Ik had VampireMouse een extra hoofdstukje beloofd als ze vandaag te horen kreeg dat ze geslaagd was, and she did! Congratz!

Het geweerschot resoneerde door zijn hele lijf. Als aan de grond genageld bleef Juice staan. Dana! Het kon niet anders dan dat het iets met haar te maken had. Om hem heen klonk gegil, lichamen wrongen zich langs hem heen.
      Het wicht met wie hij al de hele tijd opgescheept zat, trok snikkend aan zijn arm. Juice rukte zich los, snauwde dat ze bij de motors moest wachten en bewoog zich tegen de panikerende menigte in. Voor de zekerheid trok hij zijn eigen Baretta. Dat de mensen daar alleen maar wilder van werden, kon hem geen moer schelen.
      Zijn hart ramde in zijn keel en hij probeerde zichzelf te kalmeren. Door de angst dat er iets met haar was gebeurd, kon hij niet helemaal scherp zien. Ze moest vlakbij zijn, hij was een paar minuten geleden nog bij haar geweest.
      ‘Wat is er gebeurd?’ Jax dook opeens naast hem op, ook met zijn vuurwapen in de hand.
      Juice grimaste en nam aan dat Jax daar wel uit kon begrijpen dat hij het ook niet wist. Zijn schouder beukte tegen iemands gezicht aan toen die net achteromkeek en hij voelde dat er een neus brak. Hij maalde er niet om en beende verder.
      Het rijtje graven waar ze net nog tussen hadden gestaan, kwam in zicht en hij verstarde toen hij daar een lichaam zag liggen. Hij zette af van de grond en rende erheen, maar ontdekte al snel dat het een man was en dat die geen motorjack droeg.
      De man was van dichtbij in zijn hoofd geschoten, een deel van zijn gezicht was weggeblazen. Hij voelde zijn schouders iets ontspannen, al was hij er niet helemaal gerust op. Waar was Dana nu? Waren er meer mannen geweest en had Opie er maar één kunnen neerschieten?
      Juice vloekte op zichzelf. Hij had dichter bij haar moeten blijven. De afgelopen twee nachten had hij al nachtmerries over deze dag gehad, was hij als de dood geweest dat haar ex haar hier zou opwachten. En wat had hij ermee gedaan? Helemaal niets! Het was verdomme een waarschuwing geweest en hij had haar uit het oog verloren! Paniek snoerde zijn keel dicht, zijn ademhaling ging gejaagd en stuwde de angst door zijn lichaam.
      ‘Hé, rustig.’ Jax greep zijn onderarm, ving zijn blik en hield die vast. ‘Rustig. We vinden haar heus wel. Waarschijnlijk heeft Ope haar gewoon in veiligheid gebracht.’
      Juice haalde trillerig adem. Het leek wel alsof er amper zuurstof in de lucht zat.
      ‘Kom op, doe dat ding weg.’ Hij gebaarde naar de Baretta. ‘Als mensen denken dat wij dit hebben gedaan zitten we al helemaal diep in de shit.’
      Juice deed wat Jax zei, stopte zijn pistool weer achter zijn broekband en haalde een paar keer diep adem.
      ‘We gaan de anderen zoeken, kee?’
      Juice merkte dat hij knikte, echt een bewuste keuze was dat niet. Ze beenden naar de uitgang toe. Onderweg stuitten ze op wat andere Sons, die ook op de commotie waren afgekomen. Met een snel handgebaar wuifde Jax hen weg, naar de ingang toe.
      De zenuwen raasden door zijn lichaam toen Juice bij de parkeerplaats aankwam. Daar zag hij iedereen – behalve Opie en Dana. Shit man, oh shit. Radeloos gleed hij met zijn handen over zijn hoofd. Met trillende vingers voelde hij daarna in zijn zakken, maar hij had geen joint bij zich en had het gevoel dat hij die echt nodig had voordat hij fatsoenlijk kon nadenken.
      Hij ijsbeerde over de stoep heen en weer, probeerde haar en Opie te bellen, maar kreeg geen gehoor. Happy stond een eindje bij hen vandaan bij wat gespannen familieleden, háár familieleden, en had misschien niet eens door dat Dana verdwenen was.
      Het kostte hem moeite niet op de man af te rennen en hem toe te schreeuwen dat hij naar zijn zus moest zoeken. Gelukkig was hij nog net genoeg bij verstand om in te zien dat dat haar alleen maar meer problemen zou opleveren als ze níét direct in gevaar was.
      ‘Niemand wat gezien?’ vroeg hij toen Jax wat had rondgevraagd.
      Jax schudde zijn hoofd. ‘En de politie is hier straks ook.’ Hij haalde een hand door zijn haar. ‘Wat een tyfuszooi.’ Hij drukte zijn telefoon weer tegen zijn oor, maar Juice wist nu al dat hij geen gehoor kreeg.
      Juice draaide zich om. Het wachten maakte hem kotsmisselijk. ‘Ik ga op de begraafplaats zoeken. Bel me zodra je iets weet.’
      Jax leek zijn woorden in overweging te nemen, maar Juice gunde hem niet de tijd om een besluit te nemen. Dat had hij zelf al gedaan. Hij moest bezig zijn, het gevoel hebben dat hij iets deed om haar te helpen. Dat hij zich straks op een plaats delict bevond terwijl de politie in aantocht was, liet hem koud.
      Als hij Dana maar vond.


Reacties (5)

 • Sunnyrainbow

  Zoooo spannend!!

  2 jaar geleden
 • Trager

  Nooooohhh D:

  2 jaar geleden
 • FireBrick6

  Niet Opie! (:
  Awwwh, arme Juice in de stress.

  2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Wauw zo lief dankjewel!!! Ik ben heel blij dat je dit hoofdstuk voor mij upload. Al vraag ik me wel af of ik blij ben met de inhoud.. My God... Zo spannend!! Ben heel benieuwd wie het is, die is doorgeschoten. Maar denk niet dat het maddox is. Die is niet zo gek om daar te verschijnen. Waarschijnlijk een belangrijke handlanger ofzo.
  Heel spannend ben benieuwd morgenochtend!

  2 jaar geleden
  • EvaSalvatore

   Ten eerste proficiat!

   En ik ben het met je eens. Dit is te spannend...

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Nou het is in elk geval niet Opie haha, dat moet toch wel ietsje opluchten ;p

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Haha nee gelukkig niet. Nog ongeveer 12 uur wachten. Wie telt er nogmeer af haha

   2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Wat? Nee! Nee, je kan hier nu niet stoppen. Ik kan echt niet met cliffhangers omgaan. Ik ga dan zeg maar echt ontzettend dood en zo. Als er morgen maar wel weer een hoofdstukje is. Ik kom morgenochtend echt mijn nest bed niet uit voordat ik weet of ze oké is of niet. Natuurlijk is ze niet echt oké, aangezien ze, wel... wat er ook wel niet aan de hand is... maar... ugh. Maak gewoon niemand dood waar ik om geef.(N):S

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Morgenochtend komt er zeker weer een nieuw stukje (:

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen