“Kun je misschien wat beter opletten?” zegt Caleb geërgerd, maar hij is zeker niet de enige die met deze situatie niet blij is. Integendeel, ons hele team is er niet blij mee en dat is zijn schuld.

Ik werp een blik op de zijkant van het veld, op Coach Travis. Onze joker, zei hij. Nou, ik merk het, onze fantastische joker. Een beetje jammer dat hij niet echt aan onze kant lijkt te staan. Het lijkt wel alsof hij helemaal geen deel uitmaakt van het team. Het is elf tegen negen tegen één en niemand schiet er iets mee op. Dit is niet hoe we deze wedstrijd gaan winnen.

“Ik heb echt genoeg van jou,” reageert Nathan op hem, zo'n beetje namens het hele team. “Heb je gezien waar je die bal heen trapte?”

Maat Caleb negeert hem en loopt terug naar zijn positie, iedereen voor de zoveelste keer woedend achterlatend.

De bal wordt weer ingegooid en Caleb pakt hem vrijwel meteen weer af, maar wanneer hij naar Izzy passt, kan ook zij de bal niet binnen de lijn houden.

“Zijn jullie net wakker ofzo?” sneert hij, waardoor hij ons allemaal nog veel kwader maakt.

“Zo'n bal had niemand kunnen halen!” schreeuwt Izzy verontwaardigd terug.

“Precies, dat was gewoon een belabberde pass!” valt Cassi haar bij en Xavier knikt instemmend.

“Je kunt haar niet de schuld geven, doe normaal!” roep ik naar hem. Het maakt allemaal niets uit. Hij hoort ons allemaal prima, dat weet ik zeker, maar luisteren naar ons is hij zeker niet van plan.

Niet veel later mist ook een pass naar Xavier, en alsof dat op zichzelf nog niet genoeg was, trekt onze zogenaamde ‘Joker’ meteen weer zijn grote mond open. “ Wat doen jullie toch, stelletje sukkels?” schreeuwt hij over het veld.

“Jij geeft alleen maar ziekenhuisballen,” snauwt Izzy, die het nu ook helemaal zat lijkt te zijn, hem toe.

“Wat zeg je nou?” zegt Caleb beledigd, haast verbaasd, alsof hij echt niet door heeft dat het zijn schuld is.

“Team Inazuma Japan staat niet volledig tot jouw dienst, begrepen?” roept Nathan naar hem.

“Precies!” Valt Cassi hem direct bij. “Wij doen ons uiterste best en ondertussen schiet jij waardeloze, onhaalbare passes naar iedereen. En vervolgens ook nog eens doen alsof het allemaal onze schuld is.”

“Je bent niet goed bij je hoofd,” voeg ik eraan toe. “Denk je echt dat we dat zomaar laten gebeuren? Dit pikken we echt niet, wij gaan niet verliezen omdat hij te koppig bent om fatsoenlijk samenspel te leveren.”

Maar zoals iedere keer heeft het geen effect, zoals dat de laatste tijd bij alles wat ik zeg lijkt te gaan, of het nu om Caleb of Axel gaat. Terwijl ik overweeg of het misschien beter is als ik helemaal niet meer probeer tot mensen door te dringen, loopt Caleb terug naar zijn positie. Hetzelfde liedje kan weer overnieuw beginnen.

Deze keer heeft Byron de bal en het is duidelijk dat hij ook genoeg heeft van Caleb - telkens weer wordt de bal van hen afgepakt. “Beacons! Withingale!” Hij passt helemaal naar voren, naar waar Bryce en Claude aan komen rennen. Archer kan de Brandende Sneeuwstorm met geen mogelijkheid stoppen - hij trapt volledig naast - en ik weet dat Darrens Oneindige Handen dat ook niet kunnen. Maar verliezen is geen optie en voor ik het weet sta ik helemaal achter op het veld, in de goal, samen met Cassi het schot af te weren. Alles voor de overwinning. Alles voor Paolo.

Zoals ik verwachtte, breken de Oneindige Handen in kleine stukjes. De klap die daarna komt is wel veel harder dan ik verwacht had en ik vlieg naar achteren, het net in. De bal rolt echter weg, over de achterlijn.

“Cassi, gaat het?” vraag ik bezorgd aan mijn zusje, die ook in de goal ligt.

“Dat wordt een blauwe plek,” zucht ze terwijl ze overeind krabbelt en ook mij weer op twee benen helpt. “Maar verder gaat het prima. Met jou?”

“Het gaat wel, denk ik. Het belangrijkste is dat we dat doelpunt hebben kunnen voorkomen. Ze mogen niet meer scoren,” mompel ik. “Anders kunnen we niet naar Paolo toe.”

Ze knikt instemmend en we nemen snel.onze positie weer in. Het spel wordt hervat met een corner voor de Fire Dragons, wat wel eens helemaal verkeerd uit zou kunnen pakken. Het feit dat Archer besluit dat dit zijn grote moment moet worden, maakt me niet veel hoopvoller. Zodra de corner genomen is springt hij, net als een van de Fire Dragons. Archer mist en valt, zoals ik wel een beetje had verwacht, maar de andere speler is helaas veel beter en weet de bal richting ons doel te schoppen.

Gelukkig weet Darren hem te stoppen, al is het met moeite. Meteen gooit hij de bal weer in. “Nathan!”

Nathan neemt de bal aan en rent naar voren. “We gaan aanvallen!” roept hij, waardoor het opeens tot me doordringt dat hij onze aanvoerder is, nu zowel Mark als Jude op de bank zit. Het is de eerste keer dat hij de leiding neemt en het voelt niet goed, alsof het gewoonweg niet klopt. Ik doe mijn best aardiger tegenover hem te zijn, maar in dit geval geeft hij me gewoon een raar gevoel, alsof er iets helemaal mis is aan dit plaatje. Dat is er ook: Jude is al onwennig als onze aanvoerder, ook al is hij duidelijk een geboren leider. Nathan daarentegen is dat niet en aangezien hij ons niet de leiding kan geven die we nodig hebben, valt ons team in ruzie en chaos uiteen, met hem aan kop. Alleen met Mark als onze aanvoerder kunnen wij het allerbeste uit onszelf en uit elkaar halen.

“Cassi!” roept hij en mijn zusje neemt de pass aan. Ze rent naar voren en kijkt wie er vrij staan. Ze negeert Caleb en schiet ver over zijn hoofd heen, maar Xavier, die meteen als een speer naar voren schiet en dan naar onze spitsen passt. “Axel, Austin, voor jullie!”

Austin neemt de bal aan. “Axel, dit keer moeten we scoren met ons schot.” Zijn stem klinkt zieliger, wanhopiger dan de voorgaande keren. Ook hij ziet in hoe slecht onze situatie is.

Maar ook deze keer dwaalt Axels blik af naar het publiek. Tijger Storm vliegt opnieuw over het net. Het doelpunt dat hij me beloofde blijft nog even slechts een vage belofte. Of het überhaupt ooit gaat komen, is net zo onzeker als onze kans op de overwinning. Nog altijd ziet de wereld om me heen er grauw en donker uit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen