Foto bij 032 • Dana

Het was alsof Clays onderbreking een waarschuwing was, dat het universum ingreep omdat Dana zelf te zwak was geweest om Juice nog langer te weerstaan. De rest van de dag behield ze tegenstrijdige gevoelens. Ze voelde zich schuldig omdat ze haar eigen grenzen had overschreden, wat ook niet eerlijk tegenover Juice was, en tegelijkertijd hadden de vlinders in haar buik maling aan de strenge regels die ze zichzelf had opgelegd en vierden die uitbundig feest.
      Hoe dan ook kreeg Dana die avond geen hap door haar keel.
      ‘Gaat het wel goed, sweetheart?’ Gemma nam haar onderzoekend in zich op.
      Dana baalde ervan dat bijna alle mannen weg waren; alleen Piney en Kip waren achtergebleven om het clubhuis (of eigenlijk haar) te bewaken. Met Chucky en de kinderen van Opie en Jax erbij waren ze dus maar met zijn zevenen, en Dana was ervan overtuigd dat haar verminderde eetlust anders niet eens was opgevallen.
      ‘Ja hoor,’ zei ze. ‘Ik heb gewoon niet zoveel trek.’
      Gemma keek haar nog even onderzoekend aan, maar liet het daarbij.
      Na het eten nam ze Kenny en Ellie mee naar Opies huis, zoals ze de laatste dagen wel vaker had gedaan als Opie niet thuis was. Kip liep met haar mee, en het voelde een beetje wrang dat ze moest gaan oppassen terwijl ze zelf nog een oppas had.
      Opie woonde op loopafstand, dus dat was makkelijk. Zodra ze binnen was, rende Kenny naar de kast en haalde daar een spelletje uit. Dat was al snel een ritueel geworden.
      Tot acht uur speelden ze monopoly, daarna bracht Dana hen naar boven. Het waren lieve, makkelijke kinderen. Ze waren de kleuterfase allang voorbij en hoewel Dana in paniek raakte bij het aanzicht van een baby of iets anders wat nog niet fatsoenlijk kon praten, vond ze het niet erg om op deze twee te letten.
      Nadat ze hen beiden had toegedekt, liep ze weer naar beneden. Kip was op de bank in slaap gevallen en ze ging op de bank die er haaks op stond zitten. Een beetje verveeld haalde ze haar telefoon uit haar zak vandaan. Het was een simpel toestel, waar weinig contacten in stonden. Alleen alle Sons, Gemma en Cherry. Ze kreeg niet veel berichtjes, en verbaasde zich dan ook over het groene icoontje boven in de balk. De enige die sporadisch een appje stuurde was Cherry. De rest stond er eigenlijk alleen in zodat ze gegarandeerd iemand kon bereiken als er wat aan de hand was. Als die haar wilden spreken, klopten ze doorgaans gewoon op de deur, of het nu twaalf uur ’s nachts of zes uur ’s ochtends was.
      Met haar vinger veegde ze de balk naar beneden en opende het bericht.
      Haar hart sloeg een slag over toen ze zag dat het van Juice was. Het was al drie uur geleden verstuurd.

- Sorry dat Clay zich als zo’n ass gedroeg. Kan ik het morgen goedmaken? x J.

Een glimlach gleed over haar lippen. Het was niet echt aan hem om iets goed te maken, zij was degene die hem had willen zoenen. Al trok hij je op zijn schoot. Ze typte terug:

- Hoeft niet joh.

Ze staarde naar de drie woorden die ze had verzonden. Haar vingers zweefden boven de toetsen.

- Al heb ik nog steeds een date tegoed.

Ze voelde kriebels in haar buik na die toevoeging. Ze wist niet of het verstandig was om voort te zetten wat ze vanmiddag begonnen was, maar ze wilde ook niet dat dingen wéér awkward werden tussen hen. Eigenlijk wilde ze gewoon heel even helemaal niet denken aan de greep waarin Maddox haar nog steeds hield. Een date moest kunnen, toch? Zolang ze zich niet in het openbaar als stel vertoonden was het risico toch niet zo groot?
      Dana werd misselijk van haar eigen gedachten.
      Niet zo groot? Elk minuscuul risico moest ze uit de weg gaan. Misschien had ze dan het gevoel dat ze nog steeds in gevangenschap leefde, maar dan was hij wel veilig. Ze slaakte een trillerige zucht en sloeg haar armen om zichzelf heen.
      Was hij er nu maar…
      Onmiddellijk strafte ze die gedachte af. Néé Dana. Hij moet uit je buurt blijven.
      Ze beet op de nagel van haar pink. Maar gold dat niet voor iedereen? Als Maddox erachter kwam dat ze hier was, zou hij van de hele club geen spaan heel laten. Ongeacht met wie ze wel of niet bevriend was.
      Misschien moest ze het toch een beetje proberen los te laten, hoe eng dat ook was. Misschien dacht hij allang niet meer aan haar, was hij tevreden met de gedachte dat ze de rest van haar leven in angst zou leven, zich nooit aan iemand zou durven binden en altijd over haar schouder bleef kijken.
      Ze rilde bij de gedachte dat ze dat zichzelf zou aandoen, terwijl hij allang verder was gegaan met zijn leven.
      Het schermpje lichtte op.

- Morgenavond?

- Oké. 😊

- 😊

Haar mondhoeken krulden weer om. Ze had nog nooit met hem gechat, maar zelfs zo’n simpele smiley verwarmde haar van top tot teen.

Om half één hoorde ze gemorrel aan de deur. Ze was in slaap gevallen op de bank en ging rechtop zitten. De tv stond zachtjes aan, Kip had zijn voeten op tafel gelegd, al waren zijn ogen gesloten.
      Ze grijnsde. Cherry moet ‘m wel afbeulen.
      De vloer kraakte onder Opies kisten toen hij door de gang naar de woonkamer liep.
      ‘Hé Ope,’ glimlachte ze.
      ‘Sorry dat het zo laat is.’ Hij ging naast haar zitten.
      ‘Geeft niet. Ik heb geslapen. En Half-Sack ook, zoals je kunt zien,’ zei ze op gedempte toon.
      Hij grijnsde. ‘Goed zo. Hebben de kids zich een beetje gedragen?’
      Dana knikte. ‘Het zijn engeltjes.’
      ‘Nou, alleen bij jou geloof ik.’
      Ze grinnikte.
      ‘Ik durf het amper te vragen, maar zou je morgenavond ook kunnen? Clay wil me weer op pad sturen, Jax en ik moeten nog wat dingen afronden.’
      ‘Oh. Nou, eigenlijk kan ik morgenavond niet.’
      ‘Geeft niet. Ik stuur wel een van de andere meisjes. Maar ze zijn dol op jou.’
      Opie liep naar de koelkast, haalde twee biertjes en ging weer naast haar zitten. ‘Ga je wat leuks doen morgen?’
      Ze pakte het biertje aan en besefte nu pas dat ze een droge keel had. Ze had al een paar uur niets gedronken. ‘Dat hoop ik.’ Ze probeerde een grote glimlach te onderdrukken, maar dat lukte niet helemaal.
      ‘Dat klinkt spannend?’ Opie trok zijn wenkbrauwen op.
      De warme gloed in haar buik kwam weer opzetten. Misschien maak ik er een veel te groot ding van. Ze weerstond de drang om haar ogen neer te slaan. ‘Ik heb een date geloof ik.’
      ‘Zo zo.’ Opie begon te grijnzen. ‘Met wie?’
      Ze nam nog een slokje bier en glimlachte geheimzinnig.
      Opie grinnikte. ‘Ik geloof dat ik het wel weet. Ik heb vandaag nog iemand als een idioot zien grijnzen. Hij kreeg van Clay nog een uitbrander dat ie z’n kop d’r bij moest houden.’
      Voor wat het leek wel de duizendste keer vandaag voelde Dana haar wangen weer warm worden. Hopelijk was Clay een beetje mild geweest.
      ‘Maar een old-fashioned date,’ vervolgde hij met een grijns, doelend op een van hun eerste gesprekken. ‘Die voorwaarde heb je hem zelf gesteld?’
      ‘Niet eens. Hij kwam er zelf mee.’
      Opie schoot in de lach. ‘Die Juice. Nou, hij heeft het dan wel zwaar te pakken. Ik kan me de laatste van ons die überhaupt gedatete heeft niet eens herinneren.’
      ‘Nee, jullie daten alleen in bed.’
      ‘Als ik me niet vergis, heb je die date al met hem gehad.’
      Dana schudde haar hoofd. ‘We hebben heel braaf geslapen. Na de laatste keer…’
      Opie knikte begrijpend. Hij sloeg een arm om haar heen. ‘Ik vind het leuk voor je, meid.’ Zijn baard kriebelde langs haar wang toen hij haar een kus tegen haar slaap gaf. ‘Ik zie dat wel gebeuren, tussen jullie.’
      Dana leegde haar flesje en stootte hem plagerig met haar schouder aan. ‘Nou, het is een opluchting om in elk geval jouw zegen te hebben.’
      Over de mening van haar broer dacht ze liever niet na.
      ‘Dat is heel belangrijk.’ Hij wierp een blik op de nog steeds slapende Kip. ‘Nou, volgende keer maar een andere bewaker meenemen. Deze slaapt nog door als er een bulldozer over hem heen rijdt.’ Opie trok zijn schoen uit en gooide die tegen Kips hoofd.
      Met een ruk schoot de jongen overeind.
      ‘Valt mee,’ grinnikte Dana. ‘Let’s go, Kip. Voordat Cherry haar vertier bij de buurman gaat zoeken.’


Reacties (3)

 • Trager

  Ghehehe, Opie ;3 <3

  3 jaar geleden
 • FireBrick6

  Die berichtjes naar elkaar toe zijn zo leuk en lief (:
  Ook leuk om te zien dat dit gewoon kan in deze settibng en dat ze de stap wagen!

  3 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Opie is wel echt geweldig in alles wat hij zegt. Hij zou de voice-over van een natuurdocumentaire moeten doen. Niet met script, gewoon wat zelf in hem opkomt.

  Ik zie Juice wel helemaal zo achter zijn mobiel zitten met precies die smiley op zijn gezicht als degene die hij gestuurd heeft. 😊

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen