Het eerste hoofdstuk is een korte introductie over mijn leven voor het begin de scheiding van mijn vader en stiefmoeder (yeah, tweede scheiding in m'n leven dus). Het is nog niet zo chaotisch, maar ik beloof dat dat nog komt...

In het kort:
- Mijn naam is Eva.
- Ik ben geboren in 2000.
- Ik ben enigkind.
- In 2005 zijn mijn ouders al gescheiden. Ik bleef bij mijn moeder wonen. Mijn vader had eigenlijk direct al een nieuwe vriendin: mijn stiefmoeder Sofia. Ze komt uit Estland. Ik kon het gelukkig prima met haar vinden.
- Na de scheiding ging ik om het weekend naar mijn vader.
- Zowel met mijn moeder als met mijn vader heb ik wel een hele goede band.
- Mijn moeder kreeg in 2007 een ook vriend, met wie ik het nog beter kon vinden.
- Mijn vader is uiteindelijk verhuisd. Mijn ouders wonen nu dus 40 minuten rijden uit elkaar.
- Mijn beste vriendin Nadia woont in de buurt van mijn vader. Ik zie haar bijna elk weekend dat ik bij mijn vader ben, dat gaat al zo sinds we kleine kinderen zijn.
- Ik ben vanaf de basisschool naar het tweetalig gymnasium gegaan. Daar heb ik een leuke vriendengroep waaraan ik al mijn problemen kwijt kan.

Juli 2015
In juli 2015 ging ik met mijn vader en stiefmoeder op vakantie naar Egypte. Daar hebben we anderhalve week lekker in het zonnetje gelegen, of nou ja, in de schaduw, want het was 40 graden. Mijn leven verliep eigenlijk heel soepel. Een paar weken geleden had ik nog met mijn hele klas gekampeerd om te vieren dat we de derde klas overleefd hadden; een van de beste weken van mijn leven. Een luxere vakantie was daarna zeker niet mis.

Op een van de laatste dagen van de vakantie lag ik in het zwembad met mijn vader, toen hij uit het niets vroeg wat ik ervan zou vinden als ik een broertje of zusje zou krijgen. Tja, ik ben niet echt een kindermens. Ik vind kinderen wel leuk, maar niet in mijn huis. Ik zei dus ook duidelijk tegen mijn vader dat ik daar geen enkele behoefte aan had. Ik merkte direct op dat hij heel overtuigend probeerde te beargumenteren dat een broertje of zusje hartstikke leuk is. Vanaf dat moment kreeg ik vermoedens dat hij en Sofia misschien nog een kinderwens hebben.

Ik markeer dit als het punt waarop mijn leven ineens heel ingewikkeld is geworden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen