Loki sloeg zijn ogen neer. Hij begreep dat ze dat niet kon, onbetrouwbaarheid zat nu eenmaal in zijn aard. Hij wilde haar niet naar de mond praten, los van het feit dat ze daar gelijk doorheen prikte. Tot op een zekere hoogte was hij onsterfelijk, en zij ook. Hij wist niet of dat wat hij nu voelde altijd zou blijven. Dat wist niemand. Hij bracht dat echter niet ter sprake, probeerde haar niet te overreden. Het laatste wat hij wilde, was dat ze weer ruziënd uit elkaar gingen. Straks belandde ze weer in handen van die roodharige eikels.
      De invloed die ze op hem had, kon hij echter niet langer ontkennen. Hij voelde zich levendiger als ze bij hem was, lúchtiger. Misschien moest hij daar gewoon genoegen mee nemen, voor zolang het duurde. Surt zou haar niet opgeven, dat wist hij zeker.
      En dat moest ze weten.
      Hij richtte zijn blik iets op, bleef even staren naar hun handen. Ze had hem nog niet losgelaten, en dat gaf hem toch hoop.
      ‘Ik zeg dit niet om je over te halen,’ zei hij eerlijk. ‘Want jij en ik… misschien heb je gelijk en is er een redelijk grote kans dat dat nergens op uit zal draaien. Ik ben niet boyfriend-material zoals Hayes.’
      Ze trok haar wenkbrauwen op en Loki grijnsde verontschuldigend. De hippe taal van vandaag de dag ontging hem heus niet.
      Algauw werd hij weer serieus. ‘Maar je maakt iets bij me los, en ja, ik geef om je. Dat gebeurt inderdaad zeer zelden. En of je het nou gelooft of niet, ík doe dat wel, en belangrijker nog, Surt doet dat ook. Hoe hij daarachter is gekomen voordat ik dat zelf doorhad, is me een raadsel.’ Hij haalde even adem en zocht naar woorden. Meestal had hij daar niet zo veel moeite mee, maar het was niet makkelijk om te zeggen dat er een oergod op haar dood zat te broeden, puur omdat dat hem zou raken.
      ‘Surt wil dat je een gruwelijke dood sterft,’ zei hij uiteindelijk maar plompverloren. ‘En ik weet niet of ik je daartegen kan beschermen.’
      Hij nam haar gezicht in zich op. Ze had hem nog nooit zo rustig laten uitpraten. Ze oogde weinig verontrust, alsof ze al vanaf het begin had geweten dat haar dood een logisch gevolg van hun ontmoeting was.
      ‘Ik denk dat er een vrij makkelijke oplossing is,’ zei ze. Ze trok haar hand uit die van hem. De uitdrukking op haar gezicht werd hard. Het was alsof iets zijn aderen afknelde.
      ‘Als jij dood bent, kan hij je ook geen pijn meer doen. Dan heeft hij geen reden meer om mij die gruwelijke dood te laten sterven.’
      De manier waarop ze het zei, verwonderde hem meer dan dat het hem kwetste. Misschien was dat wel waarom hij haar zo aantrekkelijk vond. Omdat de wetenschap dat iemand het op haar leven gemunt had, haar niet verlamde.
      Hij pakte eenzelfde dolk als hij in Seths nek had gestoken en stak die met het handvat naar haar uit. Zijn hart klopte in zijn keel. Hij wist niet honderd procent zeker dat ze het níét zou doen, maar ergens vond hij het opwindend om haar met de dolk in haar hand te zien.
      Walkuren waren te nobel om goden zo van het leven te beroven. Maar Aella was opgegroeid tussen de mensen, en die waren onvoorspelbaarder.
      Aella keek naar de dolk. Met haar duim streek ze over de botte kant. Ze sloeg haar ogen naar hem op. ‘Ik begin zowaar te geloven dat dit een illusie van je is.’
      Loki haalde zijn schouders op. ‘Als ik moet sterven, dan liever door iemand die het zichzelf nooit zal vergeven.’
      Ze grinnikte. Het klonk schamper. ‘Denk je dat ik het mezelf niet zou kunnen vergeven als ik daarmee niet alleen mijn eigen leven red, maar waarschijnlijk ook dat van Hayes? Misschien zelfs dat van mijn zusters. Jouw lichaam in ruil voor de Zielenvanger, misschien vindt hij dat wel een goede deal.’
      Loki merkte dat zijn mond droog werd. Haar ogen leken te smeulen. Een rilling liep langs zijn ruggengraat. Het was alsof er een duisternis in haar gekropen was. Of was ze altijd al zo geweest?
      Ze hief het mes, streek ermee langs zijn hals. Hij kon nauwelijks slikken toen de kou van het lemmet tegen zijn adamsappel drukte.
      Hij zocht haar ogen weer, die iets leken op te lichten. Ze boog zich naar hem toe en fluisterde in zijn oor: ‘Wat denk je? Kan ik goed genoeg toneelspelen om die Surt om de tuin te leiden?’
      Dat hij zijn adem had ingehouden, merkte hij pas toen hij toch opgelucht zuchtte. Direct kwam er een halfslachtige grijns voor in de plaats.
      ‘Dat was best sexy.’
      Ze bewoog haar wenkbrauwen op en neer en liet de dolk weer zakken. ‘Jij bent niet de enige die weet hoe hij iemand moet bespelen.’
      De gedachte dat ze misschien niet zulke tegenpolen waren als ze beiden dachten, kwam in hem op. Hij staarde naar haar lippen, het was alsof die hem toeschreeuwden om gezoend te worden. Steeds harder.
      Toch hield hij zich deze keer in. Misschien had ze gewoon wat meer tijd nodig om die schreeuw zelf te horen.


Reacties (8)

 • Altaria

  'Ik ben niet boyfriend-material zoals Hayes.’
  O trust me you are

  2 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Oi oi oi, dat kwam wel even angstwekkend close, haha :'D

  2 jaar geleden
 • Grace

  IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH DIT WAS ZO'N LEUK HOOFDSTUKJE!
  Ik vond de titel echt al wow, dus ik zou echt alleen daarvoor al een kudo geven!

  Even dacht ik dat het misschien Aella niet was ofzo, door die opmerking over Loki te doden, dus ik was ook echt helemaal verrast dat ze het gewoon bleek te spelen!
  De laatste zin vond ik ook echt heel mooi ♡♡♡

  Ik heb het al enkele keren gezegd, maar ik vind jou echt zo een goede schrijfster op Quizlet! Je zorgt er altijd voor dat er in elk hoofdstukje wel iets van spanning of een verrassingen of wat dan ook zit. Het voelt nooit alsof je een verloren stukje heb gelezen of iets dat je kan overslaan. Er is echt maar een handvol schrijvers hier waar ik de interesse niet verlies of waar ik me niet door eerst enkele hoofdstukken moet sleuren voordat ik het weer fijn vind, en jij hoort echt wel bij die groep. Ook al is dit denk ik het eerste echte verhaal dat ik van je volg, maar ik ben gewoon niet zo'n fanfic persoon. (;

  sorry voor de lange reactie

  2 jaar geleden
  • Croweater

   You make me blush!

   Maar thanks, ghehe. Het heeft me heel wat jaren gekost om inderdaad hoofdstukken te schrijven die er toe doen haha, en soms heb ik alsnog wel het gevoel dat het opvulhoofdstukjes zijn (vooral de rustigere hoofdstukken, soms raas ik juist te hard door).

   Anyway, you made my day. And never apologize voor lange reacties. :')

   2 jaar geleden
 • Trager

  Wooehoeee Aella! Dat was echt sexy haha. Show him who's in charge :3

  2 jaar geleden
 • Suso

  Ik ben het met Loki eens, duistere Aella is sexy

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen