Juice durfde zich amper te bewegen, bang dat ze wakker zou worden. Ze zaten al zeker een uur op de grond en dat voelde hij aan zijn onderrug. Hij kon niet op zijn telefoon kijken hoe laat het was, want ze hield zijn rechterhand nog steeds vast, en zijn andere hand lag op haar schouder. Maar zodra ze wakker werd, vond ze het vast tijd om terug naar TM te gaan. Dat stelde hij het liefst zo lang mogelijk uit. Hij bewoog zijn hoofd even naar links, daarna naar rechts, gaf haar een kus in haar haren waarvan hij wist dat ze die toch niet zou voelen en liet zijn hoofd weer tegen dat van haar zakken.
      Hij sloot zijn ogen, luisterde naar haar ademhaling en genoot van de warmte die door zijn lichaam wervelde. Hij vond het niet erg dat ze er nog niet aan toe was om verder te gaan. Zelf had hij met veel vrouwen geslapen, maar met niemand had hij zo’n diepe connectie gevoeld als met haar. Zo met haar zitten, wetend dat ze zich veilig voelde in zijn armen… dat was hem veel meer waard dan een eenmalige vrijpartij.
      Een tijdje later voelde hij haar bewegen. Hij ging rechtop zitten en ze keek naar hem op. ‘Ben ik in slaap gevallen?’ mompelde ze.
      ‘Even maar,’ loog hij.
      Ze ging ook rechtop zitten en wreef in haar nek. ‘Hoe laat het is?’
      Hij trok zijn hand uit die van haar en pakte zijn telefoon. ‘Half één.’
      ‘Jemig.’ Steunend op zijn schouder kwam ze overeind. ‘Man, ik heb dorst.’ Ze strekte haar rug en armen en liep naar de keuken toe.
      Ook Juice rekte zich uit. Hij geeuwde en liep ook naar de keuken. Dana had al een biertje uit de koelkast gevist en gaf dat aan hem. Hij pakte de opener van het aanrecht, wipte het dopje eraf en nam een slok. Eéntje kon nog wel.
      ‘Ongelofelijk dat ik in slaap ben gevallen,’ mompelde Dana. Ze leunde tegen het aanrecht aan. ‘Je had me best wakker mogen maken.’
      ‘Je zag er zo lief uit.’
      Ze rolde met haar ogen, maar hij zag blosjes op haar wangen verschijnen. Alsof ze dat zelf ook doorhad, wendde ze haar hoofd opzij en keek naar buiten.
      Juice schrok toen het flesje uit haar hand gleed en kapot viel op de grond. Bier spatte op zijn been. Dana reageerde er niet op, ze bleef naar buiten staren. Haar vuist was gebald en trilde.
      ‘Deen?’ vroeg hij gealarmeerd. ‘Wat is er?’
      Hij ging naast haar staan en tuurde het donker in.
      ‘Die donkere auto, die stond er ook al toen Chibs me hier afzette.’ Ze greep zijn hand vast en kneep er panisch in. ‘Ze houden je in de gaten!’ De angst die haar gezicht dreigde te verscheuren, deed zijn hart ineenkrimpen.
      ‘Rustig,’ suste hij.
      Haar ogen waren opengesperd en ze haalde hortend adem.
      ‘Dana…’ zei hij toen hij doorhad dat hij niet tot haar doordrong. ‘H酒 Hij zette zijn bierflesje op het aanrecht en omvatte met beide handen haar wangen. ‘Hé… rustig. Dat is de smeris. Die staat daar al vanaf vanmiddag. Het heeft niets met jou te maken.’
      Hij streek kalmerend met zijn duimen heen en weer en keek haar aan. Haar gezicht ontspande iets, maar ze haalde nog steeds schokkerig adem.
      ‘Ik… ik snap het niet. Hoe weet je… hoe weet je dat zo zeker?’
      ‘Omdat het Hale is. Oké? De deputy. Ik moest wat spullen voor de club wegbrengen en zij schaduwden me, dus ik ben naar mijn huis gegaan en sindsdien wachten ze tot ik mijn klus afmaak.’
      Eigenlijk had hij gedacht dat ze inmiddels wel weg waren gegaan. Dana’s komst was een mooie dekmantel, een goede reden waarom hij hier was gebleven en niet terug naar TM was gekeerd. Hij twijfelde er niet aan dat dat Chibs bedoeling was geweest, en het feit dat hij Dana had gestuurd in plaats van een willekeurige Croweater was ongetwijfeld te danken aan het gesprek dat ze op Tigs verjaardag hadden gevoerd.
      ‘Ik… weet je dat zeker? Waarom…’ Ze kwam niet meer uit haar woorden en begon te huilen.
      Juice trok haar naar zich toe en sloeg zijn armen om haar heen. Ze hield zich zo groot, maar hij had vandaag wel gemerkt dat angst haar volledig beheerste.
      ‘Ik weet het zeker,’ antwoordde hij. Hij streek door haar haren. ‘Maar als het je een geruster gevoel geeft, wil ik er wel met je naartoe lopen hoor.’
      Hij voelde haar verstijven in zijn armen. ‘Nee,’ mompelde ze tegen zijn borst. ‘Blijf hier. Blijf alsjeblieft hier.’
      ‘Oké,’ zei hij zacht. ‘Ik blijf hier.’
      Voorzichtig loodste hij haar iets naar achteren, zodat ze niet in het glas zou stappen. Ze had een paar tellen nodig om haarzelf bij elkaar te rapen en de tranen weg te vegen.
      ‘Sorry. Ik ben vandaag echt een wrak zeg.’ Beschaamd tuurde ze naar beneden.
      Hij tilde haar kin op, zodat ze hem aankeek. ‘Dat geeft niet.’ Hij aarzelde even. ‘Ik vind het fijn dat je jezelf bij mij durft te zijn. Dat je niet doet alsof er niets aan de hand is.’
      Hij ving een glimp van een onzeker glimlachje op, daarna veegde ze de uitgelopen mascara onder haar ogen weg.
      ‘Wil je dat ik je terugbreng naar TM? Of wil je hier blijven slapen? Dat mag ook. Ik slaap wel op de bank.’
      ‘Nee joh, ik kan jou toch niet op de bank laten slapen.’
      ‘Ik heb op gekkere plaatsen geslapen.’
      Ze lachte zachtjes, nog steeds een beetje snikkend. ‘Je hebt vast een tweepersoonsbed, toch?’
      Peilend bekeek hij haar gezicht en knikte.
      ‘Nou… als je het niet erg vindt om die te delen…’
      ‘Natuurlijk vind ik dat niet erg. Dat slaapt vast comfortabeler dan samen voor de tafel.’
      Er brak een glimlach op haar gezicht door en ze omhelsde hem stevig.
      ‘Je bent veel te lief,’ fluisterde ze toen ze zich weer terugtrok. Heel even rustten haar handen om zijn hals. Ze keken elkaar aan, hij voelde zijn hart in zijn borst hameren. Voor een ogenblik vlamde de hoop op dat ze hem toch zou kussen, maar toen draaide ze haar gezicht weg en liet hem los.
      Juice probeerde de teleurstelling weg te drukken. Hij wilde geduldig met haar zijn, maar diep vanbinnen was hij bang dat ze hem straks alleen als een goede vriend zou beschouwen. Net als Opie en Half-Sack.


Reacties (2)

  • AmeranthaGaia

    Maak je maar geen zorgen, Juice. Haar broer is op dit moment waarschijnlijk je grootste probleem. Ze vindt je zeker leuk.

    3 jaar geleden
  • FireBrick6

    Kont goed Juice. Just takes some time.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen