Foto bij Chapter fifty-six

Met een surfplank onder mijn arm, stap ik het strand op en zwaai even als ik de jongens passeer die aan het voetballen zijn. Iedereen kijkt verbluft mijn kant uit als ik hen passeer, maar ben allang niet meer op hun gefocust. Mijn surfplank druk ik het zand in en bindt mijn haren tot een staart. Ik werp nog even een blik over mijn schouder om te kijken of iedereen weer aan het voetballen is en stap dan het water in.
Omdat we de boot naar Okinawa gemist hebben, leek het Endou een goed idee om te gaan trainen op het strand, maar met deze warmte, heb ik daar absoluut geen zin in. Voordat hij ook maar zijn zin af had gemaakt, was ik al gevlucht, om vervolgens terug te komen met een surfplank. Terwijl ik rustig op het water dobber, rek ik mezelf even goed uit en observeer ik de golven. Er zitten er een paar mooie tussen, maar voor een dag als vandaag valt het nog best wel tegen. Wanneer een mooie golf mijn aandacht trekt, besluit ik erop af te gaan en laat ik me meevoeren met het water. Op het juist moment, kom ik overeind van mijn board en verdeel ik mijn evenwicht op de juiste manier. Op hoge snelheid raas ik door het water, maar zodra ik in mijn ooghoeken iets aan zie komen vliegen, kijk ik verbaasd om. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen, weet ik niet, maar de bal waar ze mee aan het spelen zijn, raast op hoge snelheid naar de zee. Wanneer het hard voorbij suist, weet ik mezelf net op tijd overeind te houden en schrik op bij een luid gejuich. De voetbal raast vlak langs me door de golf heen en zorgt ervoor dat ik mijn evenwicht verlies en in het water belandt. Zodra ik weer boven water kom, zwem ik naar mijn surfplank toe en hijs mezelf er weer op. Met mijn blik naar het strand gericht, valt mijn blik op een roze-harige jongen die vanuit de zee, naar de jongens op het veld toe stapt. De bril die hij op heeft, schuift hij omhoog en begroet iedereen dan. Met een zucht stap ik van mijn board af en loop ermee terug.
Eenmaal bij de rest aangekomen, druk ik mijn board in het zand en sla ik mijn armen over elkaar. ‘Misschien moeten jullie eens op je richtingsgevoel oefenen, die is niet om aan te zien,’ brom ik iedereen toe. ‘En misschien moet jij eens uitkijken voordat je een bal vanuit de zee wegschiet,’ snauw ik erachteraan. Mijn blik keer ik naar de roze-harige jongen toe en zodra onze blikken kruisen, voel ik mijn mond open zakken van verbazing. Ook hij kijkt mij vol verbazing aan en voor ik het weet, word ik stevig omhelst. ‘Milou!’ roept de jongen uitgelaten. Hij woelt hevig door mijn haren heen en kijkt me dan stralend aan. ‘Ik heb je zo gemist!’ zegt hij stralend. Ik glimlach de jongen toe en knik hevig. ‘Ik jou ook,’ beantwoord ik hem. Zodra hij me losgelaten heeft, draai ik me naar de andere toe die ons nog altijd verbaasd aankijken. ‘Jongens, dit is Tsunami. Ik heb hem ontmoet toen ik voor een tijdje in Okinawa zat,’ stel ik hem voor. Iedereen kijkt nog steeds een beetje verbluft. ‘Speelt hij ook voetbal?’ vraagt Endou enthousiast. Mijn gezicht betrekt een beetje als ik aan de keren terug denk dat ik Tsunami heb geprobeerd te leren voetballen en kijk naar hem om. De jongen kijkt me hoopvol aan en steekt zijn duim op. ‘Hij is verschrikkelijk,’ beantwoord ik Endou dan. Terwijl Tsunami zich zielig achter zijn surfplank heeft geplaatst, kijk ik lachend om naar de rest. ‘Maar, dat schot was geweldig!’ roept Endou uit. ‘Misschien is hij wel beter geworden?’ vervolgt hij zichzelf. Ik trek even een wenkbrauw op en schud afkeurend mijn hoofd. ‘Absoluut niet. Ik ken hem iets langer dan vandaag,’ geef ik lachend als antwoord. Ik woel even door Tsunami zijn haren en schrik op als hij ineens overeind komt. ‘Voetbal is hartstikke makkelijk! Het is alleen maar tegen een balletje trappen,’ roept hij protesterend. Nog steeds met opgetrokken wenkbrauwen kijk ik om naar de jongen. ‘Ga je weer zandhappen?’ vraag ik hem lachend. Tsunami kijkt me verontwaardigd aan en wijst mijn kant uit. ‘Ik ga het je bewijzen!’ zegt hij stralend. Ik schud zuchtend mijn hoofd en kijk naar de jongens. ‘Succes met hem.’

Eenmaal omgekleed, plof ik neer in het zand en kijk ik naar het kleine veldje dat ze in het zand gemaakt hebben. Aan weerszijden staat een goal met aan de ene kant Endou en aan de andere kant Kai. Kai leunt nonchalant op het goal en schopt een beetje tegen het zand. Endou staat klaar en geeft het seintje om te starten. Zo vlot als ze normaal bewegen, doen ze ondanks het zand, nog steeds optimaal en de passes komen nog altijd goed aan.
Kidou speelt Tsunami de bal toe, maar de bal is hem al voorbij als het een schietbeweging maakt en in het zand belandt. Terwijl ik grinnikend toe kijk hoe Tsunami op allerlei klunzige manieren probeert te schieten, duw ik mezelf overeind en stap ik naar de zijlijn. ‘Focus op de bal Tsunami, het is constant in beweging,’ glimlach ik hem toe. De jongen kijkt even verbaasd mijn kant uit en richt zich dan naar de bal. Als zijn ogen even verwijden en er dan een brede grijns op zijn gezicht verschijnt, weet ik dat hij het ziet. Zodra de bal weer in de lucht is, springt hij erachteraan. Eenmaal op de bal, verschijnt er een enorme vloedgolf over het veld waar hij met de bal overheen surft, voordat hij de bal hard op Endou afschiet. De hissatsu die Endou al een aantal keer geoefend heeft, lijkt niet te werken en Tsunami’s schot zorgt er niet alleen voor dat hij scoort, maar ook het zelfgemaakt goal breekt uiteen. Met een tevreden lach op zijn gezicht, staat hij luid te juichen en steekt zijn duim naar mij uit. ‘Ik kan het nog!’ lacht hij. Ik schud even lachend mijn hoofd en stap naar de bal toe die achter het kapotte goal ligt. Mijn voet zet ik stevig op de bal neer en er steekt een ijzige kou op. Ik keer grijnzend mijn blik naar de jongen die nog steeds in het zand, voor zijn goal zit. Mijn glimmende groene ogen hebben plaats gemaakt voor een paar rode en zodra ze met zijn bruine ogen kruisen, worden zijn ogen groot als ik de bal recht op hem af schiet.

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh god!
    Als dat maar gied gaat komen

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen