Foto bij 409. Severus Snape

"Je ziet er nog niet helemaal springlevend uit maar ik doe het hiermee wel." lachte Yasmin liefelijk.
"Jij ziet er helemaal fantastisch uit. En daar ben ik zeker tevreden mee." Ze rolde met haar ogen en leek me een duw te willen geven maar hield zichzelf in op het laatste moment. Haar hand landde zachtjes op mijn schouder.
"Je hebt me behoorlijk laten schrikken... " vertelde ze me, iets minder gelukkig. Ik wou haar weer zien glimlachen, we hadden allemaal genoeg geleden.
"Niet echt mijn bedoeling." verzekerde ik haar. Ze rolde met haar ogen.
"Ik heb gehoord dat je Draco onder je vleugels genomen hebt... het zou me niet meer mogen verbazen." grapte ik. Yasmins glimlach kwam weer een beetje terug.
"Ja wel, ik kan er niets aan doen. Oerinstinct."
"En ik dacht dat de tweeling dat wel zou oplossen. Maar het lijkt alsof jij nooit genoeg mensen hebt om je zorgen over te maken." het was geen echte beschuldiging, meer een beoordeling van haar karakter.
"Ik moet toegeven dat ik de laatste tijd mijn handen behoorlijk vol heb." zuchtte ze. Ik streek haar haren voorzichtig uit haar gezicht en achter haar oor.
"Ik had al zoiets meegekregen." gaf ik toe.
"Oh, het is erger dan dat. Ik heb de tweeling en Draco uiteraard. Ik hou altijd een oogje op Harry die hier tegenwoordig behoorlijk vaak te vinden is. Tante heeft Astoria Greengrass in huis gekregen: haar ouders zijn in Azkaban en ze is minderjarig, haar grootmoeder is de dichtste familie die ze heeft nu haar zus zo opstandig lijkt te doen." Als hoofd van Slytherin was ik bekend met de zusjes Greengrass, elke Greengrass wel eigenlijk. Het waren niet meteen schatjes, mocht je mijn mening vragen. Maar dat kon ik je wel vertellen over zowat alles dat in Hogwarts rondliep.
"Let's see, who else. Neville red zichzelf in Hogwarts, maar Minerva vindt het leuk om me af en toe up to date te houden. Wel, jij staat onder mijn toezicht, technisch gezien..." vertelde ze me doodleuk.
"Ja daar moet iets aan gedaan worden." vond ik, terwijl ik weer probeerde recht te zitten. Ze deed niet eens de moeite om me proberen tegen te houden, ze kende me goed genoeg.
"Graag, ik vind het niet erg aangenaam nu ik Dumbledore in de voetsporen treed. Kingsley neemt mijn versie van de feiten aan maar hij is niet helemaal zeker hoe de publieke opinie in je voordeel te draaien. Ik heb een Order of Merlin voor bewezen diensten voorgesteld." vertelde ze met een grote grijns.
"Ik hou niet van ministry parties."
"Harry ook niet, maar hij is behoorlijk voor je in de bres aan het springen. Waar dat vandaan komt..." Ik rolde met mijn ogen: ik snapte waar Draco het over had. Saint Potter, beschermer van zij die verkeerd begrepen worden.

Volgens Lucretia en mijn moeder, die om een of andere reden nog steeds hier in de buurt te vinden was, mocht ik mijn kamer niet verlaten. Ik mocht mijn bed niet uit. Gelukkig werd bezoek wel toegestaan dus Draco en Yasmin brachten behoorlijk veel tijd door in mijn kamer met Evander en Elvina. Soms lag een van de kleintjes een halve namiddag gewoon bij mij in bed, of op mijn borst te slapen, of gewoon rond te kijken. Dat leken ze wel te waarderen. Volgens Yasmin had Evander amper willen slapen nu ik niet hele nachten met of tegen hem praatte. Het idee dat ik zo gemist kon worden, dat mijn afwezigheid zo zwaar leek te vallen, bracht me meer vreugde dan ik verwacht had dat het zou doen. Misschien ook meer vreugde dan vriendelijk was, maar er was iets gemoedelijk in het idee dat er mensen om je heen waren die je intens misten als je er niet was. Misschien viel het me zo op omdat ik zoiets zo lang niet om me heen had gehad, of was het gewoon nog steeds het vreemde idee dat ik nu een gezin met kinderen had? Ik kon het niet zeggen. Vaag in mijn achterhoofd vroeg ik me af wat Dumbledore zou zeggen mocht hij me zo bezig zien: die twinkelende ogen van een man die gekregen had wat ie wilde. De mogelijkheid bestond dat ik dankzij de tweeling misschien iets minder hardvochtig tegenover de leerlingen stond. Al was ik behoorlijk goed in het scheiden van werk en privé. Yasmin moest behoorlijk lachen toen ik het waagde om dat idee luidop te verkondigen.
"Jij? Goed in scheiden van werk en privé? Je hebt kinderen met je collega, en je hebt een grondige hekel aan de meeste studenten omwille van je eigen schooltijd. Jij hebt helemaal geen scheiding tussen werk en privé; je hebt het grootste deel van je leven alleen maar geleefd voor je werk." lachte ze gezapig door. Ik rolde met mijn ogen. Goed, misschien hadden anderen een ander idee over mijn scheiding, dat was dan maar Yasmins probleem.
In mijn achterhoofd werd ik de hele tijd teruggetrokken naar Dumbledore. Alsof er een deel was dat de man niet uit mijn hoofd kreeg. Niet dat ik mijn kinderen zo perse zou willen voorstellen aan het oude schoolhoofd van Hogwarts. Nee, het was meer alsof er nog wat was dat ik moest doen maar niet gedaan had. Alsof er nog ergens een ketel bubbelde met een potion dat niet afgewerkt was.
Eerst dacht ik dat het kwam door Minerva Mcgonagall. Het nieuwe schoolhoofd kwam een aantal dagen na mijn "ontwaken" langs aan mijn ziektebed. Op het salontafeltje naast mijn bed zette ze een mandje met verschillende soorten snoepgoed. Ik haalde er mijn wenkbrauw aan op.
"Ik wist echt niet wat ik kon meebrengen als cadeautje voor je. Dus ga ik maar voor de optie die ik het meest meebreng als ik op ziekenbezoek ga." legde ze uit. Ik rolde met mijn ogen.
"De enige keren dat je op ziekenbezoek gaat is als een of andere Gryffindor erin geslaagd is om zo hard van zijn bezem te donderen, of een of ander dom avontuur begaan is dat het hen een week in de ziekenboeg opleverde." herinnerde ik haar. Of als Potter weer eens iets uitspookt, bedacht ik me achteraf.
"Oh tegenwoordig kom ik amper van ziekenbedden weg, Severus." verzuchtte ze. Als nieuw schoolhoofd van Hogwarts, en oude moederkloek van Gryffindor zag ik haar best in staat om de bedden af te gaan van de gewonden van de battle in Hogwarts.
"Waarom doe je jezelf dit dan nog eens aan?" vroeg ik bijna verbaasd. Hoewel Minerva en ik erin geslaagd waren om een soms ietwat fragiele maar meer dan collegiale band op te bouwen over de laatste jaren, waren we zeker geen beste vrienden. En het leek er op dat Minerva meer dan een beetje gebukt ging onder al haar ziekenbezoeken en al het andere dat moest gedaan worden om Hogwarts gebruiksklaar te krijgen voor het nieuwe schooljaar. At least, ik ging er vanuit dat de nieuwe Headmistress zichzelf die bijna onmogelijke taak gegeven had.


Here I am again...
Quizlet in een nieuw jasje, wat vinden jullie ervan?

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen