Sorry dat het even duurde! Ik heb het erg druk met school, maar vanaf volgende week kunnen jullie meer hoofdstukken verwachten:)

Kate gooide een gevulde plastic tas van de afhaalchinees lomp op tafel en smeet haar jas in de hoek van de kamer. Lennon staarde haar moeder met een open mond aan, terwijl ik hongerig de bakken eten opende om zo snel mogelijk alles op mijn bord te flikkeren. Pas toen ik een loempia ik mijn mond had gestouwd viel het me op dat haar gezicht op onweer stond.
‘ Wat heb ik nou weer gedaan? ‘ Vroeg ik met volle mond. Lennon pikte een loempia van mijn bord en nam uitgelaten een grote hap. ‘ Hey! ‘ Riep ik beledigd uit. ‘ Pak je eigen loempia. ‘
‘ Jezus Tris, wordt volwassen. Alsjeblieft zeg. ‘
‘ Sorry hoor, prinses. ‘ Mompelde ik verbaasd. ‘ Wie heeft jou wat aangedaan? ‘
‘ Niks. Niemand. ‘ Kate schepte eerst het eten voor haar dochter op en pakte vervolgens zelf wat.
In een ongemakkelijke stilte aten we verder. Wauw, ik was gewend dat ik de chagrijn van het huishouden was. Ik wist niet of ik deze nieuwe ervaring als zorgbarend of lachwekkend moest beleven. Ik besloot mijn aandacht maar op Lennon te vestigen, aangezien het er niet naar uit zag dat Kate wilde vertellen wat er aan de hand was.
‘ Hoe was het vandaag op school, Len? ‘
‘ Ik heb je toch verteld over Mark? ‘
Ik knikte bevestigend. ‘ De jongen die je uitlachte toen je van je fiets viel? ‘
‘ Klopt. ‘ Zei ze vol enthousiasme. Af en toe vroeg ik me af waar het kind de energie vandaan haalde om continu vrolijk te zijn. ‘ Vandaag heb ik secondelijm op zijn stoel gesmeerd voordat hij de klas inkwam. Hij kon niet meer van zijn stoel afkomen. De juf moest zijn broek openknippen en nu heeft mijn hele klas hem naakt gezien! ‘
Oke. Dit had ik niet verwacht. De kleine psychopaat. Ik vond het geweldig. Kate’s gezicht daarentegen, stond nu al helemaal op onweer.
‘ Lennon! ‘ Riep ze kwaad uit. ‘ Ik heb je nog zo verteld dat je een gladde rug moet hebben. ‘
Lennon staarde nu schuldig naar haar bord. Ik besloot vlug mijn mond open te trekken.
‘ Ook heeft Mark de hele klas verteld dat haar moeder een slet was omdat ze op haar zeventiende een kind had. Maar dat heeft Lennon je nooit verteld, toch? ‘
Zodra Kate’s vork klingelend terugviel op haar bord had ik door dat ik mijn grote bek had moeten houden. Ze schoof luid haar stoel naar achteren en stampte de keuken uit. We hoorden hoe ze de badkamerdeur dichtsmeet en de douche aanzette.
‘ Godverdomme. ‘ Zuchtte ik. ‘ Nu heb ik het weer gedaan. ‘
‘ Mama zegt altijd dat je niet mag schelden. ‘ Hoorde ik Lennon zachtjes uitbrengen.
‘ Sorry Len. ‘ Zuchtte ik. Ik haalde mijn hand liefdevol door haar honingkleurige lokken. ‘ Wil je de laatste loempia? ‘
Lennon knikte en ik overhandigde haar de bak.
‘ Mama is gewoon verdrietig omdat oma mij niet wil zien. ‘ Droevig staarde het kleine meisje naar haar bord. Ik blies mijn adem langzaam uit en zette haar voorzichtig op mijn schoot.
‘ Dat ligt niet aan jou, Lenny. Dat weet je toch wel? ‘
‘ Ik denk het. ‘ Ze haalde haar schouders op en stopte de loempia in haar mond.
‘ Ik wil best je oma zijn, maar ik weet niet of je daar zo vrolijk van moet worden. ‘
Het meisje begon onmiddellijk te schateren, iets waar ik zelf ook bijna dolgelukkig van werd. Het was oprecht een klein wondertje. Ik begreep niet waarom Kate’s ouders zich zo hardnekkig gedroegen. Republikeinen wisten het zelfs voor elkaar te krijgen om de normaalste zaken te laten transformeren tot taboe.
‘ Oma Tristan. ‘ Giechelde ze.
‘ Precies. ‘ Ik sloeg mijn armen voorzichtig om haar heen. Op de een of andere manier was ik altijd bang om haar te breken. Ik liet standaard een spoor van vernieling achter en Lennon was degene die de gehele wereld verdiende. Ik gaf haar een kus op haar wang en zette haar weer terug op haar eigen stoel.
‘ Ik zou willen dat jij mijn vader was. ‘
Dit was weer zo’n moment dat ik niet wist wat ik moest zeggen. Daar had ik behoorlijk veel last van de laatste tijd. Wat was er met mijn snerende opmerkingen gebeurt? Was ik soms te soft geworden?
Ik walgde al bij de gedachte. Ik wilde haar vertellen dat ze dat niet moest willen, maar ik wilde ook niet ongenadig over haar dromen heen pissen. Dus besloot ik mijn arm nogmaals om haar heen te slaan.
‘ Ik hou ook van jou, kleine. ‘

Reacties (2)

 • AmeranthaGaia

  Dat is echt zo zielig. Hij zou vast een goede vader zijn. Als hij iets beter zou worden in... vader zijn?

  3 jaar geleden
 • Luckey

  Wat is we met Kate?!?!
  Die dochter is zo schatje!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen