Blauw.
De kleur van de lucht. De kleur van rust. Van koelheid. Maar ook de kleur van inspiratie. En voor mij nu ook de kleur van verliefdheid. De kleur van de zee. De kleur van het water van de zee dat je weerspiegeling keer op keer laat wegspoelen en weer laat verschijnen.
In tegenstelling tot de helderblauwe ogen die mijn weerspieling laat zien. Blauw, de kleur van zijn ogen. Hij kijkt me aan. En ik hem.
Hij schenkt me een lach en als een verlegen meisje krijg ik weer kriebels, zoals ik die ook bij de eerste keer gekregen had.

Een knapperend haardhoutje doet me schrikken en went mijn blik van zijn blauwe ogen af. Vonkjes van de vlammen gaan in de lucht op. Hij maakt me gelukkig. Ik ga dichter naast hem zitten zodat ik mijn hoofd op zijn schouder kan laten rusten.

Ik weet dat het verkeerd is en ik weet dat het eigenlijk niet kan. Maar blauw is echt de kleur van verliefdheid. Ik wil hem. Maar het mag niet.

Verzonken in gedachten, wordt ik verstoord door zijn stem: "Zullen we dansen?". Ik laat een kleine lach horen en sluit mijn ogen voor even.
Hij vertelde me altijd over zijn ouders die s'avonds bij hetzelfde haardvuur hem vaak verstoorde in zijn slaap. Hij hoorde door de slechtgeïsoleerde muren heen, de geluiden van gezelligheid en muziek. Hij hoorde zijn ouders dan lachen en dat deed hem weer lachen. Ik zie hem daar dan al zo liggen. In slaapgewiegd door de gelukkige geluiden die zijn ouders hem brachten.

Mijn handen in de zijnen voelen ook als geluk. Dansend op het ritme van de muziek, geleid door zijn lichaam, kijken in zijn zeeblauwe ogen.
Hij voelt vertrouwd. Ik voel me veilig in zijn armen. De muziek die ons omringt en de haard die blijft knapperen.

Dit is voor altijd. Dat dacht ik tenminste. Ik dacht gewend te zijn aan zijn blauwe ogen, ik dacht dat hij er voor me was, ik dacht dat ik me niet vergistte. Maar net als het water dat je weerspiegeling laat verdwijnen, verdween hij als sneeuw voor de zon. Blijkbaar is blauw niet de kleur van inspiratie en verliefdheid. Blauw is een koele, onlevendige kleur.
Water is prachtig, maar er is in te verdrinken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen