Louis' blik straalde uit dat hij ook niet meer wist wat er gaande was of wat hij moest zeggen. Zowel Liam als Jamie zaten inmiddels gewoon op Jamie's bed en volgde Louis' bewegingen in stilte. De spanning was om te snijden.
"Hoe was Florida?" vroeg Jamie nu, terwijl zijn blik naar mij dwaalde. Ik was per slot de enige waar oogcontact mee te maken viel. Louis was druk bezig met spullen pakken. Welke spullen precies wist ik niet, maar ik liet hem maar gewoon zijn ding doen. Liam veegde onhandig over zijn lippen. Het was overduidelijk wat zojuist gebeurd was. En ik wist ook nog niet zo goed hoe ik daar over moest denken. Het was niet alsof ik ze het geluk niet gunde hoor, absoluut niet. Het was meer dat ik het absoluut niet aan zag komen. En Louis dus overduidelijk ook niet.
"Goed. Zonnig, relaxed" zei ik maar. Meer had ik eigenlijk dan ook niet er over te vertellen. Het was niet alsof ik even uitgebreid ging vertellen over hoe Louis naakt heeft liggen zonnebaden. Dat was zijn eigen verhaal, ongeacht dat hij dat sowieso niet ging vertellen.
Louis draaide zich nu om "ik denk dat ik klaar ben".
Jamie keek naar Louis "ga je mee naar zijn appartement?"
Louis knikte. Ik kon me niet voorstellen dat Jamie dat nog niet aan zag komen.
"Oh, oké" was het enige wat Jamie zei. Hij had vast door dat hij weer een groot gedeelte van de tijd alleen zou zijn. Nou ja, als Liam er niet was dan. Ik vroeg me echt af wat daar gaande was en voor hoe lang eigenlijk al. Beide hadden me nooit echt gay vibes gegeven, moest ik zeggen. Al zeker gezien hoe vaak Jamie vroeg of Louis voor hem meiden wou versieren. Je zou anders verwachten. Liam had ik nooit over meiden gehoord, realiseerde ik me nu. Maar ook nooit over jongens. Dus nou ja, ik was er eigenlijk gewoon nooit van uit gegaan.
Louis liep weer naar de deur en wenkte naar me. Ik begroette de andere twee jongens en liet ze toen in stilte achter. Ik wist niet precies wat ik nog moest zeggen tegen zowel de jongens als Louis.
We liepen in stilte weer het gebouw uit. Zodra we buiten, in het donker, waren liep ik weer naast Louis. Hij was nog steeds stil.
"Dus... Dat was.. onverwachts" begon ik maar.
Louis knikte "zeg dat wel, dat zag ik niet aan komen". Ik knikte "ik ook niet. Vind je het erg?"
Hij was even stil "ik denk het niet, het is meer dat het me ietwat overvalt. Ik heb even tijd nodig om te verwerken wat ik zojuist gezien heb. Als Jamie het me gewoon opgebiecht had, was het al anders dan er toevallig binnen lopen. Niet dat ik ze iets verwijt of zoiets, het is gewoon even iets wat ik moet verwerken".
Ik knikte weer "dat kan ik me voorstellen. Maar goed, hij is nu in ieder geval niet alleen in die kamer".
Louis grinnikte "yeah, right. Daar heb je een punt". Verderop klonk gegniffel. Ik keek op. Het beeld liet mijn maag draaien. "Ik zie je bij de auto" zei ik snel tegen Louis, waarna ik een sprintje trok.
En dus was ik minstens 3 minuten eerder bij de auto dan Louis was. Hij tilde de koffer in de kofferbak van de auto en nam toen plaats aan de passagierskant.
Ik nam plaats achter het stuur en startte de motor toen.
"Het duurde even voordat ik door had waarom je weg rende" merkte hij nu op. Ik zuchtte gefrustreerd "het was een beeld dat ik hoopte never nooit te zien. Laat staan dat ik nooit verwacht dat het mogelijk was". Het beeld flikkerde weer voor mijn ogen. Mijn maag begon er spontaan weer van te draaien.
"Shit Louis, shit".

Reacties (2)

  • LarryNiam

    Soo what happend?!

    2 jaar geleden
  • EvaSalvatore

    De ongemakkelijkheid voel ik door mijn scherm heen...

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen