Aella was verrast over haar eigen gedrag. Ze had gevonden dat hij het best verdiende om eens te schrikken, al had ze niet verwacht dat hij haar zelf een dolk zou aanreiken.
      Het was waar, zag ze in. In zijn ogen was ze niet langer een speeltje. Stellen dat ze zijn gelijke was, was wellicht een stap te ver, maar het was haar duidelijk dat hij respect voor haar had en ze moest bekennen dat ze dat ook wel voor hem had.
      Hoewel ze zichzelf niet in gevaar had gevoeld, had Loki haar wel gered. Hij was voor haar gekomen. Nog steeds zeurde er ver weg een stemmetje dat ze hem nooit écht kon vertrouwen, dat zijn herinnering waarin Seth zulke walgelijke dingen zei niet echt hoefde te zijn en dat het mes misschien wel in een zwerm kevers was veranderd als ze het echt tegen hem had gebruikt, maar daar probeerde ze niet te lang bij stil te staan.
      Als Loki wél gelijk had, was er een god die het op haar gemunt had, die haar wilde doden. Dat betekende dat ze voor zichzelf moest uitmaken of ze Loki vertrouwde – en het grootste gedeelte van haar deed dat toch.
      ‘Denk je dat het mogelijk is?’ vroeg ze. ‘Dat we jouw dood in scène zetten? Zou hij ons dan met rust laten?’
      Loki keek haar peilend aan. ‘Misschien. Misschien moet het niet te opzichtig zijn. Meer een soort… plan B voor als we zijn zonen weer eens tegen het lijf lopen?’
      Hij gaf haar een mobiele telefoon aan. ‘Bel jij Hayes eens? Dan kunnen we naar het schip en hiervandaan. Ik denk niet dat ze ons dan kunnen volgen.’
      Aella aarzelde. Net was hij er nog van overtuigd geweest dat die Surt haar achterna zou zitten tot hij haar in handen had.
      Laat het los. Je weet dat hij om je geeft, dat hij je niet in een valstrik zal laten lopen. Hij weet zelf wel hoe hij dat het beste kan doen.
      Het voelde onnatuurlijk om haar wantrouwen los te laten. Toch duwde ze haar gedachten weg en belde naar het enige nummer dat in Loki’s contactenlijst stond.
      ‘Heb je haar?’ vroeg Hayes zodra hij opnam.
      Aella kneep haar ogen even dicht. Plotseling miste ze hem ontzettend. Het voelde alsof ze weken was weggeweest, maar het konden maar een paar dagen zijn. Had ze echt met Seth mee willen gaan, zonder afscheid van Hayes te nemen? Ze kon het zich nauwelijks voorstellen. Het was alsof er een dikke nevel over haar gedachten, over haar wil had gelegen, en alleen de Zielenvanger er nog toe had gedaan.
      ‘Hij heeft me gevonden, Hayes. Ik ben in orde. Jij ook?’
      ‘Godzijdank!’
      Aella kneep haar lippen op elkaar toen ze de trilling in zijn stem hoorde.
      ‘Hebben ze je niks aangedaan? Waar ben je?’
      ‘Nu…’ Ze keek om zich heen. Ze bevond zich op een vergeeld grasveld, met in de verte een groepje bomen. ‘Afrika, denk ik? Waar zijn jullie?’
      ‘Bij meneer Stark.’
      Haar lippen krulden om. ‘Dus je hebt je grote held ontmoet?’
      Een onverstaanbaar gemurmel was zijn antwoord. Ze schoot in de lach. ‘We komen eraan. Tot straks!’ Ze verbrak de verbinding en wilde het toestel Loki toesteken, maar hij gebaarde dat ze het maar bij zich moest houden. Ze borg het op in haar broekzak.
      ‘Eerst mijn spullen halen, dan naar de Stark-tower?’
      Loki salueerde. ‘Uw wens is mijn bevel.’
      ‘Ja, ja, dat zal best.’ Ze liet haar hand in de zijne glijden.
      Loki keek haar fronsend aan.
      ‘Gaan we nog?’ vroeg ze, plagend glimlachend. ‘Dit is geen romantisch gebaar, als je dat soms dacht.’
      Een rukje aan haar hand was het antwoord, en een ogenblik later stond ze weer in de kamer van haar appartement. Ze pakte met één hand haar spullen vast, en een flits later stond ze voor een hoog gebouw waar ‘Stark Industries’ op stond.
      Hayes en Thor stonden al te wachten, en beenden meteen op hen af. Aella wilde haar hand uit die van Loki trekken, maar hij hield haar vingers stevig vast.
      ‘Laat me nou even,’ fluisterde hij. ‘Ik wil zijn jaloerse kop gewoon even zien.’
      Aella kneep hard in zijn vingers, zodat hij die met een grom losliet. ‘Niet zo onaardig doen. Anders zal ik zorgen dat jij een jaloerse kop krijgt. Als ik me niet vergis, moet ik volgens jou nog steeds met hem zoenen.’
      ‘Met mij ook. Zeer giftig is de atmosfeer daar in Alfheim, zeker voor Jotuns.’
      Ze wierp een blik opzij en raakte even gevangen in de pretlichtjes in zijn ogen. Ik mag blij zijn als het pas in Alfheim zo ver komt. Gauw draaide ze haar hoofd bij Loki vandaan en omarmde Hayes, en daarna Thor.
      ‘Waar is Brunnhilde?’ vroeg ze nadat Tony Stark had bedankt voor zijn hulp.
      ‘Die is bij het schip gebleven. Ze houdt hem gereed om te vertrekken,’ antwoordde Thor.
      ‘Mooi.’ Ze draaide haar gezicht naar Hayes. ‘Ben je klaar om Aarde te verlaten?’
      Een brede grijns tekende Hayes’ gezicht. ‘Helemaal!’

Reacties (7)

 • Altaria

  'WERE GOING ON AN ADVENTURE" Sorry maar die hoorde ik gewoon in mijn hoofd

  4 jaar geleden
 • Pinguino

  Ugh oke je personages worden gewoon steeds leuker en dit is zo perfect en ik ben eindelijk weer bij en ik was vergeten hoe GOED dit verhaal was en hoe leuk ik Hayes vind en hoe geweldig Loki is en hoe heerlijk droog en sarcastisch Aella is en liefde gewoon voor dit verhaal

  4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Hahaha aww thank you! Helaas ben ik even door een ander verhaal opgeslokt, maar ik ga hier absoluut mee verder.^^

   4 jaar geleden
 • Grace

  Whohooooooooooooooo hop naar het avontuur

  Ik zou Loki ook niet vertrouwen, ik denk dat hij zichzelf niet eens vertrouwt haha

  Dat klink een beetje als to infinity and beyond lmao

  4 jaar geleden
 • Butterflygirl

  "Als ik me niet vergis, moet ik volgens jou nog steeds met hem zoenen."
  Woooow wat wat heb ik gemist😂

  Ik heb avengers infinity war gezien...
  *heavy breathing*

  4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Hoofdstuk 37 nog een keer doorlezen denk ik? ;p

   En jaa erg he!

   4 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ah thanks! Ja het scheelt dat mijn oma de dag erna overleden is, dat maakt de film weer minder heftig en naar de chtergrons verdrongen. Oke dat klinkt harteloos, I loved my granny maar ze kon al een paar jaar niks meer en nu hweft ze rust.

   4 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Trouwens, drax komt hoogdtwaarschijnlijk terug want hij zit ook in gog 3, en ik hoorde iets ovwr spiderman en starloed enzo dat die ook terugkomwn. En captainvmarvel sluit aan natuurlijk

   4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Ooh rot joh! Ook als ze er aan toe was, blijft natuurlijk altijd heftig... Jaa volgens mij komt iedereen terug die niet in 'rook' is opgegaan.

   4 jaar geleden
 • Trager

  YESS WOEHOE <3

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen