Gelukkig was het avondeten soepel, vriendelijk verlopen. Zelfs kleine Fay had het grootste gedeelte van haar avondmaal naar binnen gewerkt. Op de achtergrond waren de zachte stemmen van Tiffany, Lachlan en mijn vader te horen. Caden stond de borden af te spoelen en de vaat in de vaatwasser te ruimen.
"Ga jij Fay badderen en instoppen" was Caden zijn grijnzende stem, wijzend naar het meisje dat zat te knikkerbollen in haar kinderstoel. Een grinnik verliet mijn mond, "badderen zal het niet meer worden" schudde mijn hoofd. "Morgen is ze de eerste met douchen, voor nu een washand" en tilde het meisje uit haar kinderstoel. Slap liet ze zich tegen mijn lichaam aan krullen.
Ze was op, vermoeid van het vele spelen met Lachlan.
Langzame passen maakte ik de trap op naar boven, in mijn eigen badkamer bij mijn vader zette ik het meisje op de rand van het bad en begon haar vuile kleren uit te trekken. Gemompel vulde mijn trommelvliezen, Fay zou elk moment om kunnen vallen.
Een natte washand over haar gezicht halend, haar armen handen buik, rug en benen was het meisje fris voor de nacht.
Al snel had ik haar in haar nachtjapon gehesen en in haar peuter bed toegedekt.
Een verhaaltje voor het slapen gaan zou ze toch niet meer horen, snel haalde ik haar twee staartjes uit haar haren en drukte ik een flinterdun kusje op haar voorhoofd. "Slaap lekker, kleine prinses" fluisterde ik zachtjes. Het lampje uitknippend drukte ik mij recht en stapte vervolgens naar de babyfoon op het dressoir. Na even ermee geprutst te hebben liep ik de slaapkamer uit en trok ik de deur in zijn slot.
Een gaap verliet mijn mond, het was een redelijk lange dag geweest.
Beneden waren de stemmen van Tiffany en mijn vader te horen.
Met een versnelde pas was ik de trap afgedaald, liep ik gelijk door naar de keuken die inmiddels leeg waande.
Caden was blijkbaar met Lachlan hem gesmeerd. Een zucht rolde over mijn lippen waarna ik met een dienblad koffie en thee de woonkamer binnen stapte. Een vriendelijke glimlach van Tiffany liet mij ook gelijk doen glimlachen.
"Koffie en thee voor de liefhebbers" grinnikte ik het blad op tafel plaatsend.
"Slaapt ze" was pap zijn grijnzende stem "als een blok" grinnikte ik knipogend.
"Lachlan heeft haar goed vermoeid," knikte ik bedenkelijk "dat moet ook wel met zo'n energiebonk" knikte Lachlan die vanuit de garage kwam zetten. Een lach als belletjes verliet mijn mond en ongelovig begon ik met mijn hoofd te schudden. "Dan moet je haar niet te veel suikers geven" grijnsde ik, met mijn slimme opmerking. "Ze is erg energiek" knikte ik knipogend en griste een mok koffie van het blad.
"Is het je dochter" Tiffany fronste haar wenkbrauwen "de vorige keer is mij daar niets van binnen gekomen" opperde ze bedachtzaam.
"Het is mijn zusje en pleegdochter" knikte ik fronsend "ma is haar kans op voogdij verloren en Fay is heel erg gehecht aan mij geraakt" stamelde ik de situatie verkort uitleggend. "Dus je bent op het moment ook nog is moeder" kwam er geschrokken over de lippen van Tiffany. Ik begon te knikken "altijd al geweest eigenlijk" mompelde ik met het rood op mijn konen.
"En Caden is een goeie hulp" sprak mijn vader knikkend.
"Als ze het echt niet aan zouden kunnen had ik mij me er echt wel mee bemoeid" grinnikte mijn vader.
Hij was het er niet voor de volle 100% mee eens, maar hij zou precies het zelfde gedaan hebben voor zijn broers en zussen.
"Maar nog een broertje erbij" sprak ik wenkbrauw wiebelend.
"Ik dacht dat jullie niet zo meer in de baby's waren" grijnsde ik plagend.
"Het is welkom, niet gepland maar wel welkom" knikte Tiffany "misschien in het vervolg minder hard schieten papa" lachte ik mijn tong naar de man uitstekend.
Pap verslikte zich in zijn slok koffie en liet zijn mok met een klap op de grond belanden. Zijn bulderende gelach van plezier vulde de woonkamer en met het rood op mijn wangen probeerde ik enkele slokken van mijn koffie te nemen.
Hun mij plagen ik hen plagen.
Helaas kon ik het op sommige punten wat beter.

Reacties (2)

 • Luckey

  Hahahaha
  Is wel waar wat ze zegtxD

  2 jaar geleden
 • LarryNiam

  Hahahaha
  Leuk hoofdstukje:)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen