De titel spreekt voor zich, het onderwerp is bepaald. Here we go.

ps: dit is getypt op mijn telefoon, dus spellingsfouten kunnen voorkomen. Al kan dat er ook aan liggen dat het middernacht is.
Letterlijk.
Het is nu precies 00:00xD

Ik heb ongelooflijk vaak een idee om iets over te schrijven rond deze uren, maar dit keer ben ik niet zo uitgeput dat ik niet in staat ben mijn telefoon te pakken.
Verandering is een lastig iets, denk ik voor iedereen wel.
Of misschien niet, weet ik veel, ik ben maar een introverte, asociale autist.
Bijna officieel trouwens, de testen om te bepalen in welke mate het autisme aanwezig is en van welke soort zijn nog bezig, maar we hebben wel al een melding in de post gekregen dat er hulp komt bij ons thuis wegens autisme bij beide kinderen.
Spoilers.
Maar om terug te grijpen naar mijn zelfbeschrijving, zijn vooral de laatste twee adjectieven nu relevant.
Ik heb het vaak genoeg over autisme en asocialiteit gehad, maar ik heb nogal snel een obsessie met een specifiek ding, don't judge mexD
Het meest bekende aspect van autisme is de moeite met het omgaan met verandering.
Het is dan ook niet zo vreemd misschien dat ik daar ook moeite mee heb.
Helaas heb ik nogal de neiging om me te bewust te zijn van dingen over mezelf, waardoor ik eigenlijk bijna altijd gestrest ben omdat ik niet weet wanneer de volgende verandering zal komen.
Ignorance would be bliss, I guess.
Mijn neiging om me aangetrokken te voelen tot boeken, muziek en games is hier waarschijnlijk een resultaat van, aangezien dat de perfecte ontsnapping van de stress (die soms grenst aan angst) is.
En je hoeft ook nog eens niet met andere mensen te praten.
Winner winner chicken dinner, ofzo, misschien is het niet zo'n goed avondmaal echter, aangezien het ook best vaak een recipe for disaster is.
Ik twijfel nu of ik hier een self-depricating opmerking na zou plaatsen zoals "breaking news: autisten doen ook aan humor" of "die grap was stiekem ingepland". Blijkbaar heb ik besloten om dat wel te doen want dit irritant lange bericht voor een doorstreept stuk tekst zie jij nu op je scherm.
Alright then, back on topic now.
*heeft even een brainfart en leest terug om de draad terug op te kunnen pakken.*
.
.
.
Ohja, angst voor komende verandering.
Vergis je niet, dit kan over heel miniscule dingen gaan; ik koop eigenlijk nooit nieuwe kleren, ik draag volgensmij grotendeels dezelfde kleren als twee jaar geleden, met over de jaren heen een zeldzaam kledingstuk dat aangekocht word omdat een oude stuk gaat. RIP grijze broek nummer twee die iets blauwiger was dan de andere grijze broek, ik draag je nog steeds in mijn hart. (dat was een unintentional pun.)

Alles waar ik aan begin, begin ik aan met de gedachte in mijn achterhoofd dat het ooit zal eindigen na een moeilijke periode van langzaam weggroeien, als een soort verklootte relatie.
Yup, na zes fucking maanden kan ik eindelijk het woord relatie noemen zonder stiekem van binnen kermend en grijpend naar mijn hart op de grond te zakken.
On that note, dat was ook wat pijnlijk was toen het uit ging met mijn ex, ik had na een lange periode van er niet aan willen beginnen omdat tienerrelaties onvoorspelbaar as fuck zijn, en daarna steeds op mijn hoede zijn (zonder dat te laten merken), eindelijk wat rust gevonden met de gedachte dat het misschien niet elk moment ineens uit kon zijn.
En natuurlijk was die gedachte weer verkeerd.
Oh god, nu klink ik weer pissed op haar.
I can assure you, de enige op wie ik nu nog boos ben soms ben ikzelf.

Maar dat is niet waarover ik het nu wil hebben, tenminste, niet alleen.
Ik wil eigenlijk vragen hoe jullie tegenover verandering staan.
Ik bespreek dit soort shit alleen met heel goeie vrienden en ouders.
Dat is een groep van van personen die grotendeels autistisch of zeer waarschijnlijk autistisch zijn (en een dude van wie ik eigenlijk geen flauw idee heb wat zijn perspectief is, dus psst, Loeke, tell mexD)
Maar dat geeft me dus niet echt een neurotypisch standpunt.
Ik weet niet hoeveel dat verschilt en op welke manier dan.
Dus:

Hoe sta jij tegenover verandering, en weten dat iets zal veranderen?

Dit was het hoofdstuk waarin Gideon een grote fan was van strepen door tekst trekkenxD

Reacties (3)

 • GoCrazy

  Ik ben niet autistisch, maar ik vind verandering soms ook moeilijk. Soms kan het als vanzelf gaan en ben ik blij, als ik weet dat ik niks te verliezen heb of het niet slechter gaat worden. Maar als ik daar niet zeker van ben, kan ik verandering erg eng vinden. Ik ben altijd bang dat ik iets ga verliezen. Misschien vandaar dat ik ook nog nooit een relatie heb gehad, en, zoals jij, zijn tienerrelaties nogal onvoorspelbaar en ik zou dan ook steeds bang zijn dat het uitgaat. Ik vind; een goede verandering kan leuk zijn, het kan lijken alsof een last van je schouders valt. Maar ik maak er niet veel, omdat ik bang ben dat ik iets kwijt raak. (Vooral als er geen weg terug is).
  Oké dat was een lange reactiexD
  Groetjessss

  2 jaar geleden
 • Samanthablaze

  Ik kan ook heel slecht dealen met verandering. Helaas heeft mijn moeder dat niet, maar heeft ze de gewoonte om om de zoveel tijd de inrichting van de woonkamer of de keukenkastjes te veranderen. Ik wordt altijd zo boos als ze dat doet, ik raak er echt gestresst van.

  3 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

   Als mijn ouders dat zouden doen zou ik ook helemaal over de rooie gaan. Gelukkig is 75% van de mensen bij ons thuis autistisch. Zonder voorbereiding dingen veranderen is gewoon geen mogelijkheid.

   3 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Bij ons thuis zijn we ook bijna allemaal autistisch, maar mijn moeder niet en ze kan echt niet begrijpen dat we daar zo veel last van hebben, helaas

   3 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

   Dat is heel naar.

   3 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Misschien een beetje off topic maar bij die doorgestreepte regels moest ik er ineens gelijk aan denken dat wanneer ik op een proefwerk (of aantekeningen of wat dan ook) iets fout doe, ik het gelijk zo zorgvuldig doorstreept dat je niet meer kan zien wat voor een dom iets ik opgeschreven heb, alsof mensen ook echt de moeite gaan doen dat helemaal te gaan proberen te lezen.

  3 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

   Dat doe ik ookxD
   Soms schrijf ik er random letters overheen zodat je niet een woord kan ontwaren.

   3 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Ik ben blij dat ik niet de enge ben.xD

   3 jaar geleden
  • GoCrazy

   Hahaha ik lees het net, ik doe dat ook altijdxD

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen