De volgende morgen had geen van mijn broers mij gewekt. Zelfs mijn vader had mij laten slapen eer dat ik dus wakker geschrokken was, zaten we klokslag 11:00 uur in de morgen. Precies één uur voor de lunch van start zou gaan. Duidelijk was ik zo uitgeput dat ik zolang geslapen had. Zelfs de spelende Fay in de achtertuin had mij niet doen wekken.
Pa had gelijk een kleuter opvoeden was energie vretend, een verantwoordelijkheid die een puber zoals ik nog eigenlijk niet hoorde te dragen.
Een gaap over mijn lippen laten rollend, rekte ik mij vervolgens uit waarna ik het dekbed van mij lichaam voelde glijden. Gelijk voelde ik de frisse kou van La-Push over mijn armen kruipen en schoot ik van mijn bed naar mijn kast om mijn kamerjas aan te trekken.
Vanuit het raam kon ik mijn zusje en pleegdochter in de achtertuin op de schommel zien zitten.
Haar vrolijke gelach en gekir dat Lachlan haar eens in de zoveel keren zwaaien eens een set gaf.
Ik was erg opgelucht dat Fay mijn oudere broer Lachlan accepteerde en leek te mogen. Had het kleine meisje gezegd dat het haar 'oom' is en dat ik wilde dat ze hem met 'oom Lachlan' aan zou spreken. Twee keer had ze me mama genoemd waar pa en Lachlan bij waren, gelijk hadden de twee geroepen dat ik net haar moeder was maar haar grote zus.
Fay schudde boos driftig haar hoofd en herhaalde het woordje mama.
Haar vinger had ze naar mij gericht, waarop ik begon te zuchten. Later dat Caden zijn zusje had meegenomen voor een ijs, kon ik het mijn vader en Lachlan uitleggen. In haar ogen was ik haar moeder, ik was daar om voor haar te zorgen, ik was daar wanneer ze verdrietig was, ik was daar wanneer ze te eten wilde of drinken verschoond of gebadderd moest worden. Ze zag mij constant, haar biologische moeder was altijd de hort op.
Uit begrip zouden ze het meisje niet meer toespreken.
Had met mijn vader, broers afgesproken zodra ze een leeftijd zou krijgen dat ze dingen beter begreep. Zouden we het haar opnieuw uitleggen, vertellen dat ik haar oudere zus ben net als Caden haar oudere broer, maar voor haar moesten zorgen. Als ze dan de leeftijd had, dat ze een juiste mening kon geven zouden we haar het verleden vertellen. Zodat ze zelf kon beslissen of ze haar moeder wilde zien of niet.
Het peuterbedje waar Fay in sliep aan de andere kant van de kamer was helemaal afgehaald.
Het meisje had vast en zeker een overvolle luier gehad, of is na alles wat gebeurt was, haar zindelijkheid verloren. Ergens ver in geheugen kon ik mij herinneren dat ik haar zindelijk had gekregen. Nu kon ik opnieuw beginnen, met haar te trainen voor de nacht droog te blijven.
Muziek vanuit de kamer van mijn broertje doemde op.
Ook Caden leek ontwaakt te zijn, gapend drukte ik mij recht liep vervolgens de trede af naar beneden waar ik gelijk doorstapte naar de keuken.
De heerlijke dampende pot koffie stond al klaar waarop ik een grote mok uit de kast greep hem vol schonk, melk en suiker erbij gooide en vervolgens met een dienblad vol drinken, eten de trap op liep naar boven.
Een heerlijke ochtend en middag studeren zou mij goed doen.
De matige 7.8 en 7.6 moesten dringend vervangen worden voor twee dikke vette negens.
De Directeur laten zien dat ik het nog altijd in me had. Niet dat ik problemen had of achter liep. Nee ik liep op schema, helaas had ik voor een paar testen wat minder gescoord kwam ik net boven de 7.3 uit. Waarna ik eigenlijk een dikke vette 8 of 9 kon score als ik beter geleerd had.
Pa en ik waren erover eens, de tijden dat ik tentamenweken had zou ik twee weekenden komen studeren waarbij Lachlan en hij de zorg voor Fay overnemen. De laatste zondag zouden we worden overhoord en dan zou alles goed moeten komen.

Reacties (2)

  • Luckey

    Gelukkig heeft ze goede broers!! En een ontzettend lieve vader!

    3 jaar geleden
  • LarryNiam

    Lieve vader en broer<3

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen