Foto bij O25 Eva Amelia Carpenter

https://goo.gl/images/mznmkJ

Ik zucht als ik aan tafel zit in de kantine. Het filmen van deze scene was een drama. Uitgerekend vandaag moest ik een scene met Joey spelen, en dat ging slecht. Door gisteren avond kon ik moeilijk in mijn rol komen. Meerdere keren moest er dan ook opnieuw gefilmd worden.
‘Eva? Kan ik jou even spreken.’ Ik schrik van Gary’s stem vlak naast mij.
‘Ja dat kan.’ Ik leg mijn vork op tafel neer. Dit zat er natuurlijk ook aan te komen. Ik sta op en draai mij naar Gary. ‘Waar wil je praten?’ Vraag ik hem.
'Laten we naar buiten gaan.' glimlacht hij.
Ik knik en volg hem. Buiten nemen we plaats op een bankje in het zonnetje. 'Sorry.' zucht ik. Verbaast kijkt Gary mij aan. Als hij niet begrijpend zijn wenkbrauwen omhoog trekt geef ik hem uitleg. 'Ik acteer slecht de laatste tijd.' Een lachje ontstaat op zijn gezicht. 'Daar wilde ik niet over praten.' antwoord hij. Nu is het mijn beurt om verbaast te zijn. 'Oh.' antwoord ik zachtjes. 'Ik wilde weten of het goed met je gaat. Je bent zo gestrest en minder vrolijk.' Even staar ik Gary aan. Zijn woorden raken mij en laten tranen opwellen. Is het zo zichtbaar?
'Het klopt wel.' Mijn stem kraakt en ik probeer mijn tranen weg te slikken. 'Hoe komt het?.' Met mij voet schuif ik over de grond. 'Er is veel gebeurd. Ik heb ruzie gehad met Olivia. Dat is gelukkig opgelost. Maar nu heb ik weer knallende ruzie met Joey en Ashton.' leg ik uit. Een traan verlaat mijn ooghoek. Snel veeg ik hem weg. 'Eerlijk gezegd vermoede ik al zoiets. De jongens gedragen zich ook anders.' antwoord hij. Gelukkig ben ik niet de enige die opvalt. 'De afgelopen dagen hebben mij uitgeput. En dat uit zich ook in mijn acteerwerk.' Ik haal diep adem en veeg mijn gezicht schoon.
'Sorry daarvoor.' Met een schuine glimlach kijk ik Gary aan. Hij plaatst een hand op mijn schouder. 'Maak je daar niet druk om. We liggen op schema. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt.' Met zijn duim wrijft hij troostend over mijn huid.
‘Dankje Gary. Ik waardeer dat.’ Bedank ik hem. En ik meen dat ook. Er zijn genoeg regisseurs die niet geven om je privé omstandigheden. Die überhaupt niet geven om jou. Gary glimlacht. ‘Geen probleem Eva.’
'Kom vanavond bij mij eten? Dan kunnen we verder praten.' Hij haalt zijn hand van mijn schouder en kijkt op zijn horloge.
Ik draai mij naar Gary en kijk hem aan. 'Umh oke' stamel ik. 'Vind je dat niet erg?' Ik heb mijn zin nog niet helemaal uitgesproken of Gary schiet in de lach. 'Nee natuurlijk niet.' Hij staat op van het bankje en wacht tot ik ook ben opgestaan.
'Oke dan.' glimlach ik. 'Gezellig.'

Als ik terug in de kantine kom zie ik dat Ashton, Michael, Calum en Luke zijn aangekomen. Straks hebben we fotoshoot omdat binnenkort de reclames op social media beginnen. Olivia is naast Luke gaan zitten en praat druk met hem. Het beeld van hun zo samen zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Als ze met Luke is begint ze automatisch te stralen. En dat maakt mij blij. Ik wil niets liever dan mijn zus gelukkig zien.
Mijn blik valt op Ashton die een klein stukje verder zit. Zijn gezicht is nog steeds even bleek en de donkere kringen rond zijn ogen lijken erger te zijn geworden. De visagie zal dit keer meer werk aan hem hebben.
'Oh Eef.' Ik draai mij naar Olivia die is opgesprongen. 'Ik heb je salade in de koelkast gezet.' Ze loopt om te tafel heen richting mij. 'Wat was er?' vraagt ze wat zachter als we in de keuken staan. 'Gary wilde weten hoe het met mij gaat. Het viel hem op dat het niet zo lekker met mij gaat.' leg ik haar uit. 'Oh echt. Wat lief van hem!' antwoord ze enthousiast.
'Ik ga vanavond bij hem eten. Duss kan jij lekker romantisch dineren met Luke.' Olivia loopt direct rood aan en gebaard dat ik zachtjes moet praten. 'En jij gaat romantisch dineren bij Gary?' vraagt ze met een grijns. Ik grinnik. 'Nee er bestaat ook zoiets als gewoon gezellig dineren.' Uit de koelkast pak ik mijn salade en loop samen met Olivia terug.

Nadat alle individuele foto's genomen zijn, is het tijd voor de foto’s samen met Joey. Ik zucht. Als dat maar goed gaat. Een beetje onhandig ga ik naast Joey staan en wacht tot de fotograaf zijn camera heeft ingesteld. Als hij zo ver is, legt Joey zijn arm rond mijn middel. ‘Eva, dichter naar Joey.’
Gehoorzaam volg ik alle aanwijzingen op van de fotograaf.
Vlak voordat we klaar zijn voel ik hoe Joey’s hand langzaam naar mijn billen zakt. ‘Fuck off Joey.’ Sis ik kwaad. Naast mij klinkt alleen een spottend lachje. Zijn hand laat hij liggen. Met veel moeite probeer ik zo goed mogelijk alle aanwijzingen op te volgen maar als ik zie dat Ashton vlak achter de fotograaf staat en overduidelijk pissig is, trek ik het niet meer. Joey is bezig met stoken tussen mij en Ashton. Het nog erger maken dan het al is.
‘Eva, kijk eens vrolijker.’ Ik weet dat de fotograaf gelijk heeft maar ik Joey maakt mij zo boos. Hij maakt nog een aantal foto’s en geeft dan de beurt aan Olivia.
‘Asshole.’ Sis ik boos naar Joey voor ik wegloop.
In de kleedkamer drink ik een aantal slokken water en haal diep adem. Nog heel even, dan is deze dag voorbij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen