Ik was zo goed als nieuw. Mijn spieren voelden ontspannen, ik dacht amper aan mijn moeder en ik had een gemeende glimlach op mijn gezicht. Ik scande de kamer met mijn blik en plofte vervolgens neer naast Eve.
‘ Hey! ‘ Riep ze enthousiast. ‘ Ik begon me al af te vragen waar je bleef. ‘
Als respons sloeg ik speels mijn linkerarm om haar schouders. ‘ Je weet toch dat ik nooit een avond met jou zou skippen? ‘
Ze rolde met haar ogen. ‘ Slijmbal. Wil je een drankje? ‘
Voordat de vrouw van mijn baas de kans kreeg om overeind te komen stond ik al op mijn beide benen.
‘ Laat mij maar. Wil jij nog wat? ‘ Ik gebaarde naar haar lege glas. Ze schudde haar hoofd, waarna ik richting de bar liep. Kate en Jackson waren inmiddels al druk aan het werk. Ik haalde twintig dollar uit mijn kontzak en legde hem met moeite bovenop de kassa. Vervolgens boog ik subtiel over de bar en griste een fles Jack uit het openstaande kastje. Jackson vergat het ding altijd te sluiten. Mijn collega’s waren te druk bezig om mijn actie op te merken. Gelukkig. Ik had vanavond geen zin in de afkeurende blikken van Kate. Als kers op de taart greep ik er een schoon glas bij.
‘ De héle fles. ‘ Het klonk meer als een statement dan een vraag. Ik plofte opnieuw neer naast de bemoederende brunette en schonk het glas tot de rand vol.
‘ Dus. Waarom zit jij hier alleen? ‘ Ik staarde naar de drukte voor onze neus. De meeste tafels waren aan de kant geschoven om het idee van een dansvloer te creëren. De ruimte was het slachtoffer van een overdosis dronken twintigers die stonden te dansen alsof het hun laatste avond op aarde was.
Eve haalde haar handen door haar haren. ‘ Het is niet bepaald gemakkelijk om in beweging te komen met dít ‘ Haar vingers wezen richting haar inmiddels enorme buik. Ik vroeg me af hoe lang het nog zou duren voordat er zich een krijsend kind zou bevinden in huize Miller.
‘ Ik ben het zat. ‘ Zuchtte ze. ‘ Je weet hoe ik was voordat ik zwanger raakte. Ik dronk misschien nog meer dan jou. Ik was een partygirl. Maar blijkbaar houdt dat abrupt op wanneer je de 30 betreed. ‘
‘ Dat hoeft niet persé. Ik weet zeker dat jij ook nog gewoon de tijd voor jezelf kan nemen als de baby eenmaal geboren is. ‘
‘ Ik weet het niet. ‘ Zuchtte Eve. ‘ Kijk naar Kate. Zij zet ook haar hele leven in het teken van Lenny. Ik hou nu al ontzettend veel van dit kindje, maar ik vraag me gewoon af of het allemaal ophoud wanneer je aan kinderen begint. ‘
‘ Dat wat ophoud? ‘ Ik gooide mijn drankje naar binnen en vulde het glas vervolgens meteen bij.
‘ Het goede leven. Mijn leven. ‘
‘ Weet je zeker dat je niet stiekem aan de tequila hebt gezeten in plaats van water? ‘Grinnikte ik.
‘ Natuurlijk houd je leven niet op. Het wordt alleen anders. ‘
Eve zuchtte vermoeid. ‘ En wat als ik niet wil dat het anders wordt? ‘
‘ Dan heb je pech gehad. Je hebt je keuzes gemaakt en daar moet je nu mee dealen. ‘
Eve legde haar smalle hand op de mijne en gunde me een dankbare blik. ‘ Sinds wanneer ben jij zo wijs?‘
Daar moest ik even over nadenken. Ik wist namelijk honderd procent zeker dat de drank en de drugs de oorzaak waren van mijn capaciteiten op dit moment.
‘ Ik ga even roken. Ben zo terug. ‘ Ik greep de fles Jack en knipoogde subtiel om geen argwaan op te wekken. Eve knikte vriendelijk en ging ongemakkelijk in een nieuwe positie zitten. Ik draaide me om en stormde als het ware de bar uit. De frisse lucht deed me onmiddellijk goed. Ik wist dondersgoed dat het niet slim was om een high te mengen met alcohol. Het kon me alleen vrij weinig schelen. Ik zette de fles naast me op de grond en plofte neer op de koude straatstenen. Ik stak mijn sigaret op en luisterde met gesloten ogen naar het geluid van de golven. Ik voelde mijn telefoon trillen in mijn broekzak, maar kon niet de motivatie bij elkaar rapen om het apparaat te pakken. Ik wist dat het wellicht wat met mijn moeder te maken kon hebben, maar was het dan zo slecht van me dat ik even een pauze nodig had? Ik was 23, verdomme. Ik had ook een eigen leven, hoe egocentrisch dit ook klonk. Mijn moeder had het begrepen als ze nog gezond was.
‘ Wat zit jij nou weer te doen? ‘ Uiteraard. Will. Met tegenzin opende ik mijn ogen. Waarom kwam ik die jongen altijd tegen op momenten dat ik het niet zag zitten?
‘ Waar bemoei je je mee? ‘ Ik bespeurde of er enig spoor van Mia was. Hij leek alleen te zijn. Dat was ook voor het eerst. Will trok één wenkbrauw speels omhoog en plofte vervolgens naast me neer.
‘ Waar heb je je zus gelaten? ‘ Vroeg ik om het gesprek een beetje op gang te houden.
‘ Mia had geen zin. Volgens mij wilde ze gewoon naar de club. ‘ Hij greep de fles drank en zette het ding aan zijn mond. Wauw. Dat was verassend. Ik keek hem met open mond aan. Zag ik dit nu goed?
‘ Kijk niet zo verbaast. Ik mag dan niet in jouw wereld thuishoren, maar ik kan zo nu en dan wel genieten van een drankje. ‘
‘ Oké. ‘ Beantwoordde ik hem droogjes. ‘ Wat doe je hier zonder je zusje? Ik dacht altijd dat ze jou overal mee naartoe moest sleuren. ‘
‘ Zo nu en dan weet ik ook zelf te functioneren op sociaal vlak. ‘
‘ Wat knap van je. ‘ Mompelde ik vol sarcasme, terwijl ik de fles uit zijn handen griste.
Will legde zijn benen plat op de straatstenen en staarde bedachtzaam naar de duistere hemel. Ik voelde hoe zijn enkel mijn voet raakte en keek een beetje ongemakkelijk naar de grond.
‘ Ik weet dat je me niet mag door onze eerste ontmoeting. ‘ Zuchtte ik tenslotte. ‘ Maar je moet wel goed begrijpen dat ik echt mijn redenen heb. Ik heb het geld nodig. ‘
‘ Voor wat? De drank? ‘ Grapte hij half.
‘ Nee, voor mijn moeder. ‘ Ik schrok stiekem een beetje van mezelf. Zei ik dat nu echt? Ik voelde Will’s blik zorgvuldig langs mijn gezicht glijden. Ik had verwacht dat hij door zou vragen, maar dit was niet het geval. In plaats daarvan voelde ik hoe hij zijn hand voorzichtig op de mijne legde. Ik probeerde mijn gezichtsuitdrukking strak te houden, maar plotseling voelden de straatstenen onder mijn handpalm niet langer zo koud als enkele seconden geleden.

Reacties (2)

  • Luckey

    Waarom zegt mijn onderbuik gevoel dat Will hem gaat helpen

    2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

    Ik ship het.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen