Foto bij H30

“Goede middag, Alaïs”, zegt hij en ik begroet hem terug: “Je bent zo te zien je auto aan het kuisen?” vraagt hij en trekt zijn neus op als de stankwalm naar Jacob en mij komt. “Jacob, is het waar dat je een weerwolf bent?” vraag ik dan en er blijft een ongemakkelijke stilte hangen.

Jacob Black pov.

“Jacob, is het waar dat je een weerwolf bent?” vraagt Alaïs plots en ik blijf dan stil. Mag ik het haar vertellen? “Misschien”, zeg ik dan maar om het veilig te spelen en ze draait dan met haar ogen. “Wat heb je bij?” vraagt ze dan en kijkt nieuwsgierig in de laadbak. Ze kijkt dan over de rand en trekt haar wenkbrauwen hoog op. “Banden?” Ik ga achter haar staan en zeg dan: “Je moeder had me gebeld voor nieuwe banden. Ze zei dat de banden van jouw auto zo goed als kapot waren.” Ze grinnikt dan en kijkt me aan. “Dat kan ik geloven”, zegt ze en we horen dan allebei mijn buik grommen. “Heb je nog niet gegeten?” vraagt ze dan met een glimlach en ik antwoord dan: “Je banden zijn zeer speciaal. Ze hebben extra grip en de banden zijn gemaakt van…” “Oké, oké. Ik begrijp het al”, en ze glimlacht weer. “Anders kan je nu even eten, ik denk dat mijn moeder nog wel wat macaroni heeft klaarstaan”, zegt ze en kijkt naar haar huis. Ik volg haar blik. “Zou ze het wel goed vinden?” “Natuurlijk, je bent nu een vriend van ons”, zegt ze en er gaat een warme gloed door mijn lichaam. Vriend. Als ze ziet dat ik niet oplet, geeft ze me een duwtje in de rug. “Ga nu maar. Ik wacht wel”, zegt ze en ik stap dan naar haar huis. Als ik halverwege ben, draai ik me om en roep naar haar: “En de banden?” “Maak je toch geen zorgen, ik moet toch nog de auto verder kuisen!” roept ze terug en ik steek mijn duim in de lucht als teken dat ik het heb begrepen. Ik draai me weer om en stap verder tot ik bij de deur ben.

“Jacob, wil je nog wat?” vraagt Ines dan en ik knik dan nee. “Nee dank u, twee porties zijn al genoeg hoor”, zeg ik en ze legt de lepel met pasta weer in de pan. Ik eet nog mijn laatste macaroni op en leg dan mijn mes en vork op het bord. Ik veeg mijn mond af en drink nog wat van mijn cola. “Bedankt voor het heerlijke eten, maar ik moet terug aan het werk.”, zeg ik en sta op en schuif mijn stoel weer onder tafel. “Jacob?” vraagt Ines dan als ik bij de deur sta. Ik draai me om en Ines zegt dan: “Heeft Alaïs al gevraagd of je een weerwolf bent?” “Ja, maar mag ik het zeggen of…” “Ja, ze weet het al.” Ik knik dan en doe de deur open. “Jacob,” begint Ines weer en ik draai me weer om, “Alaïs kan ook in een wolf veranderen.” Ik slaag mijn ogen groot open. “Meent u dat?” vraag ik blij en voeg er snel aan toe: “Welke vacht heeft ze?” “Dat weet ik niet. Ze was zes toen ze voor het eerst veranderde in een wolf. Sindsdien is ze niet meer veranderd”, zegt ze en ik laat mijn schouders dan zakken. “En daarom vraag ik het volgende van je Jacob”, zegt Ines en glimlacht dan. “Zou jij Alaïs kunnen begeleiden om weer in een wolf te veranderen? Ze heeft nood aan wat ruimte vind ik.” “Natuurlijk mevrouw, met alle plezier!” zeg ik iets te enthousiast en ze grinnikt dan. Ik stap door de deur en doe die achter mij dicht. Alaïs is een wolf! Dan kunnen we samen lopen, vampiers achterna zitten...

Als ik bij mijn auto ben, doe ik de laadbak open en kruip er dan in. “Zo te merken lekker gegeten?” zegt Alaïs en stapt naar me toe, terwijl ze haar natte handen aan haar broek droog veegt. “Alaïs, op je vraag van een half uur geleden: Ik ben inderdaad een weerwolf”, zeg ik terwijl ik een band pak. “Niet te geloven”, zegt ze verbaasd en ik rol de band van de laadbak en die valt dan met een plof neer. “Je moeder zei dat je ook in een wolf kan veranderen.” “Ja, dat klopt. Maar ik denk dat ik het niet meer wil, en het ben afgeleerd”, zegt ze en ik rol nog een band van de auto. “Hoezo niet willen? Ik ga je er mee in helpen”, zeg ik en ze glimlacht dan wat geforceerd.

Reacties (3)

 • Creativitylab

  Snel verder gaan!

  2 jaar geleden
 • Allmilla

  Dan kunnen we samen lopen, vampiers achterna zitten...
  xD

  Ik heb al medelijden met die vampiers...:D

  2 jaar geleden
 • Blizz

  Awesome hoofdstukje! En thx voor het bedankje van de abo;)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen