Opie had Dana meegetrokken over de begraafplaats, weg van de ingang. Haar gezicht was met bloed besmeurd en dat moest hij wegkrijgen voordat ze zich weer onder de menigte konden begeven. Ze hadden zich door een paar struiken geworsteld en uiteindelijk hadden ze een slootje gevonden. Dat was echter zo smerig dat hij haar daar ook niet echt schoon door kon krijgen.
      ‘Gaat het?’ vroeg hij zacht.
      Dat had hij al een paar keer gevraagd, maar ze had sinds het schot nog geen woord gezegd.
      Hij sloeg een arm om haar heen. ‘Hij is dood, Dana. Het is voorbij. Zelfs als ik voor moord word opgepakt, ben jij veilig. Hij kan je nooit meer iets doen.’
      Opie had geen ogenblik geaarzeld toen hij voelde hoe Dana verstijfd was nadat de man in haar oor had gefluisterd. Hij wist dat hij maar één kans zou krijgen, had niet over de gevolgen nagedacht en de man door zijn hoofd geschoten. Wat Maddox precies gezegd had, wist hij niet. Het deed er ook niet toe. Hij was dood.
      Ze zakte door haar knieën in het gras en staarde naar de bloedvlekken op haar handen, die ze had opgelopen toen ze over haar gezicht wreef. ‘Wat heb je gedaan, Opie…’ fluisterde ze.
      Opie hurkte naast haar neer. ‘Hé. Dat verdiende hij. Dit moest gebeuren.’ Hij aarzelde, had niet verwacht dat ze er zo op zou reageren. Zelf had ze ook iemand gedood omdat het moest, en hij had nooit het gevoel gehad dat ze daar écht mee worstelde. En terecht, die vent had de dood verdiend.
      Maar Maddox al helemaal.
      ‘Je snapt het niet.’ Ze haalde trillerig adem, en kromp daarna in elkaar. ‘Dat was Maddox niet, Ope.’
      Opie verstijfde. ‘Wat… Hoe bedoel je? Je reageerde heftig op hem!’
      Had hij de situatie verkeerd ingeschat? Was het helemaal niet iemand geweest die haar bedreigde, maar gewoon een bekende die door haar vermomming had gezien? Hij vloekte. ‘Wie was het dan wel, Dana? Toch niet iemand… die je mocht?’
      Ze sloeg haar armen om haar opgetrokken knieën. ‘Nee. Hij heette Danny. Maddox’ beste vriend. Ik… ik moest hem vaak pijpen. Hij verdiende het om te sterven.’ Ze gleed met haar handen door haar haren, en greep de rode strengen zo stevig beet dat haar knokkels wit kleurden. ‘Maar… Ik ben nu de oorzaak dat Casper én Danny dood zijn. De twee mensen om wie Maddox het meeste gaf.’ Ze verborg haar gezicht achter haar handen. ‘En nu weet hij waar ik me al die tijd verschool, wie mij geholpen hebben. Hij gaat de MC de oorlog verklaren.’ Ze staarde vooruit. ‘Ik ben zo vreselijk dom geweest, Ope. Al dit… dit was Maddox’ plan. Hij heeft ervoor gezorgd dat mijn moeder de verkeerde medicatie kreeg, daardoor is ze dood. En hij heeft gewoon gewacht tot ik hierheen kwam, en nu heb ik nergens meer om naartoe te gaan en…’
      ‘Sst.’ Hij trok haar tegen zich aan. Met haar hoofd leunde ze tegen zijn borst. Ze begon te snikken. ‘De club handelt dit wel af, Deen. Heb ons niet zo laag zitten. We weten hoe we onszelf moeten beschermen. We zijn al vaker een doelwit geweest.’ Hij streek door haar haren. ‘Bovendien weten we niet hoeveel Maddox weet. Er zijn tig motorclubs en er zijn charters over de hele wereld, niet alleen in Charming. Die klootzak verdiende het om door zijn kop geschoten te worden, daar heb ik geen moment spijt van gehad en dat moet jij ook niet hebben. We lossen dit op. Met elkaar. Goed?’
      Ze knikte aarzelend.
      ‘Goed zo. Nou, bel eerst Ortiz eens op, ik denk dat die zeven kleuren bagger schijt.’ Hij stond op en keek om zich heen. Ze moesten eerst van deze begraafplaats weg, het wemelde er vast al van de agenten.
      Dana knikte vluchtig en pakte haar telefoon. Opie deed dat zelf ook en belde Jax om hem van de situatie op de hoogte te brengen. Ze moesten straks verspreid naar huis rijden en in de gaten houden dat ze niet gevolgd werden.Reacties (4)

 • Trager

  Jemig hee. Arme dana D:

  2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Ha ik wist dat het geen Maddox was! Zo benieuwd hoe het verder gaat!!

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Telkens als ik weer iets meer hoor over wat haar allemaal overkomen is in die tijd gaat er weer een stukje binnenin me kapot.
  Opie heeft wel snel door dat Juice waarschijnlijk ongeruster is dan Happy. Nog erger is dat hij waarschijnlijk nog gelijk heeft ook.
  En nóg erger is dat dit hoofdstuk niet eens echt met een cliffhanger eindigt, maar ik toch compleet in het duister tast over wat er gaat gebeuren. Ik ben echt heel erg benieuwd over wat er gaat gebeuren in het volgende hoofdstuk.

  2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Zo een vermoeden had ik al.... Je maakt het ons wel moeilijk hoor! Of je hebt gewoon ongeduldig publiek haha. Je schrijft iig geweldig. (zal maar niet zeggen dat ik sinds 9 uur elk kwartier m'n Q aan 't updaten ben omdat k verslaafd ben haha)

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Aww thanks! Ik ben deze week op vakantie dus vandaar dat de hoofdstukjes iets later komen dan normaal, zo tussen half tien en half elf. ;p

   Volgende week komen ze weer braaf rond half negen. ;p

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Oww leuk! Hele fijne vakantie!! Waar ben je heen?

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Ik zit nu op de grens van Overijssel en Drenthe. Een schrijfweekje met een paar andere Q'ers haha. Ik kan je wel beloven dat er nog héél veel hoofdstukken gaan komen haha, dus de komende maanden hebben jullie nog wel leesvoer. :')

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Ow wat onwijs gaaf om dat te doen! Heel veel plezier:)

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Thanks ^^

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen