Geschiedenis, Wiskunde, Aardrijkskunde, Verzorging, LLB ook wel Maatschappijleer had ik gelezen. Bladzijde voor bladzijde alsof het een normaal leesboek was. Stukken wat ik niet begreep duidde ik aan met stikkers. Het waren er niet veel die ik had aangeduid, sommige werden later in het hoofdstuk beter uitgelegd waardoor ik het al begreep.
Een groot deel van mijn vakken had ik al doorgenomen, een aantal vakken waar ik moeite mee had liet ik op de stapel liggen.
Het was slecht, maar ik wilde niet mijn hele dag eraan uit spenderen aan één vak. Dan kon ik beter eerst de vakken die ik simpeler begreep doornemen, waarna ik later kon zitten klieren met de lastigere vakken.
Lachlan at nu met een maat van hem in de achtertuin aan een of andere scooter te sleutelen.
Hij hield nauwlettend samen met zijn vriend mijn zusje in het oog.
Caden en ik konden ongestoord blokken, en geloof het of niet maar na zo'n vier uur blokken verdiende je toch echt wel een pauze.
Ik was rond half één gestart, na een goede maaltijd en goed wakker geworden te zijn. Caden was al eerder begonnen de jongen was rond negen uur al wakker. Waarna hij vanaf een uur of 11 had zitten blokken. Pa had hem zelfs al twee keer een aantal vragen gesteld.
Het geluk dat ik had, was dat mijn vader nu op dit tijdstip aan het werk was in het ziekenhuis.
Zijn functie als Directeur kon hij niet verzaken nu dat zijn kinderen waren overgekomen. Ze hadden de man nodig, net zoals dat wij dat hadden.
Morgenavond zou Tiffany blijven eten en slapen. Maandag zal zij voor Fay zorgen terwijl Caden en ik nog een dag aan het blokken zijn. Na het avondeten zouden we die avond terug reiden naar Port-Angeles. Dinsdag ochtend moest Fay naar de peuterspeelzaal aka kleuterschool, had Caden zijn eerste tentamens. En zou ik het huishouden in orde kunnen brengen aangezien ik de rest van de week tentamens had.
Woensdag vanaf negen uur tot klokslag half vier. Donderdag vanaf negen uur tot klokslag half vier. Vrijdag vanaf negen uur tot klokslag twee uur waarna ik mij daarna gelijk klaar moest maken omdat ik om vier uur moest beginnen in het restaurant. Nu dat er veel besloten etentjes van rijke lui ons boekte hadden we geen keus. Had ik geen keus om tegen te gaan, het geld dat ze als fooi gaven kon ik goed gebruiken.
Dus zo slim ik was, had ik de taak aangenomen.
Caden zou die avond voor Fay zorgen, de tassen inpakken voor het slaapweekend bij ons pa voor de volgende bloksessie.
Geloof het of niet, nu dat pa ons meer tegemoed kwam, we minder problemen met ons moeder vergde verging het ons veel beter. Ik scoorde goed op school, Caden scoorde goed, zelfs kleine Fay kreeg haar oude karakter meer terug.
Kort schudde ik mijn hoofd, was te ver afgedwaald. Ik moest mij terug concentreren op mijn leren.
De goede cijfers kwamen niet vanzelf.
Een nieuw boek van de stapel grijpend begon ik als gelijk te lezen alsof het een of ander amusant leesboek is. Na een aantal minuten voelde ik mijn aandacht verslappen en wist ik dat mijn concentratie het niet meer zal doen. Ik had te lang achter een volgende geleerd. Ik moest een langere pauze hebben, iets dat mij echt even zou afleiden.
Gelijk wist ik het ik draaide mij naar de televisie en drukte netflix aan.
Even gescrold te hebben vond ik de juiste serie en drukte ik play. Mij languit op bed laten zakkend, merkte ik gelijk dat ik mij begon te concentreren op de televisie. Het werkte, nu nog even amuseren.

Reacties (2)

  • Luckey

    Ze moeten het redden bu gewoon

    2 jaar geleden
  • LarryNiam

    Leuk hoofdstukje<3

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen