22 november.

Toen May de volgende ochtend wakker werd zag ze dat de verbinding met Tom nog niet verbroken was. Hij leek niet erg geïnteresseerd in zijn telefoon en had haar blijkbaar aan de kant gelegd. May keek op de radiowekker op haar nachtkastje en zag dat het twintig over zes in de ochtend was. Aarzelend rekte ze zich uit en tikte hierbij zachtjes tegen Gaby haar been, die verward wakker schrok.
“He, wat, waar?” mompelde ze slaapdronken en May schoot in de lach.
“Sorry poep, maar we moeten wel echt bijna op staan, we hebben vandaag een terror dag te gaan.”
“Hee, zijn jullie weer wakker?” Tom had zijn telefoon weer in zijn handen en keek in het scherm.
“Ja goedemorgen, sorry ik ben blijkbaar in slaap gevallen.” Tom schoot in de lach.
“Ik merkte het ja.”
“Sorry ik moet nu echt douchen en dan weer aan de slag, we moeten vandaag twaalf meiden de hele choreografie nog leren.” Gaby gebaarde half achter haar en het duurde even voor May begreep wat ze duidelijk wilde maken. “Ohja Tom, we hebben gisteren te horen gekregen dat we nog wat langer moeten blijven.” Het was een tijdje stil aan de andere kant van de lijn.
“Hoeveel langer?”
“Ik geloof anderhalve dag.”
“Oh.” Mompelde hij en meteen daarna verbrak hij de verbinding. May zuchtte geïrriteerd en liet zich weer achterover vallen.
“Dat is toch niet normaal..” mopperde Gaby, verbaasd naar May haar telefoon starend.
“Weet ik veel..” zuchtte May.
“Hij mag dan wel problemen hebben, maar ik weet niet of ik dit zou pikken..” May had Gaby wel een beetje verteld van Tom zijn problemen, maar was er nooit diep op in gegaan.
“Ik weet niet zeker of je weet hoe heftig het is wat zij hebben meegemaakt…” Gaby keek haar vragend aan. “Het is niet aan mij om het te vertellen, maar ik snap het wel. Ik kan er niks mee. Maar ik snap het wel.” Gaby knikte en leek duidelijk haar weerwoord in te slikken. May besloot toch maar eens uit bed te komen en zich klaar te maken voor de zware dag die haar te wachten stond.

Reacties (2)

 • Luckey

  Klein beetje langer wachten
  Betekend wel dat ze langer bij je mag blijven uiteindelijk
  Niet mopper mopperkontje!

  2 jaar geleden
 • FallingFaith

  Tom toch....
  Die anderhalve dag kan er dan ook wel bij joh ;-)
  Leuk deeltje!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen