Foto bij 010 • Dana


Dana draaide zich om, wilde weglopen. Misschien dat haar pas geverfde rode haar – dat nog vochtig was – haar nog kon redden. Voor ze echter weg kon benen, greep Cherry haar hand vast.
      ‘Rustig maar,’ zei ze zacht. ‘Dat is Unser. Die komt hier wel vaker aanwaaien. De club stopt hem af en toe wat geld toe.’
      Argwanend keek Dana naar het papier in zijn hand. Ze dacht net toch echt haar eigen foto gezien te hebben. Of ging haar fantasie weer met haar op de loop, net als vannacht? Ze werd onzeker van zichzelf.
      Unser liep naar de bar toe en sprak Chucky aan, die knikte en via een deur achter hem verdween. De man keek de ruimte even rond terwijl hij wachtte en gaf met een vriendelijke glimlach een knikje toen hij de twee vrouwen in de gaten kreeg. Het was een onschuldige begroeting, alsof ze normale bezoekers waren.
      Voorzichtig ademde ze uit. De man had zijn beste jaren gehad en ze kon zich niet voorstellen dat het lang duurde voordat hij met pensioen ging. Waarschijnlijk zou hij haar niet zo makkelijk naar buiten kunnen sleuren als ze flink tegenstribbelde, maar niettemin had ze het prettig gevonden als een van de mannen in de buurt was geweest.
      Het duurde niet lang voordat die wens ingewilligd werd en Jax en Happy samen met Chucky naar binnen stapten en bij Unser gingen staan.
      Dat gaat wel over mij. Anders was Happy er vast niet bij geweest.
      Dana draaide zich van de mannen af en probeerde hun woorden op te vangen.
      ‘Er is een opsporingsbevel uitgevaardigd voor Dana Lowman. Uit onze gegevens blijkt dat jij haar broer bent, Happy.’
      De agent praatte behoorlijk binnensmonds, waardoor ze hem amper kon verstaan. Het was echter niet moeilijk om de woorden aan te vullen.
      ‘Weet jij daar meer van?’
      Het was Jax die antwoordde. ‘Waarom wordt ze gezocht?’
      ‘Vanwege de moord op Casper Pilgrim.’
      De woorden knalden door de ruimte. Dana kneep haar handen samen, tot de nagels in haar vlees priemden. Nerveus schoten haar ogen naar Cherry. Wat ging er door haar heen, nu ze had gehoord dat ze het afgelopen uur met een moordenaar had doorgebracht?
      Het meisje sperde haar ogen iets open. Haar gezicht werd bleek. Toch bleef ze zwijgen, net als de mannen.
      Had ze hun moeten vertellen over de moord? Ze had het gisterenavond alleen tegen Opie gezegd, en die was er nogal luchtig mee omgegaan. Hij vond het erg voor haar, maar hij had uit niets laten blijken dat hij het haar kwalijk nam. Gespannen wachtte ze af tot het gesprek werd hervat.
      ‘Ik heb mijn zusje al jaren niet gesproken,’ doorbrak Happy de stilte.
      Dana durfde zich niet om te draaien. Ze wist honderd procent zeker dat Unser een argwanende blik op haar wierp.
      ‘Hmm,’ mompelde hij, weinig overtuigd. ‘Nou, als je wat van haar hoort… laat het me dan weten. Hoe langer het duurt voordat ze wat van zich laat horen, hoe dieper ze in de problemen komt.’
      Zijn woorden gonsden door haar hoofd. Als verdoofd staarde ze voor zich uit. Natuurlijk zou Caspers lichaam gevonden worden. Al had ze ergens verwacht dat Maddox dat wel zou oplossen. Als ze haar verhaal bij de politie ging doen, werd hij ook op het matje geroepen. Of zaten er vriendjes van hem bij de politie? Had hij zelfs die onder de duim? Ze probeerde de tranen uit haar ogen te knipperen.
      Ik word gezocht voor moord… Als ze al gedacht had dat ze ooit nog een normaal leven zou kunnen leiden, dan werd die hoop nu wel in de bodem geslagen. Een voortvluchtige of een gedetineerde, dat waren de twee keuzes die ze had. Ze steunde op haar knieën, plots kotsmisselijk.
      Een siddering trok door haar heen toen ze een hand op haar schouder voelde. ‘Rustig maar. We lossen dit wel op, oké?’ Zijn baard prikte haar huid toen Jax een kus op haar wang gaf en haar daarna tegen zich aantrok. ‘Maak je niet druk. Maar je moet ons wel vertellen wat er gebeurd is.’
      Dana knipperde haar tranen weg en knikte. Ze durfde hem niet aan te kijken. Ze had het gevoel dat er een zwaard boven haar hoofd hing.

Reacties (3)

 • Altaria

  Ik heb alleen de eerste episode gezien van Sons of Anarchy maar ik denk dat als iemand haar kan begrijpen het de mannen wel zijn

  4 jaar geleden
 • Trager

  Rustig maar, Dana. Als er ergens mensen zijn die jou het beste begrijpen, zijn dat degene bij wie je je nu bevind. Hun hebben vast ook wel wat op hun kerfstok staan.

  4 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Vertel het maar gewoon. Ik denk dat ze het begrijpen. Het zijn echt geen voetbalmoeders die hun kinderen een of andere hippe naam geven en het ergste wat ze gedaan hebben brownies eten is. Ze hebben zelf ook wel wat op hun geweten. Ik denk dat ze het wel snappen.

  4 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ik hou van deze comment😂

   Ik ben het trouwens helemaal met je eens

   4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen