hoofdpersoon: Amber
Vriendin van Amber: Melissa
Groenteboer:Henk
mam en pap: ouders van Amber

Hoorde ik het nou goed? Ze zeiden in het nieuws dat ze ons dorp gaan ombouwen tot grootste universiteit van heel Europa!? Ik wil niet dat heel ons dorp omgebouwd woord tot allemaal studenten huizen. Nu weet ik waarom Henk zo boos was, hij raakt zijn baan kwijt en en huis!!! Mijn ouders werken in de grote stad dus dat is voor ons geen probleem, maar bijna al ons geld zit in het weiland met de pony omdat we hier pas naartoe zijn verhuisd. Ik rende naar huis en vertelde wat er op het nieuws was. 'Lieverd, er is vast iets anders aan de hand wat je niet goed hebt begrepen'zei mijn moeder. 'Nee mam ik meen het' zei ik gestrest. Ik ben snel naar boven gerent om het filmpje op te zoeken, maar ik kon hem nergens vinden. Ik heb op alle nieuws sites gekeken maar ik vond niks. Ik raakte in paniek omdat ik echt niet wil verhuizen, niet weer. Ik vind het hier zo gezellig!!!

Triingggg,triingggg,triingggg, mijn telefoon ging dus ik kijk even wie het is. Het is Melissa, een vriendin van mij. 'heeee Amber' zei Melissa
'Hoi Mel.' zei ik een beetje sip. 'Hee girl wat is er?' zei Melissa troostend. 'Ik hoorde net dat ze het dorp gaan ombouwen' zei ik toen ik mijn tranen inhield. 'Huh, daar weet ik niks van?'zei Melissa vragend. 'Mijn ouders geloven me niet' zei ik teleurgesteld. 'Ja, maar jij bent de enigste in het dorp die het weet denk ik' zei Melissa lachend. 'Nee, Henk weet het ook!'zei ik. 'sorry, ik moet naar dansles dus ik bel je zo terug oke?'zei Melissa haastend. 'oke doeii' zei ik. 'doegg!!' zei Melissa snel toen ze ons gesprek beeindigde. Nou daar heb ik ook weer veel aan.

De volgende dag is alles weer een beetje bezonken maar toch had ik het nog in mijn achterhoofd zitten. Onee het is al kwart voor acht ik moet naar school. Toen ik eenmaal op school aankwam, zag ik dat ik nog maar vijf minuten had. Ik haastte naar mijn kluisje en propte mijn jas erin. Phoe, ik was net op tijd. Ik zat het tweede uur naast Melissa toen ze aan me vroeg of ik me wel lekker voelde omdat ze vond dat ik een beetje bleekjes zag. Ik zei maar dat het goed ging, maar toen moest Melissa nablijven omdat ze zogenaamd aan het kletsen was hahaha!!! Toch was ik niet helemaal bij de les omdat ik de hele tijd dacht aan dat ombouwen van het dorp. 'Amber let je we op?'vroeg de juf aan me. 'Ja mevrouw' zei ik maar.

Toen ik eenmaal thuis was van ik aan het nadenken, want er moet toch een reden zijn? Ik ben naar Henk opzoek gegaan om hem te vragen wat we daarmee moeten doen. Ik ging even naar het winkelcentrum toen ik opeens Henk zag in een van de winkels. Ik ging hem achterna tot we een beetje alleen waren want misschien was het filmpje niet op het nieuws maar kreeg hij dat perongeluk dus mag niemand het weten. Het werd eindelijk rustig dus ik sprintte naar hem toe en vroeg 'Waarom word de stad omgebouwd en wat moeten we eraan doen om het te stoppen!!'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen