Foto bij 060 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ik stond achter Severus, terwijl hij op de deur van Albus kantoor klopte. De hele weg naar Albus' kantoor had Severus niks tegen me gezegd en ik niks tegen hem. Ik kon de grijns maar niet van mijn gezicht af vegen sinds dat we terug naar Hogwarts liepen. Ik had geen idee hoe Severus zich nu voelde, hij leek expres ver voor me te blijven lopen, maar ik zou hem daar nu niet mee lastig vallen.
'Binnen,' riep Albus en Severus drukte de deur open. Ik vroeg me af waarvoor Albus me wilde spreken, maar daar zou ik snel genoeg achter komen. We liepen naar binnen en meteen begroette Albus ons met een vriendelijke, maar haastige knik. Er lagen veel opengeslagen boeken op zijn bureau, waar hij zorgvuldig een stuk perkament tussen schoof en dicht klapte. 'Ga zitten,' zei Albus, terwijl hij zijn hand uitstrekte naar de stoelen voor zijn bureau. Ik nam plaats, net zoals Severus in de zetels en keek afwachtend naar Albus. Hij roerde fronsend in zijn thee en ik vroeg me af wat hem zo verontrust had.
'Thee?' vroeg hij en ik schudde mijn hoofd. 'Biscuitjes?' vroeg hij met een glimlach en ook dat wees ik af.
'Albus, waarom moesten we komen?' vroeg Severus in een redelijk geïrriteerde toon, waarschijnlijk omdat Albus weer eens om het punt heen danste. Albus zuchtte en haalde zijn hand door zijn baard heen.
'Emma, heb je de laatste tijd nog incidenten gehad?' vroeg Albus en ik snapte dat hij het had over de keren dat ik Minerva's en Severus' herinneringen gezien had. Fronsend schudde ik mijn hoofd en oogde de hoofdmeester vragend.
'Nee, hoezo?' vroeg ik en nogmaals slaakte Albus een diepe zucht, waarna hij fronsend naar een stuk perkament op zijn bureau keek.
'Vorige keer waren we tot de conclusie gekomen dat de vloek waar je geraakt door bent de killing curse was, echter een mislukte versie ervan waardoor je er levend van afkwam,' zei hij en ik humde. Voorzichtig oogde ik Severus, die naast me zat en hij fronste diep. 'Ik ben erachter gekomen dat dat het geval niet kan zijn,' zei hij en ik keek hem vragend aan.
'Maar... Het is het enige dat past bij de symptomen,' zei ik. Wat moest het anders zijn? Het kon niks anders zijn! Ik had al het mogelijke onderzoek gedaan dat ik kon doen, maar niks kwam eruit! Zelfs Albus en Severus hadden ernaar gezocht en zijn toen tot de conclusie gekomen dat het de killing curse zou moeten zijn.
De angst die ik de afgelopen weken had gevoeld toen we eruit gekomen waren wat het was, was eindelijk gaan zakken. Ik had er vrede mee gemaakt dat dat gebeurd was, maar dit zette me weer helemaal af naar het begin.
'Ik heb nog eens de boeken bekeken en als dat het geval zou zijn had je het alsnog niet overleefd,' zei hij en Albus oogde Severus, als of Severus een oplossing wist. Maar ook Severus leek het niet te weten en keek afwezig naar het bureau.
'Wat is het dan?' vroeg ik ongeduldig en voelde mijn hartslag versnellen. Albus schudde zijn hoofd en streelde nogmaals zijn baard.
'Ik weet het niet,' zei hij en vragend oogde ik Severus. Het was niet logisch. Hoe konden twee van de meest briljante, intelligente tovenaars niet weten wat er mis met me was. 'Emma, ik ga het je nogmaals vragen, weet je het zeker dat je je niks meer herinnerd van wat er gebeurd is?' vroeg hij en ik schudde mijn hoofd. Ik herinner me niks meer van de avond dat Christie en ik naar de quidditch wedstrijd waren gegaan. Het enige wat ik nog herinnerde was dat we aankwamen op het veld en vanaf daar werd alles zwart. Het eerstvolgende wat ik me herinnerde was dat ik wakker werd in de ziekenzaal.
'Ik herinner me nog steeds niets,' zei ik en Albus vouwde grimassend zijn handen samen.
'Ik heb alle mogelijk vloeken door gezocht, andere tovenaars gecontact om te kijken of zij iets wisten, maar niemand heeft ook maar een idee. Er zijn niet veel opties meer Emma, maar we geven niet op. Ik wil dat je een volledig medisch onderzoek krijgt, waarbij Poppy ook cellen afneemt en naar St Mungo's stuurt. En dan als laatste optie zou zijn dat we via je herinneringen proberen te onthalen wat er gebeurd was en dat we daar duidelijkheid uit zouden krijgen, maar dat kan niet,' zei hij en hij keek nadenkend naar Fawkes, de rode fenix die naast Albus' bureau stond op een stok. Hij draaide zijn rode kopje naar Albus om, kraaide zacht en hield zijn hoofdje schuin. Hij vernauwde zijn ogen en Albus streek nadenkend over zijn baard heen.
'Via legilimency is het mogelijk om verloren herinneringen terug te halen,' zei Severus plots en fronsend keek ik hem aan. Albus knikte langzaam, terwijl zijn hand ritmisch over zijn baard bleef gaan.
'Dat is extreem ingewikkeld en uitputtend,' zei Albus en Severus humde nonchalant.
'Als het de enige optie is,' zei hij. 'De kans is niet heel groot dat het lukt, sommige herinneringen zijn verloren voor altijd, maar ik geloof dat deze nog wel terug gehaald kunnen worden,' zei hij en het voelde als of er een baksteen in mijn maag viel. Ik herinner me nog goed het moment dat Severus ooit in zijn woede legilimens op me gebruikt had en het was geen fijne ervaring. Het had pijn gedaan en de hoofdpijn die volgde was nog erger. Tevens is het idee dat Severus vrij spel in mijn hoofd zou hebben niet een heel fijn idee, wie wist wat hij daar wel niet tegen kwam...
'Christie heeft haar herinneringen nog, kunnen jullie die niet gebruiken?' vroeg ik vlug en de angst was duidelijk te horen in mijn stem. Albus schudde zijn hoofd meteen en ik zuchtte zacht.
'Dat hebben we al eens bekeken, maar ze heeft het incident net aan mee gemaakt. Jouw herinneringen zullen een hoop meer laten zien,' vertelde hij en ik knikte goedkeurend, ook al was ik er niet blij mee.


Het is alweer bijna 2019! Wauw, echt bizar snel is 2018 voor bij gevlogen. Hier nog een laatste hoofdstukje voor dit jaar, ik zal er morgen nog een online zetten(flower)
Wees voorzichtig met het vuurwerk en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Reacties (4)

 • Muizlet

  Geen tijd om een reactie te schrijven, op naar het volgende hoofdstuk!

  1 jaar geleden
 • ellenlemon

  Gelukkig nieuwjaar!!(yeah)

  1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Onder het genot van de top2000 dit verhaal lezen. Heerlijk! Alvast een fijne jaarwisseling(flower)

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Oh, dat is inderdaad lekker, ik luisterde zelf ook veel naar de top2000!
   En dankjewel(flower)

   1 jaar geleden
 • Teal

  Jij ook alvast een gelukkig nieuwjaar!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen