||Leah Clearwater.


Rond 23:00 uur was mijn moeder nog altijd niet terug gekeerd van Charlie Swan, haar nieuwe vlam. Zuchtend drukte ik mij recht stapte op een vertraagt tempo naar de slaapkamer van Nymphadora en haalde voorzichtig het slapende kleine meisje uit haar bed.
Slaperig gemompel vulde mijn trommelvliezen, een aantal keer knipperde haar oogleden kort maar ze openklappen en verder ontwaken zou ze niet. Ik trok haar voorzichtig tegen mijn lichaam waarbij haar hoofd op mijn schouder belandde. Haar billen op mijn onderarm leunde en ik met mijn andere arm haar tegen mij aan kon drukken, zodat ze niet zou vallen.
Een fleece deken rond haar geslagen liep ik met een ingepakte rugtas en mijn slapende nichtje op de arm de voordeur uit.
De frisse avondbries voelde ik langs mijn wangen strijken en mijn haar op de wind mee dansen.
Het was stil in het reservaat op dit uur van de avond, het enige wat te horen was waren mijn voetstappen die zich voort drukte om op plaats van bestemming te komen. Na een paar minuten lopen stopte ik abrupt en liet mijn ogen en gehoor de omgeving af scannen, ik voelde ogen in mijn rug branden alsof ik door iets of iemand bekeken werd. Trok ik Nymphadora strakker tegen mijn borst aan en trok de fleece deken beter over haar heen.
Zo snel ik kon stapte ik opnieuw voort, nog een paar honderd meter en ik was bij huize Uley.
Voordat ik de veranda bij huize Uley opstapte zag ik in de struiken de wolven kop van Embry, een zucht rolde vermoeid over mijn lippen. Kon die gozer niet is voor een keer vertrouwen op de familieleden van zijn inprent?!
"Leah" was de barse brommende stem van Sam.
"Wat" bromde ik op precies dezelfde toon dat Sam tegen mij deed.
"O, je hebt Nymphadora bij" zijn wenkbrauwen had hij in een frons gedrukt.
"Mam moest naar Charlie, dus ik kom haar brengen" mijn kop van de man wegdraaiend gaf ik een flauwe glimlach aan Emily.
"Breng haar maar naar de logeerkamer" knikte Emily wijzend naar het trapgat waar ergens de logeerkamer verborgen lag. Sam opzij drukkend stapte ik met mijn slapende nichtje in mijn armen de trap op naar boven. Een slaapkamer voorbij gestapt te hebben drukte Emily ineens een slaapkamerdeur open. Glimlachte vriendelijk zorgzaam en begon het dekbed open te klappen.
Voorzichtig legde ik mijn nichtje met haar hoofd in het kussen en als laatst haar lichaam op het matras.
Emily begon het meisje moederlijk toe te dekken en drukte nog een kus op de voorhoofd van de slapende Nymphadora.
"Die is uitgeteld" grinnikte Emily, mij de kamer uitdrukkend. Stapte ik voor haar de trap af naar beneden, "uitgeteld ja" knikte ik mij uitrekkend. "En nog altijd gerust op het plan?" Vroeg ik Emily zodra we de keuken ingestapt waren. "Ik ben het er niet mee eens, maar de rechtmatige voogden hebben gekozen en besloten en gaan akkoord met het plan van Sam" beantwoorde Emily met een wrange glimlach.
"Wie zien het wel, Leah" knikte Emily, ze trok de koelkast open graaide naar de fles cola en schonk vervolgens een glas voor mij in. Na nog wat meer handelingen had ik ook een groot bord met muffins voor mijn neus.
"Maar goed dat ik de kliekjes bewaar" grijnsde Emily mij een set gevend liep ze giechelend de woonkamer in waar Sam languit voor de buis lag.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen