Foto bij Slim of dom?

Chris was zich zoals gewoonlijk aan het vervelen in de les. Hij snapte wat de docent zei, en als hij wilde kon hij alle vragen beantwoorden. Maar als hij dat zou doen zouden anderen hem een nerd noemen. Een freak of een studiebol, de perfecte jongen om gepest te worden. Nee, zo wilde Chris niet zijn.

'Hey mattie', zei Mathew terwijl hij zijn arm om Chris' schouder sloeg. 'Hoe gaat het er vandaag mee dude?' Chris lachtte en schudde zijn hoofd. 'Gewoon dealen met wat losers hier in de gang.' Mathew keek om zich heen. 'Ah kijk eens wie daar zit.' Chris volgde Mathews blik naar Petty. 'Laat haar maar zijn. Ze ziet er nu toch al zielig uit', zei Chris in de hoop dat Mathew geen scene zou maken. Die hoop was te vergeefs. 'Hey Pitty!' Ze keek op en haar diep bruine ogen gingen heen en weer tussen Chris en Mathew. 'Het is Petty', antwoordde ze met een zucht. 'Petty I pitty you.' Chris gaf Mathew een por in zijn zij. 'Nou loop dan gewoon verder', zei Petty met een vurige blik. 'Prima prima, we zien je wel in de les superbrein.' Chris liep weg met Mathew. Mathew zwaaide naar wat mensen in de gang die hem kende. Mathew en Chris, de beste vrienden en bekende jongens in school. 'Mathew misschien moeten we Petty maar laten. Ze lijkt het niet leuk te vinden', zei Chris voorzichtig. 'Ach wat klets je nou! Ze is gewoon te verlegen om te vertellen dat ze mij leuk vindt.' Alhoewel Chris vrij zeker wist dat dit niet het geval was accepteerde hij het maar.

'Dus hier zijn de test resultaten. Zoals altijd zijn er hoge en wat lagere cijfers', zei de docent terwijl ze de toetsen uitdeelde. Chris keek op zijn toets en zag zijn acht. 'Ik denk echt dat je beter kan', fluisterde de docent tegen hem. Hij wapperde het weg alsof ze niks had gezegd en keek de klas rond naar de reacties van anderen. 'Een vijf, lekker! Wat heb jij Chris?' vroeg Mathew. 'Ik heb een acht.' Mathew grinnikte. 'Nu begrijp ik waarom je wilde dat we haar alleen lieten.' Mathew kwam dichterbij zitten. 'Je hebt van haar mogen spieken', zei hij zachtjes. Een nerveuze glimlach kwam op Chris' gezicht. 'Ja, maar kun je het als je blieft niet hard op zeggen. Straks krijg ik een één.' Mathew sloeg zijn armen over elkaar en knikte. 'Maar de volgende keer moet ze mij ook helpen.' Chris knikte en keek over Petty's schouder. Zij had een zeven gehaald op deze toets.

'Dus Pitty..' Mathew stopte haar in de gang en ze draaide met een zucht om. 'Het is Petty.' 'Pitty, Petty, bijna hetzelfde.' Ze stond op het punt om weg te lopen maar Mathew hield haar tegen. 'Hey, alles wat ik wilde vragen was of ik de volgende keer ook wat hulp van jou kon verwachten.' Met samengeknepen ogen keek ze naar Chris die haar blik probeerde te ontwijken. 'Ik help jullie niet. Wat hij ook zei', antwoordde ze wijzend naar Chris. Mathew sloeg zijn armen over elkaar. 'Als jij het niet vertelt, dan zeg ik dat jullie spiekten tijdens de test.' Pitty hapte naar adem en keek woedend. Chris zette een stap achteruit. 'Laat haar nou maar gast. Je ziet toch dat ze gestoord is?' 'IK ben niet gestoord. Jullie zijn gestoord. Wat denken jullie wel niet? Niet ieder meisje wacht af totdat jullie komen om haar te redden. Ik ben zeker niet iemand die op jullie wacht. Jullie zijn klootzakken!' Petty draaide zich met een ruk om en stormde uit de gang. 'Awwh nu moet ze vast huilen. Blijkbaar ben ik toch niet de gemeenste van ons twee', zei Mathew sarcastisch. 'Kom op, we hebben nog les', antwoordde Chris terwijl hij weg liep. Hij voelde zich misselijk en ziek.

Thuis aangekomen gooide hij zijn tas op de grond en plofte hij op de bank. 'Hoe was school', vroeg zijn vader die in de keuken stond. 'Ik heb een acht voor mijn toets.' 'Goed zo! Volgende keer nog hoger hè?' 'Ja pap...' 'Dat is mijn jongen!' Chris moest denken aan Petty en haar boze blik. Het moest, hij kon de waarheid niet zeggen. Hij kon niet door de school lopen met het bordje ''Hoogbegaafd'' op. Dit was de enige manier waarop hij wist aan alles te ontkomen. Probeer tussen iedereen te blijven, probeer gemiddeld te zijn. Zijn enige optie was om beter te worden in de creatieve vakken. 'Waarom moet ik dom doen als ik niet dom ben?' mompelde Chris verslagen. De boze blik van Petty bleef hem achtervolgen. Morgen zou het beter gaan, dan zou hij zijn excuses aanbieden. Maar... Had hij dat gister niet ook bedacht?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen