Aella kon het amper bijbenen. Het ene moment had ze nog voor een immense boom gestaan, een tel later werd Seths keel doorgesneden, bevond ze zich opeens op een totaal andere plek en deed Loki een poging om haar te zoenen.
      In een erg romantische bui was ze dus niet, en het kwam geen moment in haar op om hem terug te kussen. Een heleboel boze woorden kwamen daarentegen wel naar boven, en ze greep zijn polsen vast en rukte ze bij haar gezicht vandaan.
      ‘Wat is er mis met jou? Jij bent echt niet goed bij je hoofd, hè!’ viel ze uit.
      Ze had zijn gezicht al een paar keer van woede zien vertrekken, maar ook andere emoties kon hij moeiteloos uitdrukken. Het was alsof er iets in hem brak, alsof ze hem kwetste. Wat het precies was, wist ze niet. Zijn zoekende blik, zijn hangende mondhoeken… Het maakte haar alleen maar bozer. ‘Kijk me niet zo overdonderd aan. Ik ben je spelletjes echt zat, Loki!’
      Ze verwachtte dat hij als een blad aan een boom zou omslaan, zich weer in zijn boosheid zou wentelen, maar dat deed hij niet. Nog steeds straalde hij verslagenheid uit.
      ‘Spelletjes? Jij denkt dat ík spelletjes speel?’ Hoewel hij de woorden zacht uitsprak, klonken ze niet dreigend. Eerder… vol onbegrip.
      ‘Ik heb de halve noordpool naar je afgezocht,’ zei hij. ‘Heel S.H.I.E.L.D. is naar je op zoek.’
      ‘Ik…’ Aella sloeg haar ogen neer. Ze wist niet wat ze moest zeggen. Ze was alleen maar bezig geweest met de Zielenvanger, ze had nauwelijks stilgestaan bij hoe dit alles op de anderen overkwam.
      De gedachte aan de Zielenvanger deed echter ook haar boosheid weer oplaaien. ‘Je had hem niet hoeven doden! Hij wilde me alleen maar helpen.’
      Loki snoof. ‘Ik stak alleen een dolk in zijn nek. Daar gaat die gluiperd heus niet dood aan.’
      De nonchalance waarmee hij dat zei, deed haar haar vuisten ballen. Hoe kon ze met iemand samenwerken die zo over anderen dacht?
      ‘Je had me niet hoeven redden,’ bromde ze. ‘Seth wilde me naar de Zielenvanger brengen.’
      ‘En je opsluiten.’
      ‘Dat weet je niet! En hoe kan ik zo zeker weten dat jij niet hetzelfde wilt doen?’
      Verongelijkt sloeg Loki zijn armen over elkaar. ‘Je weet wel beter.’
      Ze schudde haar hoofd. ‘Hoe dan? Ik weet nóóit wanneer je de waarheid spreekt, Loki! Wanneer je eerlijk bent! Hoe kan ik je serieus nemen als je me out of the blue begint te zoenen, terwijl ik net gehoord heb wat je je verloofde geflikt hebt!’
      ‘Ik heb nog nooit tegen je gelogen.’
      Aella sloeg haar ogen ten hemel. Het feit dat ze dit gruwelijke geheim had ontdekt, deed hem blijkbaar niets. ‘Dat zeg jij. Seth heeft me misschien ontvoerd, maar dat deed hij alleen maar om me bij jou weg te krijgen. Ik mocht hem, Loki! Hij zou me…’
      ‘Wil je werkelijk weten wat hij van plan was?’ viel hij haar in de rede. ‘Dan zal ik je dat laten zien.’
      Ze keek hem peilend aan. ‘Hoe dan?’
      ‘Kijk me aan.’
      Met een zucht deed ze wat hij vroeg. Opnieuw legde hij zijn handen tegen haar gezicht, ze voelden koud tegen haar door woede verhitte wangen.
      Aella keek in zijn ogen. Het blauw leek te pulseren, te leven. Een dichte mist omringde, benam haar het zicht. Ze wilde zich van hem afdraaien. Voordat ze dat kon doen, voelde ze de warmte van zijn hand van haar wang verdwijnen en sloeg hij een arm om haar middel.
      ‘Blijf rustig. Er gebeurt niets.’
      Ze wist niet hoe hij het presteerde, maar ondanks alles stelde zijn stem haar gerust. Ze liet het zwart toe dat steeds verder haar zichtveld binnenkroop, totdat ze helemaal niets meer zag.
      Even had ze het gevoel dat ze oploste in het niets, totdat ze Loki’s duim langs haar wang voelde strijken. Hij was nog steeds bij haar.
      Het zwart werd grijs, en daarna wit. Ze bevonden zich op een ijsvlakte. Tegenover hen stond Seth, die smalend tot Loki sprak.
      ‘Ik had nooit verwacht dat de god van de chaos zich als de beschermster van een aards meisje zou opwerpen.’ Hij hield zijn hoofd schuin. ‘Dan moet het wel extra pijnlijk zijn dat mijn broer nu boven op haar ligt? Zelfs in een verlamde staat schijnt ze lekker te berijden te zijn.’
      Ze voelde Loki naast zich verstarren. De uitdrukking op zijn gezicht werd grimmig, hatelijk zelfs. ‘Zelfs jullie zijn niet zo dom om een Walkure te verkrachten.’
      De ander zei niets, bleef hem slechts sarrend aanstaren. Zijn sadistische grijns paste helemaal niet bij Seth, zoals zij hem had leren kennen.
      ‘Wat moeten jullie van haar?’ vroeg Loki.
      Seth haalde zijn schouders op. ‘Vader wil gewoon dat je lijdt.’
      ‘Vanwege die stomme snol van een zusje van je?’ snauwde Loki. ‘Die gek heeft heel Asgard al verwoest. Is dat niet genoeg?’
      ‘Sommige geliefden zijn onvervangbaar.’ De grijns op zijn gezicht zag er zo angstaanjagend uit dat Aella een steek in haar buik voelde. ‘Maar dat zul je nog wel merken.’
      Na die woorden loste de man op in een rode wolk, die de opstekende wind uiteendreef.
      Loki staarde vooruit, verslagen. Ze kon zijn onrust, angst misschien zelfs wel voelen. Zonder erbij na te denken pakte ze zijn hand vast. Zijn huid voelde koud, doods.
      Toen werd haar beeld weer zwart. Even dacht ze te stikken, toen stond ze weer op de savanne. Loki’s hand lag nog steeds in de hare.
      Zoekend naar woorden keek ze naar hem op. Loki ving haar blik.
      ‘Ik weet dat je het moeilijk te geloven vind. Maar de afgelopen dagen voelde ik me echt verloren. Het enige wat ik wilde, was jou vinden.’
      Aella wendde haar hoofd af. Ze voelde dat hij oprecht was. Bovendien getuigde het van een onmenselijk vertrouwen om iemand in je hoofd te laten, om letterlijk een herinnering te delen – een die hem zo heftig had geraakt.
      ‘Ik wil je geloven.’ Ze staarde naar hun verstrengelde vingers. ‘Echt. Maar ik durf je gewoon niet te vertrouwen. Ik ben te bang dat je me vroeg of laat belazert.’

Reacties (5)

 • Altaria

  Ik snap Aella heel goed. Love Loki, maar vertrouwen is een heel ander verhaal

  2 jaar geleden
 • Raw

  (flower)

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  2 jaar geleden
 • Trager

  Nahw, Loki, you do have a heart <3

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Oké, best wel lief, dit. Maar Hayes is ook zo aardig. En dan zeg maar de hele tijd en niet alleen wanneer het hem uitkomt of aanstaat.

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen