Foto bij Chapitre 13.

"Goedemorgen." ergens ver weg hoorde ik de stem van Puck. Ik draaide mijn hoofd om en drukte deze nog even extra diep in het kussen. Als ik zou doen alsof ik het niet had gehoord kon ik misschien nog even blijven slapen.
"Grace, wakker worden." ik kreunde maar tilde met een slaperig gezicht mijn bovenlichaam op.
"Wat is er?" voor mijn neus zat een stralende Puck, helemaal aangekleed en opgemaakt en al.
"Niets, ik wilde gaan ontbijten." ik keek haar met fronsende wenkbrauwen aan. Ze was te vrolijk, het klopt niet.
"Wat is er?" haar blije gezicht verzwakte en ze keek opeens heel serieus.
"Waarom had je niet verteld dat je wat voor hem voelde?" zelfs zonder naam te zeggen wist ik over wie ze het had. Mylan.
"Uhm, ik.. hoe.. wie..." ik hakkelde wat maar toen zag ik haar blik.
"Ik heb het toch niet voor je verpest hé? Ik bedoel, ik was toch niet van plan er wat mee te doen." Puck glimlachte.
"Geen zorgen, het was een leuke avond maar ik had al snel door dat hij mij niet op die manier zit. Maar toen ik Molly sprak op de gang richting het ontbijt vanochtend, over jou... waarom heb je het me niet gewoon verteld?" ik zuchtte.
"Ik vind hem niet leuk leuk. Hij is gewoon wel leuk. Gewoon interessant zeg maar. En misschien was ik een beetje jaloers gisteren, maar dat komt misschien ook omdat we al echt in geen week deze slaapkamer hebben verlaten om echt iets leuks te doen. Iets buiten het werk om bedoel ik dan." Puck knikte begrijpend. Toen sloeg ik de dekens van me af en gooide mijn benen over de rand van mijn bed.
"En nu ga ik me omkleden en dan gaan we eten. Ik heb honger als een paard." ik scande snel de kleding van Puck en constateerde dat het niet al te warm meer was. De zomer was ons heel snel voorbij gegaan. Deze week zou het park omgetoverd worden in de Halloweensferen, wat zou betekenen dat we echt richting de winter gingen. Ik haalde een t-shirt, een lange broek en een paar sokken uit m'n kast. Daarna haalde ik mijn knot uit mijn haar, schudde mijn haren even los, gooide ze daarna naar voren en maakte een strakke hoge staart.
"Je moet me even leren hoe je dat ding zo perfect strak en hoog krijgt hoor Grey." Puck was op het bed gaan zitten en zat in een kleermakerszit te kijken hoe ik me aankleedde.
"Gewoon naar voren gooien en daarna vastpakken en niet meer loslaten." ik maakte een sprongetje om mijn broek aan te krijgen en deed daarna snel m'n bh en shirtje aan.
"Schoenen aan naar het restaurant of niet?" Puck stak als antwoord haar benen in de lucht. Aan beide voeten zaten schoenen. Schoenen aan dus. Ik schoot snel in m'n sneakers en keek haar toen aan.
"Ready steady go." ze liet zichzelf van het bed afglijden en stak haar pasje in haar broekzak.
"Kom op slome koe, ik heb nu echt honger." ik rolde met mijn ogen terwijl ik de deur dichtgooide.
"Je had al kunnen ontbijten schat, je hebt er zelf voor gekozen om terug te gaan naar de kamer." ik gaf haar een zachte por terwijl we richting de trap liepen. We hadden al heel snel besloten toen we hier kwamen dat we elke dag de trap zouden nemen, omdat de lift een beetje eng was. En Puck wilde niet lui worden. Zei ze. Ze lag alleen wel als ze ook maar de kans kreeg met een zak chips een film te kijken. Maar ze wilde niet lui worden.
"Zo fijn dat de eetzaal zo dichtbij de trap zit." daar gaan we al. Niet lui hoor.
"Want je zou maar te ver lopen Puckie." ze schoot in de lach en haalde zonder antwoord te geven haar schouders op. Toen we het restaurant inliepen was het er al aardig vol. Ergens achterin het restaurant zag ik een hand heel hard heen en weer bewegen.
"Kijk, Molly!" Puck sprong op en neer en zwaaide als een debiel terug. Help me. Voordat we richting de tafel liepen haalden we allebei een paar broodjes en beleg. Molly schoot in de lach toen ze ons aan zag komen.
"Wat is er Grace?" mijn gezichtsuitdrukking sprak kennelijk boekdelen.
"Mag ik nog een andere kamergenoot? Deze spoort niet." ik ging naast Joanne zitten en keek Molly smekend aan. Ze schoot weer in de lach.
"Ik denk niet dat dat een optie is Grace. Maar je denkwijze is wel grappig." Puck keek ondertussen beledigd om zich heen. Op dit moment zaten Joanne, Molly en ik haar best hard uit te lachen. Ze ging zuchtend op een stoel zitten en keek toen om zich heen.
"Waar zijn April en Zita dan?" terwijl ik een hap van mijn broodje nam keek ik ook om me heen. De jongens zaten een paar tafels verderop, maar de andere twee meiden waren nergens te vinden.
"Die waren al klaar met eten. Ze wilden hun tanden nog even poetsen en hun makeup doen." ik grinnikte en nam een slok water.
"Zullen wij ook zo maar onze tanden gaan poetsen? We moeten over een half uur in het park zijn." Puck propte binnen twee seconde haar broodje in haar mond en keek me aan terwijl ze bleef kauwen.
"Gatver Puck, ik hoef niet te zien waar je broodje heen gaat. Maar goed, dan nee ik de rest van de broodjes wel mee en eet ik deze later wel op." samen met de andere twee meiden liepen we richting de kamers om onze tanden te poetsen en daarna verder te gaan naar de vergadering.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen