"je hebt nog steeds geen honger?"
Ik schudde mijn hoofd "nah", waarna ik de oversized trui over mijn hoofd trok en de mouwen vast nam met mijn vingers. Harry keek even naar mijn handen en toen weer naar mijn gezicht. Wacht, had hij iets door?
"waarom kijk je me zo raar aan?" vroeg hij nu grinnikend.
Ik stapte naar hem toe en glimlachte onschuldig terwijl ik mijn armen om zijn nek sloeg "niks".
Weer keek hij naar de trui "je weet dat het vandaag warm genoeg is voor een T-shirt, toch?"
Ik keek ook naar de trui en trok mijn schouders op. Hier ging ik sowieso spijt van krijgen, maar ik verlangde naar mijn trui. Bovendien was het om te verbergen. Zo had ik ook zeker geen problemen met mijn armbandjes. Harry haalde zijn schouders op en liep toen naar de keuken voor zijn eigen ontbijt. Wederom keek hij mij aan "zeker weten?"
"ja Harry, zeker weten" zei ik terwijl ik ging zitten aan de keukentafel. Dat ik niets at wou natuurlijk niet zeggen dat ik antisociaal ging doen.
"wil je ook niet een muesli bar meenemen naar school? Gewoon voor het geval dat je honger krijgt" opperde hij nu. Volgens mij ging hij het nooit laten vallen als ik niet toe gaf. En dus gaf ik maar in, bijna zeker wetende dat ik daar toch niet aan toe zou komen. Ik had helemaal geen eetlust gehad de afgelopen uren en het zag er niet naar uit dat die enige tijd binnenkort ging komen.
En dus kreeg ik de muesli bar in mijn handen geduwd en stak ik deze maar in mijn zak, gezien mijn schooltas nog op de kamer lag op het campus.
"dus.. Zal wel raar zijn om Jamie nu onder ogen te komen? En Liam, natuurlijk" begon hij nu terwijl hij zelf aan tafel ging zitten met zijn toast.
Ik haalde mijn schouders op "ik denk het. Nog niet echt bij stil gestaan. Denk dat zij zich meer zorgen maken dan ik".
Hij knikte "ik denk het ook wel".
Ik had er dan ook echt niet stil bij gestaan. Het was niet per se mijn prioriteit. Ik wist niet tot in welke mate dat ze er zelf over zouden beginnen, dat was natuurlijk een ander verhaal. Laat staan als Dave er iets van af zou weten. Dan hoorde we de hele dag niets anders meer. Ik wist nog niet of dat beter was dan zijn uitgaansverhalen.
Ik was er sowieso niet helemaal bij met mijn gedachten de afgelopen tijd. Ik wist niet precies wat het was. Maar goed, het leven ging verder en ik moest wel naar school om niet flink achter te gaan lopen op stof. Ik vond mijn opleiding niet super lastig, maar dat wou niet zeggen dat het zo gemakkelijk bleef wanneer ik nooit op zou komen dagen.
Harry at zijn toast nu in stilte en staarde wat om zich heen, om ook maar iets te doen te hebben. Ik friemelde ietwat onrustig aan de mouwen van mijn sweater. Het ging inderdaad te warm worden. Ik geeuwde ietwat. En natuurlijk was ik nu wel moe, in tegenstelling tot vannacht. Het was alsof mijn slaapritme zich volledig omgekeerd had. Harry keek naar me "moe?"
Ik haalde mijn schouders op "ik denk het. Ik heb niet geweldig geslapen".
"Oh, dat is vervelend" mompelde hij terwijl hij zijn toast at. Ik knikte en keek toen even op mijn telefoon. Ik was normaal gesproken niet zo vroeg actief voor school, wanneer ik op het campus was. Maar natuurlijk was de reistijd nu langer en moest ik tevens nog langs mijn kamer om mijn spullen op te halen.
Harry zette zijn bord op het aanrecht zodra hij zijn toast opgegeten had en graaide naar de blazer die over de bankleuning lag. Niet dat hij deze echt veel ging dragen vandaag waarschijnlijk, vanwege de hitte. Maar goed, het was nu nog ietwat fris en het zag er professioneel uit.
Harry keek naar mij terwijl hij wat speelde met de autosleutels in zijn hand. "Kom je?"
Ik knikte en volgde hem vervolgens, het appartement uit.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen