Haar lichaam voelde loodzwaar. Ze kon geen vinger optillen, niet eens haar oogleden van elkaar krijgen. Haar gedachten en haar herinneringen lagen ook ongrijpbaar ver weg, het was alsof ze door drijfzand vooruit probeerde te komen terwijl een dikke mist ieder geluid dempte en alles om haar heen versluierde.
      Heel langzaam klaarde de mist op, werd de grond onder haar voeten vaster. Nu was het een zeurende pijn in haar rug waar ze zich van bewust werd. Haar nek deed ook pijn.
      Na een paar pogingen lukte het haar om haar ogen te openen. Ze zat in een auto. Heel even fladderde er angst door haar heen omdat ze een band dwars over haar bovenlichaam voelde lopen, maar een tel later realiseerde ze dat het een gordel was.
      Was ze in slaap gevallen tijdens het rijden?
      Nee, dat kan niet. Je kunt niet meer slapen!
      Gealarmeerd draaide ze haar hoofd opzij.
      ‘Ah, je bent er weer.’
      Een roodharige man glimlachte naar haar. Seth, herinnerde ze zich opeens weer. Hij zou haar een lift geven naar het station. Haar blik schoot naar verkeersbord dat ze passeerden. Geen bekende namen. Sterker nog, het klonk Frans.
      Was dit een ontvoering? Wat wilde hij van haar?
      ‘Ik wilde je niet afschrikken, meisje. Ik wilde alleen voorkomen dat je mijn hoofd door de autoruit zou slaan. Ik heb je een kalmeringsmiddel gegeven.’
      Aella probeerde haar vuist te ballen. Haar vingers voelden nog krachteloos.
      ‘Wat wil je?’ Haar stem sloeg over.
      ‘Ik wil voorkomen dat Loki jou hetzelfde aandoet als hij mijn zusje aandeed.’
      Haar hart sprong op toen Loki’s naam hoorde. Loki… waar ben je? Haal me hier alsjeblieft vandaan.
      Natuurlijk werkte dat niet. Dat Loki vaak had geweten wat er in haar hoofd omging, betekende niet dat hij letterlijk haar gedachten kon horen.
      ‘Ik heb niet om bescherming gevraagd,’ antwoordde Aella. ‘Laat me gaan.’
      ‘Wil je niet weten wat die schoft mijn zusje heeft aangedaan?’
      ‘Nee,’ antwoorde ze korzelig. Er was geen cel in haar lijf die dat wilde weten. Dat hij zoveel verkeerde dingen had gedaan dat hij een handvol kerfstokken nodig had om het op bij te houden, kon ze zo wel bedenken. Onwetend blijven maakte de omgang een stuk makkelijker.
      Het bleek Seth niet zo veel te kunnen schelen wat ze ervan vond. ‘Hij verleidde haar, vroeg mijn vader zelfs om haar hand.’ Hij draaide zijn hoofd opzij om haar aan te kunnen kijken.
      ‘Let nou maar op de weg, straks liggen we onder een vrachtwagen.’
      Toch nestelden zijn woorden zich in haar hoofd. Was Loki verloofd geweest? Had hij een vrouw misleid om zijn zin te krijgen? Was dat ook wat hij nu deed?
      Ze haatte de tevredenheid die Seth opeens uitstraalde.
      ‘Voordat ze zich konden binden, gaf Loki haar weg. Aan een monster, iemand die haar verkrachtte terwijl hij haar ledematen van haar lijf rukte.’
      Aella draaide haar hoofd weg. Gal kroop omhoog. Ze voelde zich zo misselijk dat ze begon te zweten.
      ‘Is dat degene aan wie jij de zielen van je zusters toevertrouwt? Denk je niet dat hij zich van jou zal ontdoen als hij je niet meer nodig heeft?’
      Aella’s mond zakte open. Hoe wist hij van de Zielenvanger? ‘Hoe…’
      ‘Hoe ik weet van de Zielenvanger? Simpel. Het was de bruidsschat die Loki aan mijn vader betaalde. Hij verruilde het voor mijn zusje, dat hij daarna wegsmeet als vuilnis. Zo veel betekenen de zielen van je zuster dus voor hem.’
      Aella reageerde niet meteen. Ze overdacht zijn woorden, probeerde te bedenken welke waar kónden zijn.
      ‘Waarom zou hij dan nu zoveel moeite doen om het terug te krijgen?’
      ‘Simpel,’ antwoordde Seth. ‘Jij was hun aanvoerder. Zonder jou kan niemand wat met een schare Walkuren aanvangen. Nu hij jou heeft teruggevonden, heeft hij er pas wat aan.’
      Aella beet op haar lip. Haar hoofd hield ze afgewend. Waarom zou ze ook maar iets geloven van wat deze man haar vertelde?
      ‘Wat ga je met me doen?’ vroeg ze na een lange tijd.
      ‘Ik breng je naar de Zielenvanger. Daar heb je Loki helemaal niet voor nodig.’
      Ze draaide haar hoofd opzij, keek hem geringschattend aan. ‘Waarom zou je dat doen?’
      De trekken van Seths gezicht werden hard. ‘Omdat ik graag toekijk hoe zijn walgelijke plan in het water valt als de Walkuren herrijzen en zich op hem wreken. Denk maar niet dat ik de enige ben die hem wil zien bloeden.’


Reacties (9)

 • Altaria

  Goed ik haatte Seth (but that name tough love it) maar nu snap ik hem ook wel

  2 jaar geleden
 • xxJennyxx

  Spannend

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Ik ben team Loki, ik vertrouw die Seth niet

  2 jaar geleden
 • Laleah

  Lekker monster is dat zeg... Die moet je toch niet tegen het lijf lopen. Iets zegt me dat we daar nog wat meer over gaan horen.. Nou Seth, lead the way!

  2 jaar geleden
 • Trager

  Volgens mij heeft Loki een kerfboom, ipv een kerfstok. Toch vind ik het maar sneu :/

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen