"Nee, natuurlijk zie ik het ook niet aan komen dat Chrissy en Hanna vrienden zijn" zei Louis nu toen ik hem verder er over vroeg. Ik wist ook wel dat hij dat niet kon weten. Bovendien kende hij Hanna nog niet eens echt. Maar goed, dat betekende wel flinke onheil. Al zeker nu dat ze ons gezien hadden, aan die giechel te horen. Ze waren iets van plan, ik wist het zeker. We moesten nog voorzichtiger zijn, alsof we dat nog niet waren. We konden ons nergens meer in het schoolgebouw samen vertonen. Want wie wist hoe ver deze meiden gingen om ons te volgen. Chrissy had nog een reden om wraak te nemen en Hanna wist ik niet zo goed. Het zou me niets verbazen, om eerlijk te zijn. Ik hoopte nog steeds dat ze geen beelden had van die nacht of ochtend. Het was geen goed beeld wanneer ze aan kwam met foto's en video's van haar eigen leraar die passed out in bed ligt, naakt. Hoe ontzettend dom kon ik dan ook zijn geweest. Het was echt benauwend. Ik had veel te veel informatie gekregen in de afgelopen paar minuten. Mensen die ik nooit samen had verwacht te zien waren plotseling aan het kussen of aan het roddelen.
Ik zuchtte diep terwijl we in de lift stonden naar het appartement toe. Louis merkte het op dat ik me er aan ergerde en hield mijn hand vast, maar het was niet alsof alles daar mee opgelost was.
"H-Heb je honger?" vroeg ik toen we eenmaal in het appartement stonden met de deur achter ons gesloten. Louis keek op en schudde zijn hoofd "niet echt".
Ik keek op mijn horloge. Het was al kwart over negen. Het was niet eens meer een fatsoenlijke tijd om nog te gaan eten. Als ik moest wachten totdat Louis honger ging krijgen, werd het wel heel laat. Ik keek even naar hem "is het oké als ik me dan een tosti of zoiets klaar maak? Ik verga van de honger".
Louis knikte "natuurlijk. Vind je het goed als ik dan even ga douchen?"
Ik trok een wenkbrauw op.
Louis grinnikte "ik weet dat we vanmiddag nog gedoucht hebben, maar ik heb er gewoon zin in".
Ik haalde mijn schouders op "als jij dat graag wil, sure". En dus knikte Louis en verliet hij de keuken weer, waarna ik al vrij snel de douche kraan verderop hoorde aan springen.
Ik focuste me op mijn eigen tosti, die ik nogal traag klaar maakte. Ik was ietwat suf gezeten en gelopen de hele dag en nu verlangde ik naar niets meer dan gewoon even rustig zitten. Maar goed, dat ging niet gebeuren voordat ik mijn tosti gemaakt had. Het zou logisch zijn als ik dan op zou schieten, maar het tempo zat er maar niet in.
Ook bleef het tafereel met Chrissy en Hanna door mijn hoofd spelen. Ik hoopte echt niet dat Hanna beeldmateriaal had van die nacht. Ik wist niet precies wat ze er mee kon doen, maar er was vast wel een doemscenario te bedenken. En Chrissy was gewoon puur evil. Als iemand wraak gevoelens zou hebben, was zij het wel.
Ik plaatste uiteindelijk mijn tosti op een bord en ging aan de keukentafel zitten. Toen ik bijna klaar was met mijn tosti eten -terwijl ik wat door sociale media scrolde op mijn telefoon- kwam Louis weer terug de ruimte in sloffen.
Ik keek naar hem. Wederom had hij een grote, oversized trui aan en die sweaterpaws. Het was best adorable.
"Ga je morgen naar school?" vroeg ik hem nu terwijl ik mijn laatste hap naar binnen werkte en naar de vaatwasser liep om daar mijn bord in te zetten.
Louis nam plaats op de bank met een geeuw "ik denk het".
Ik knikte en liep toen naar hem toe, waarna ik de televisie aan zette. Even televisie kijken kon geen kwaad. Ik nam naast hem op de bank plaats. Louis lag languit, met zijn voeten in mijn richting. Niet per se het meest romantische, maar goed. Ik was al blij dat hij er was.
Nou ja, Louis sliep binnen tien minuten. Ik keek even naar hem en zuchtte zachtjes. Ik begon onderhand déjà vu te krijgen. Nou ja, hij zei nu meer. Maar dit was al de derde keer vandaag dat hij bewust er voor koos om te gaan slapen. Was ik zo oninteressant?
Ik bleef naar hem kijken. Hij had zijn hand onder zijn wang gelegd, nog steeds met die sweaterpaws. Op zijn pols zat een vlek in de donkerblauwe trui. Vast niet goed afgedroogd na de douche op die plek. Of kwijl. Maar dat leek me ook een prestatie. Hoewel we het wel over Louis hadden, die de meest vreemde dingen voor mekaar kreeg. Het was in ieder geval iets waar ik me niet druk om maakte. Ik besloot er maar vrede mee te hebben dat Louis sliep.

Reacties (1)

  • RiverWild

    Ik snap het stukje met chrissy en hanna niet. Voelt alsof er iets mist. Of ik iets gemist hebt

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen