klikte zoals Caden al gedaan had bij Fay en zichzelf mijn gordel om en stak de sleutels in het contact.
"Op naar La-Push" grijnsde ik knipogend naar Caden.
Fay was in de kinderstoel van vermoeidheid inslaap gevallen, we hadden haar deze middag wakker gehouden zodat ze zoet zou zijn in de auto.

Reacties (2)

 • Luckey

  Sterre is goede zus moeder voor faye
  Waar js de oudste zus?

  3 jaar geleden
  • Fantasy_World

   Welke oudste zus??

   Ze heeft er een aantal en volgens mij is zij een van de oudste dames...
   Hehe, ja ze is een erg goede zus/moeder voor kleine Fay..

   3 jaar geleden
  • Luckey

   Caleb zijn grote zus. Die eerder van school wilde om voor der broertjes/zusjes te zorgen.

   3 jaar geleden
  • Fantasy_World

   Zie Chapter 51, voor volgorde, kinderen...

   3 jaar geleden
 • LarryNiam

  Leuk hoofdstukje:)<3

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen