Een maand was verstreken sinds Legacy was vermoord. Nog steeds was het vreemd om Kelly aan het hoofd van de tafel te zien zitten. De President-patch prijkte op haar borst en de voorzittershamer lag naast haar. Freddie dacht terug aan de dag dat Rebel tot Sergeant of Arms was gepromoveerd. Ze had haar nog nooit zo zien glunderen. Niet sinds ze bij The Morrigans zaten, in ieder geval. Daar hield ze haar emoties altijd goed verborgen.
      Het had een beetje wrang gevoeld, dat Rebel een glimlach kon opbrengen zo vlak nadat Legacy was overleden. Natuurlijk gunde Freddie het haar, maar ze vond het moeilijk dat haar beste vriendin nu degene werd die mensen uit de weg moest ruimen. Met dat aspect van de club had ze altijd al moeite gehad. Nacho, die nu was gepromoveerd tot vice-president, had dat voordien gedaan en Freddie had altijd gedacht dat dat de reden was dat het niet zo goed klikte met de vrouw. Ze was zo meedogenloos. En nu werd dat ook van haar beste vriendin verwacht? Die nog niet eens dertig was? Stel dat ze ooit gepakt werd... dan duurde haar levenslang écht lang!
      Toch probeerde ze op het besluit van Kelly te vertrouwen. De vrouw was een van de oprichters van de club geweest en wist als geen ander wat goed was voor hun toekomst.
      ‘Vicente heeft ons een opdracht gegeven,’ opende Kelly de vergadering. Ze streek met haar vingers langs de grijze vlecht die over haar linkerschouder hing. ‘Hij wil zijn zaak uitbreiden en hij wil ons daarvoor gebruiken.’
      Vlak naast zich hoorde ze Rebel snuiven. Freddie wist waarom. Rebel dacht dat Vicente zijn eigen vrouw vermoord had, dat had ze haar diezelfde avond nog toevertrouwd. Maar dat hardop in de groep delen… daar was Rebel te slim voor. Vicente had nu eenmaal een hoop te zeggen: de grond waarop hun clubhuis stond was van hem en hij had ook een groot aandeel in de nachtclub en het casino. Ze waren van hem afhankelijk.
      ‘Wat wil hij dat we gaan doen?’ vroeg Nacho. De Mexicaanse leunde achterover in haar stoel en hield haar kaalgeschoren hoofd ietsje schuin.
      ‘Hij wil de wapenhandel in.’
      Freddie onderdrukte een zucht. Vicente runde een kartel en bezat een halve stad. Was het dan nooit genoeg voor hem? Ze wilde zich helemaal niet met illegale zaken bezighouden, ze was juist blij geweest dat zij níet bij zulke shit betrokken waren.
      ‘De wapenhandel?’ herhaalde Rebel, spottend. ‘Toe maar. En hoe ziet hij dat voor zich?’
      ‘De Sons of Anarchy distribueren wapens. Vicente wilt dat we uitzoeken tussen wie ze bemiddelen, waar hun wapens vandaan komen en waar ze die naartoe verhandelen.’
      Freddie keek onderzoekend naar de vrouw. Ze voelde welke kant dit opging en dat beviel haar niet.
      ‘Dus we moeten d’r eentje apart nemen en even flink afrossen?’ vroeg Rebel. Uit haar toon werd duidelijk dat ze daar best zin in had.
      ‘Nee, het mag iets subtieler.’ Kelly vouwde haar handen in elkaar en boog naar voren. ‘Hij wil dat drie van jullie undercover gaan, met de mannen aanpappen en hem van tijd tot tijd de informatie doorspelen waar hij om vraagt.’
      Drie van jullie… Freddie boog haar hoofd en hoopte zo over het hoofd gezien te worden. Het laatste wat ze wilde, was naar Charming gaan en daar met de Sons aanpappen.
      ‘De jongste drie gaan,’ ging Kelly verder. ‘Jullie kunnen je het makkelijkst als sweet butts voordoen.’
      Freddie slaagde een diepe zucht.
      Fijn. Heel fijn. Ze moest zich gaan gedragen als een groupie.
      Ze wilde tegen het idee protesteren, maar wist dat het geen zin had. De clubzaken waren belangrijker dan haar persoonlijke problemen met SAMCRO. Haar ogen schoten naar Rebel, die ook niet echt gelukkig keek.
      ‘Hoelang moeten we dat doen?’ vroeg Echo.
      Vanuit haar ooghoeken keek Freddie naar haar halfzusje. Voor haar was het ook niet makkelijk, ze was niet bepaald dol op het mannelijk geslacht. En de mannen van SAMCRO… die gingen nu niet bepaald respectvol met vrouwen om. De paar jongens die Freddie in haar leven had gedatet, waren van een heel ander slag geweest.
      Ze dacht even aan Harry. Ze had hem al meer dan tien jaar niet gezien. Toen had hij al bij SAMCRO rondgehangen, en ze kon zich niet voorstellen dat hij daar ooit was weggegaan. Al was tien jaar een lange tijd. Wie weet wat er in de tussentijd was gebeurd? Misschien was hij allang getrouwd, had hij een gezin. Ze voelde een wee gevoel in haar maag. Ze had helemaal geen zin om hem onder ogen te moeten komen, laat staan dat ze met een van zijn vrienden moest gaan aanpappen. Maar had ze een keuze?
      Nee, die had ze niet.
      Dit was de weg die de club was ingeslagen. Of ze dat nou leuk vond of niet.

Reacties (1)

 • Heronwhale

  Haha heel verwarrend, onze kat heet nacho dus het was heel verwarrend om te lezen dat die ineens de vp was gewordenxD

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Hahaha that would be very interesting :p

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen