Duizend angstige gedachten schoten door haar hoofd. Als Danny in de buurt was, moest Maddox dat ook zijn. Hij moest in de menigte hebben gestaan, deze kans om haar te zien zou hij nooit aan zich voorbij laten gaan. Haar hand beefde toen ze haar telefoon ontgrendelde. Wat als Maddox een blik tussen Juice en haar had opgevangen? Ze had geprobeerd zo min mogelijk naar hem te kijken, maar kon daardoor onmogelijk zeggen of dat ook voor hem gold. Direct zag ze dat ze al zes gemiste oproepen had, grotendeels van Juice. De laatste was van vier minuten geleden, constateerde ze tot haar opluchting.
      Toen leefde hij in ieder geval nog.
      Ze drukte het telefoontje in en hield het toestel tegen haar oor. Al binnen een seconde werd er opgenomen. ‘Dana?’
      ‘Ja.’
      ‘Oh god, je bent het echt.’ Zijn stem klonk kleintjes, alsof hij tegen zijn tranen vocht. ‘Wat is er gebeurd? Waar ben je? Ze hebben je toch niet…’
      ‘Ik ben oké.’ Ze haalde een paar keer diep adem en probeerde Opies stem weg te filteren, die orders aan degene aan de andere kant van de lijn uitdeelde.
      ‘Waar ben je?’
      ‘Ergens aan de achterkant van de begraafplaats. Achter het hek, daar tussen de struiken.’
      ‘Dan ben ik vlakbij.’
      ‘Zijn er geen politie?’
      ‘Nog niet.’
      Dana liep een eindje terug, naar de rand van de begroeiing zodat ze hem kon zien aankomen. Het duurde niet lang voordat ze hem in het oog kreeg. Ze zwaaide, en zodra hij haar zag, versnelde hij zijn pas totdat hij rende. Hij sprong in een vloeiende beweging over het hekje en trok haar in zo’n stevige omhelzing dat ze naar adem hapte.
      ‘Ik dacht echt…’
      Hij maakte zijn zin niet af, maar trok haar zo dicht tegen zich aan dat het pijn deed. Ze zei er niets van, het kon haar niet schelen ook. Ze sloeg haar armen ook om zijn lijf en besefte hoe vreselijk ze hem de afgelopen dagen had gemist. Toen hij haar weer losliet, gleden zijn handen over haar wangen en keek hij haar met een intense blik aan. Met geen woord sprak hij over het bloed op haar gezicht. In wezen zei hij helemaal niets, maar hij drukte zijn lippen tegen die van haar en zoende haar.
      Zijn mond bedwelmde haar direct, en ze kuste hem terug, een beetje wanhopig zelfs, alsof alles wat er de afgelopen dagen was gebeurd daarmee zou kunnen verdwijnen.
      Achter hen schraapte Opie zijn keel. ‘Niet dat ik jullie feestje wil verpesten… maar we moeten hier weg.’
      Een beetje onhandig naar elkaar glimlachend trokken ze hun gezichten terug. Opie had gelijk.
      ‘Wat is er gebeurd? Ik zag een doodgeschoten man, was dat Maddox?’
      Ze schudde haar hoofd. ‘Nee. Een vriend van hem.’ Ze sloeg haar ogen neer.
      Maddox.
      Waarom stond ze Juice hier te zoenen alsof haar leven ervan afhing? Maddox had haar moeder gedood. Gewoon, omdat hij die macht had. Meer dan ooit moest ze ervoor zorgen dat hij niet bij Juice in de buurt kon komen. Hoe hard ze hem ook nodig had, ze moest dit alleen doen. Als hij doodging doordat zij niet met haar tengels van hem af kon blijven… dan zou ze zichzelf dat nooit vergeven.
      Ze kneep haar lippen op elkaar voordat ze weer kon gaan huilen en draaide zich naar Opie toe. ‘Heb je Jax gesproken?’
      Hij knikte. ‘Ja. Ze halen Juice' motor weg en regelen een fles water zodat jij je kan wassen. Dan ga je met Juice mee terug naar TM, ik wil niet dat ze ons nog samen zien.’
      Dana knikte stilletjes. Dat ze nu bij Juice achterop moest strookte niet echt met haar plannen om afstand van hem te gaan nemen, maar ze wilde niet te hard voor zichzelf zijn. Ze zou het hem uitleggen als ze terug waren en ze nam aan dat hij haar keuze zou respecteren.

Een tijdje liepen ze door de struiken, sprongen over een slootje en liepen door nog meer struiken. Uiteindelijk kwamen ze aan de rand van een woonwijk uit. Daar belde Opie naar Jax, die een ogenblik later naar hen toe kwam. Hij gaf haar een stevige omhelzing en sloeg zijn twee vrienden op de schouder. Daarna overhandigde hij haar een fles water, zodat ze Danny’s bloed eindelijk van haar gezicht kon wassen.
      Dana zei niet veel tegen de anderen. Ze volgden Jax naar een parkeerplaats, waar het zwarte busje stond. De motor van Juice stond in de laadruimte en werden er meteen uitgereden. Kip en Cherry kwamen uit het busje vandaan en omhelsden haar.
      Dana werd een beetje emotioneel door de aandacht die ze kreeg. Weer besefte ze hoeveel ze om deze mensen was gaan geven, en hoeveel ze ook om haar gaven. Ze kreeg het er koud van. Maddox had zo veel ingangen om haar te raken, om haar pijn te doen.
      ‘Wil je mee met de auto?’ vroeg Cherry. ‘Je ziet pips, lieverd.’
      ‘Nee, dat hoeft niet. Ik rijd met Juice mee.’
      Van die laatste rit wilde ze nog genieten. Hem dicht tegen zich aan voelen, ze wist nu al dat ze daar rustiger van zou worden.
      ‘Oké. Snap ik.’ Cherry gaf haar een kus, en daarna nog een knuffel. ‘Dan zien we je straks bij het clubhuis.’
      Ze pakte de helm van Juice aan, deed die over haar hoofd en keek Opie aan.
      ‘Wat ga jij doen? Denk je dat iemand je kan identificeren?’
      ‘Ik ga met Unser praten. Zorg dat ie me op tijd waarschuwt.’ Hij pakte zijn telefoon. 'En ik zal zorgen dat Hap me zo ophaalt met de auto.'
      Dana knikte langzaam en klom daarna bij Juice op de motor. Haar armen liet ze om hem heen glijden en ze hield hem een stuk steviger vast dan noodzakelijk was.

Reacties (3)

 • FireBrick6

  awwwh.
  Hmm. 'Laatste rit' klinkt niet erg goed voor ze als koppel. Al snap ik Dana wel.
  De foto is trouwens goed uitgekozen (:

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Haha ja niet echt begrafeniskleding maar verder wel ;p.

   2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Wowwww arme Dana!

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Juice: *flipt helemaal uit angst dat er iets met Dana aan de hand is*
  Happy: 'Welcome to "how not to care about your sister 101"'

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Haha. Ik denk niet dat Happy kan flippen van angst. Alleen van woede. :'P

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Ik weet zeker dat er wel iets is wat Happy bang kan maken. Ik weet zeker dat als hij Maddox tegenkomt en die een pistool tegen Dana’s hoofd aanhoudt, zelfs hij een beetje bang wordt. Ik kan maar beter hopen dat hij nooit bang hoeft te worden, want dat zijn momenten waarop ik totaal flip.

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Oh hij kan wel bang zijn hoor. Maar hij zal het nooit laten zien. Zelfs niet als Maddox een pistool op Dana's hoofd houdt, denk ik eigenlijk.

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Nee, laten zien niet. Zo koppig is hij wel, denk ik.

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen