En tot zover de gelijke stand. De Fire Dragons staan weer voor en hebben ook nog een nóg sterkere supertechniek uit de kast gehaald. Ik kijk bezorgd rond. Nathan is al naar Mark toe gerend en helpt hem overeind. "Gaat het wel met je, Mark?"

“Sorry, jongens,” verontschuldigt Mark zich compleet overbodig. “Ik kon hem niet stoppen."
 Changsu grijnst tevreden. "Een superknal."

"Ja, maar laten we niet te vroeg juichen,” zegt Byron. “Als wij kunnen aanpassen, dan kunnen zij dat ook." Ik rol met mijn ogen. En dat gaan we ook zeker doen, Byron, wees daar maar niet bang voor. We passen ons net zolang aan, tot we deze wedstrijd gewonnen hebben. Ik neem mijn positie weer in.

Austin kijkt Axel indringend aan. "Axel, ik wil niet dat deze wedstrijd eindigt zonder dat onze Tijger Storm gelukt is, oké?" De kleine jongen rent terug naar zijn positie, terwijl Axel geen antwoord geeft. Hij ziet er zo verloren en verslagen uit, maar het spel gaat alweer door.

Xavier trapt af en passt naar Axel. Samen rennen ze naar voren, gevolgd door Caleb en Jude. "Jongens, naar voren!” klinkt het al schreeuwend vanuit ons doel. “Kom op, we moeten ze onder druk blijven zetten." Het is duidelijk dat onze aanvoerder terug op het veld is. Ik glimlach. Marks enthousiasme is toch een soort geruststelling.


Axel passt de bal naar achteren, naar Jude, die hem meteen doorspeelt. “Archer!” De paarsharige jongen neemt de bal aan, maar hij lijkt geen idee te hebben wat hij ermee moet. Verward en haast wanhopig kijkt hij om zich heen.

"Archer, pass naar Jude. Kom op, man!" schreeuwt Mark hem toe.

Archer kijkt verbaasd om. "Huh? Ja!" Maar hij is al te laat. Changsu tackelt hem, waardoor Archer een smak op de grond maakt, maar hij staat snel op. Changsu passt de bal ondertussen door naar Claude, die ermee naar voren rent.

"Kom terug, snel!" roept Jude over het veld. Iedereen vliegt meteen terug en ik probeer de bal af te pakken, maar Claude ontwijkt me behendig.

“Opzij!” Hij rent door en springt over Fay heen, maar staat dan tegenover Nathan.

"Mij kom je niet langs!" zegt Nathan luid. Hoewel hij gewoonlijk niet in de verdediging staat, kan hij het opvallend goed, en ik herinner me dat hij vroeger ook verdediger was. “Tornado!” Maar ik kan me niet herinneren dat hij een supertechniek had! Hij trapt richting Claude en er ontstaat een tornado, waardoor Claude hard op de grond valt en de bal over de zijlijn geblazen wordt. "Het is me gelukt!"

"Ja, goed gedaan, Nathan,” knikt Xavier, maar ik kijk naar Claude die op de grond ligt. Ik zet een paar stappen zijn kant op, om te vragen of het wel gaat, als ik een kwade en waarschuwende blik van Fay opvang. Ze schudt nadrukkelijk haar hoofd en de boodschap is duidelijk. Niet naar Claude toegaan. Ik kijk hem bezorgd aan, maar blijf stilstaan. Hij kijkt op en onze blikken kruisen elkaar even, voordat ik wegkijk.

Changsu gooit in en Byron weet meteen met de bal naar voren te rennen, met Claude en Bryce op zijn hielen. Mijn hemel, niet nog eens. “Let goed op, Mark!” roept Jude. De drie Fire Dragons springen in de lucht, en zijn er duidelijk al helemaal klaar voor. Daar is hun techniek weer. De Chaos Bre-

Nee. Nathan springt ertussen alsof het niets is. "Ik geef jullie geen kans." Hij onderschept de bal midden in hun techniek en laat ze alle drie met een verontwaardigd gezicht achter.

“Nathan!” roept Mark opgelucht en ik knik even met een glimlach naar de jongen. Dat was een geweldige actie, anders hadden ze waarschijnlijk wel gescoord.

Nathan glimlacht even vlug naar ons. "Archer!" Hij kopt de bal naar Archer, maar die mist de bal compleet, waardoor die over de achterlijn rolt. Ik zucht gefrustreerd. Hier kunnen we niets mee zo, Archer is een hele goede gast, maar hij moet de bal kunnen raken, we moeten winnen.

"Maar... Archer..." mompelt Mark teleurgesteld.

De jongen schudt zijn hoofd alleen maar en hij haalt zijn handen door zijn haren. "Nee, 't is niet waar,” stamelt hij. Changsu Choi neemt de corner en Archer lijkt wel één bom aan stress op dit moment.

Ik leg mijn hand even op zijn schouder. “Gaat het wel?” vraag ik hem zacht. Hij duwt mijn hand weg en haalt zijn schouders op.
 
"Archer…” bemoeit Mark zich er voorzichtig mee. “Ben je bang?"

Archer kijkt verbaasd op. "Huh? Nee, dat is het niet,” zegt hij vaag.

"Luister goed naar me, Archer,” zegt Mark indringend. “Als je speelt terwijl je bang bent om een fout te maken, zeg dan tegen jezelf dat het nog erger is om niet alles van jezelf te geven. Want dat is precies wat je op dit moment doet."

"Denk je dat?" vraagt Archer, duidelijk niet overtuigd.


"Blijf gewoon je best doen, Archer,” zegt Mark bemoedigend, met een glimlach op zijn gezicht. “En als het mis gaat, dan geeft het niet, dat meen ik."

"Oh nee? Geeft het dan niks?" vraagt Archer aarzelend.

"Nee, echt niet.” De glimlach is niet van Marks gezicht te krijgen. “Probeer alles uit jezelf te halen, maar ons zien wat je kunt."

Het blijft even stil, maar dan steekt Archer zijn hand in de lucht. "Oké, aanvoerder. Wacht maar eens af!" Hij knikt naar Mark en ik kijk hem nieuwsgierig aan. Ik ben benieuwd of hij nu ook anders gaat spelen. Hopelijk blijkt hij een groot verborgen talent te hebben, want we hebben onze verdedigers nu wel nodig.

Changsu neemt de corner en weer is daar de Chaos Breek, maar nu is het tijd voor Archer. Schreeuwend springt hij naar de bal en Mark klapt enthousiast in zijn handen. "Mooi, Archer!"

"Falen, dat doe ik niet. Ik ben de geweldige Archer Hawkins." Archer lijkt ineens een heel stuk meer zelfvertrouwen te hebben. Ik schud grijzend mijn hoofd, maar stop als hij met een supertechniek de bal af weet te pakken en naar voren passt. Hij heeft óók een techniek ontwikkeld.

Hijgend blijft de jongen staan, terwijl Mark helemaal enthousiast is. "Wauw, Archer! Dat was echt een fantastische supertechhniek.” Hij knipoogt en steekt zijn duim op naar de jongen.

“Een echte heldenactie." Hij grijnst en klapt in zijn handen. "Kom op, jongens, gaan we weer!"

Ik knik instemmend en ren naar voren. Wij gaan scoren, wij gaan winnen. Wij gaan naar het FFI!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen