Rebel parkeerde ietwat lomp haar motor voor de nachtclub. Ze trok haar helm af en hing hem aan het stuur, terwijl ze een sigaret uit haar jaszak graaide. Ze stak hem aan en liep het gebouw binnen. Als eerste ging ze naar de bar en griste een biertje uit de koelkast. Het was een lange dag geweest, dus dat had ze wel verdiend. Ze nam een hijs van haar sigaret en checkte haar telefoon. Gelukkig had ze niks gemist. Ze stopte het ding weer in haar broekzak en glimlachte toen Freddie haar tegemoet kwam lopen. Ze gaf haar beste vriendin een knuffel.
      'Hoe was je dag?'
      Rebel wilde antwoorden, maar op dat moment vloog de deur open en kwam Williams binnen. Er was verder niemand, dus liep hij meteen op hen af. Zijn gezicht stond ernstig. 'Ik heb verdrietig nieuws over Legacy,' zei hij, terwijl hij Rebel strak aankeek. 'Ze is net dood aangetroffen langs de spoorlijn.'
      Haar gezicht betrok. 'What the fuck?!' Ze trapte een stoel door de ruimte en gooide een tafel omver. 'Wie het ook heeft gedaan, ik zet het die eikel betaald!'
      Vanuit haar ooghoeken zag ze dat Freddie ruw een traan van haar gezicht veegde en naar buiten liep. Rebel trapte een stoel kapot en liep naar de agent toe. 'Als jij die klootzak niet vindt dan doe ik het,' schreeuwde ze, waarna ze haar bierflesje in een teug leegdronk en hem tegen de muur smeet.
      Ze zou diegene vinden die Legacy had vermoord. Niemand kwam aan haar familie zonder daar voor eeuwig spijt van te krijgen. Legacy was als een moeder voor haar geweest. Ze stampte naar buiten en klom op haar motor.
      Rebel snelde over de weg en reed naar Vicentes kantoor toe. Zij wilde degene zijn die hem inlichtte, en niet iemand anders. Zo kon ze meteen inschatten of hij er wat mee te maken had. Ze had al een tijd geleden ontdekt dat Legacy vreemdging. Misschien had Vicente dat inmiddels ook ontdekt, zo onvoorzichtig was ze niet.
      Bij hem voor de deur zette ze haar motor neer. Na een enkele klop werd de deur met een ruk opengetrokken. Het was Vicentes rechterhand. De jongen stapte meteen aan de kant toen hij haar gezicht zag en ze stampte naar binnen. Vicente zat op de bank. De kale Mexicaan keek meteen op toen hij haar zag.
      'Ze hebben Legacy dood aangetroffen,' zei ze ietwat voorzichtig. 'Iemand heeft haar lichaam langs de spoorlijn gedumpt.'
      Vicente keek haar geschokt aan. Zijn schouders zakten omlaag en zijn ogen glommen. Ondanks hun slechte relatie moest het als een klap voor hem aankomen.
      'Wie heeft je dat verteld?' Zijn stem trilde en ze zag een traan langs zijn wang druppelen. Zouden het echte tranen zijn? Hij zag er wel aangedaan uit.
      Ze zag Giorgio op de achtergrond heen en weer lopen. Hij krabbelde aan zijn hoofd en maakte een zenuwachtige indruk. Zou hij er misschien meer van weten? Ze zou hem binnenkort wel even aan de tand voelen.
      'Williams kwam langs in de nachtclub,' zei ze, terwijl ze rustig probeerde te worden. Haar hoofd was een grote chaos en ze wist even niet meer waar ze het zoeken moest.
      De man pakte haar handen vast. 'Met wie was je daar, Rebel?'
      'Freddie. Verder was er nog niemand.' Ze vroeg zich af waarom dat zo belangrijk was, maar liet dat niet doorschemeren.
      Vicente streek met zijn handen over zijn kale hoofd. 'Breng de anderen op de hoogte.'
      Rebel stelde de rest op de hoogte. Het was voor iedereen een grote klap. Hoe moesten ze nu verdergaan? Legacy was een inspiratie geweest voor iedereen. De hele club ging haar missen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen