Foto bij 9.4

Dinsdag
‘Je hebt behoorlijk veel indruk gemaakt op mijn vrienden.’
Ik kom overeind bij mijn kluisje en draai me om. Hij overvalt me met zijn nabijheid. Er zijn niet veel mensen die ik in mijn persoonlijke ruimte tolereer en Daan is daar niet een van. Toch heb ik het gevoel dat ik daarin geen keuze heb. ‘Is dat zo?’ Ik doe de benodigde boeken in mijn tas.
‘Dat verbaasde me, want je deed erg koel tegen ze.’ Daan buigt nog iets naar me toe. ‘Wat ik fijn vond, want ik laat niet zomaar anderen spelen met wat van mij hoort te zijn.’
Ik ruik sigaretten, zo dicht is hij bij me. Ik houd mijn adem in en maak mezelf wijs dat het is, omdat ik de rook vind stinken. Zijn woorden komen hard binnen en ik zou hem willen vragen wat hij bedoelt, maar iets in me houdt me tegen. Het lijkt me helemaal geen verstandige vraag om aan Daan te stellen, terwijl ik veel nieuwsgieriger ben naar zijn antwoord dan ik zou moeten zijn. Ik kijk iets naar hem op en probeer ergens in zijn donkere ogen een verklaring te vinden waarom deze jongen ook naar mij toe blijft trekken. De bel gaat en ik pak onmiddellijk mijn tas op.
‘Doe rustig aan, we hebben geschiedenis.’ Daan legt zijn hand op mijn arm. ‘De toekomst is veel interessanter.’ Hij grijnst breed en loopt weg, voordat ik doorheb wat er in deze korte tijd is gebeurd.
Vastberaden om me niet meer af te laten leiden, begin ik aan de dag. Het geeft me rust om me op feitjes en opdrachten te kunnen richten, waardoor mijn gedachten verdrongen worden.
Na de gymles, de laatste twee uur, fiets ik door naar het zwembad. Vanochtend heb ik mijn bikini al ingepakt, wetende dat ik het nodig zou hebben om te zwemmen. Pas als ik in het water lig, voel ik me daadwerkelijk kalmer worden. Gemakkelijk zwem ik heen en weer. Het doet me goed dat ik op een gegeven moment de tel kwijt ben. Compleet leeg verlaat ik het zwembad. Mijn lichaam doet pijn, maar in mijn hoofd is het eindelijk weer helder. Ik fiets langzaam naar huis, omdat mijn spieren al beginnen te protesteren. Zodra ik een scooter hoor, merk ik dat ik ineen krimp. Opgelucht blaas ik mijn ingehouden adem uit als ik een vrouw van een jaar of veertig langs zie rijden. Ik merk dat ik gefrustreerd raak doordat ik me zo gemakkelijk laat beïnvloeden. Van de vrienden van Daan kreeg ik direct een naar gevoel en daardoor was ik me bewust van hun invloed, maar ik weet ook dat Daan me minstens even gemakkelijk kan manipuleren. Juist doordat ik goed over hem denk, zoals ik over iedereen doe, totdat ze keihard het tegendeel bewijzen, laat ik hem invloed op me hebben. Ik schud mijn hoofd, alsof ik daarmee de opkomende gedachten kan verdringen. Was het maar zo ontzettend simpel. Het meest erge vind ik nog dat ik het idee heb dat ik geen keuze heb. Toen ik Daan vertelde dat ik hem niet zou loslaten, reageerde hij met woorden die ik nog niet daadwerkelijk binnen heb laten komen. Ik was niet de enige die vasthoud, zei hij en ik weet vrijwel zeker dat hij me meer in zijn greep heeft dan andersom. Ik merk dat ik er zelfs qua ademhaling op reageer. Het liefst zou ik weer omkeren en opnieuw gaan zwemmen, maar ik weet dat het me niet zal helpen op de langere termijn.

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Jasmijn toch

  2 jaar geleden
 • Long

  God, Jasmijn, ga weg bij hem nu je nog kan :')

  2 jaar geleden
  • xTrueStoryx

   Heeft Jasmijn dan wat ze wil of heeft Daan dat dan?

   2 jaar geleden
 • IrisThePiris

  Ik snap niet hoe je alles zo prachtig kan verwoorden, haha(lol)

  2 jaar geleden
  • xTrueStoryx

   Soms lees ik iets terug en denk ik: wow, op welke planeet zat ik toen ik dat schreef? Hahaha

   2 jaar geleden
 • Sombre

  Hij laat niet spelen met wat van hem hoort te zijn? Wow Daan, bijna lieve woorden.

  2 jaar geleden
  • xTrueStoryx

   (':
   Hij leert het wel, ooit.

   2 jaar geleden
 • Slughorn

  Wauw... Jasmijn is zojuist bezit geworden (‘:
  Als ze maar oppast...

  2 jaar geleden
  • xTrueStoryx

   Ze mag dan vaak te lief en te naïef zijn...Het is een slimme meid (:

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen