Opie deed oprecht zijn best om haar af te leiden. Hij liet haar een paar nummers uitzoeken op de ouderwetse jukebox, liet haar winnen met een potje poolen en haalde haar over om samen met Chibs en Half-Sack een potje te darten. De laatste was een prospect, een nog niet volwaardig lid van SAMCRO die zich nog moest bewijzen. Hoe hij aan zijn bijnaam kwam werd haar al meteen in geuren en kleuren verteld: toen hij in Irak diende was er een testikel afgeschoten. Toen ze een beetje lacherig reageerde – hoe reageer je anders op zo’n introductie? – reageerde hij verontwaardigd en trok hij zijn broek naar beneden om te bewijzen dat hij het verhaal niet uit zijn duim zoog.
      Maffe mensen hier, dacht ze, terwijl ze een hijs van haar sigaret nam. Gek genoeg voelde het niet bedreigend, ook al had ze binnen een mum van tijd het eerste geslachtsdeel al onder ogen gehad. Het deed haar iets, dat mensen zich hier blijkbaar zo vrij voelden om dat te durven doen.
      ‘Morgen komt Cherry,’ zei Half-Sack. Ze zaten op een picknicktafel aan de rand van de grote parkeerplaats die zich voor de garage bevond. ‘Misschien kunnen jullie wat meidendingen doen ofzo.’ Hij haalde zijn schouders op.
      Dana glimlachte. Eigenlijk keek ze wel uit naar wat vrouwelijk gezelschap. En hoewel Half-Sack wat vreemd was, vond ze hem wel sympathiek en zou zijn vriendin vast geen draak zijn.
      ‘Leuk.’
      ‘Ja, Cherry is wel leuk,’ vertrouwde Opie haar toe. Hij nam een slok van zijn biertje. ‘Ik denk dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden.’
      Dana vond dat hij die conclusie wel erg snel trok, zo lang kenden ze elkaar immers niet, maar misschien kwam ze over als iemand die niet al te moeilijk deed. Dat bleek ook wel uit het feit dat ze nog steeds niet naar haar kamer was gegaan. Maar nu ze een paar biertjes naar binnen had gegoten, voelde ze zich iets vrijer en lonkte haar slaapkamer niet zo. Dan was ze alleen, wie weet wat voor herinneringen haar dan zouden belagen.
      ‘En jouw vriendin?’ vroeg ze nieuwsgierig aan Opie. ‘Ik neem aan dat die kinderen van je niet met de ooievaar zijn gebracht.’
      Ze vermoedde dat ze niet meer bij elkaar waren, anders hadden vast niet alleen zijn kinderen hier gegeten. Daarom had ze er eerder nog niet naar durven vragen, maar dit was een subtiele ingang.
      Opie keek haar even kort aan. Zijn mondhoeken zakten naar beneden en hij draaide zijn gezicht weer van haar weg. Ze had onmiddellijk spijt van haar vraag.
      ‘Mijn vrouw is anderhalf jaar geleden gestorven.’
      Dana sperde haar ogen open en vergat even adem te halen. Shit hé. Ze wist niet wat ze moest zeggen of doen, maar ze kon moeilijk blijven zwijgen na zo’n antwoord.
      ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen,’ zei ze zacht. ‘Dat moet ontzettend moeilijk voor je zijn en zijn geweest.’ Na een korte aarzeling legde ze haar hand even op die van hem. Hoe ze anders haar medeleven moest tonen, wist ze niet.
      Opie knikte, afwezig. Dana beet op haar lip. Verder vragen durfde ze niet, ze merkte dat de hele sfeer was omgeslagen. Hoe oud zou hij zijn? Ergens begin dertig, gokte ze, dus dat zou ook voor zijn vrouw hebben gegolden. Zo jong al sterven… Er kroop een rilling langs haar ruggengraat. Dan moest er wat verschrikkelijks zijn gebeurd.

Niet veel later ging Dana naar haar slaapkamer. Hoewel ze het natuurlijk niet had kunnen weten, had ze wel het gevoel de avond een beetje verpest te hebben. In elk geval voor Opie en haarzelf.
      Ze trok het nachthemd aan dat ze eerder op de dag had gekocht en kroop onder de dekens. Op het plafond vormden zich beelden van alles wat er vandaag was gebeurd. Caspers lijkbleke gezicht keerde steeds terug, en langzaam veranderde zijn grijns in die van Maddox. Ze probeerde aan andere dingen te denken, maar daar was ze nooit erg goed in geweest. Ze deed een poging om het gezicht van Opie op het plafond te projecteren, daarna dat van Jax en zelfs dat van de jongen met het gemillimeterde haar die ze bij de bar had zien staan.
      Niets hielp. Maddox nam al hun gezichten over, grijnsde haar toe en fluisterde dat hij zou komen om haar te halen.
      En toen, midden in de nacht, klonk er opeens een geweerschot.

Reacties (7)

 • VampireMouse

  Donna..... Ik heb mijn tv gister vervloekt 😭😭😭

  4 jaar geleden
 • Altaria

  Wauw, ik had Opie echt voorgesteld als een hele oude man....

  4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Hahaha eh dan is dat hoofdstuk dat ze over lingerie praten wel heel fout hahaha

   4 jaar geleden
 • Phlegethon

  Gelukkig kan ik meteen doorlezen en mis ik het moeten wachten op het vervolg hiervan(cat)

  4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Haha ja dat is toch wel een voordeel van stukjes opsparen. ;D

   4 jaar geleden
 • aarsvogel

  Jij upload nu zo snel, ik had dit hoofdstuk nog biet eens gelezen. Of misschien lees ik gewoon langzaam.
  Anyway, I love this(H)

  4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Ik heb een inspiratie wave haha, het is altijd maar de vraag hoelang dat duurtxD

   4 jaar geleden
  • aarsvogel

   Herkenbaar :'D

   4 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Oh my god what happeneeeedddddd

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen