Dana had na anderhalf uur werken even behoefte aan een rookpauze. Ze was buiten op de picknicktafel gaan zitten terwijl ze vanaf een afstandje toekeek hoe de mannen in de garage aan het werk waren. Nog steeds voelde ze zich rot over afgelopen ochtend. Ze vroeg zich af of ze hier wel zo makkelijk overheen kon stappen. Vanaf het moment dat ze met elkaar gezoend hadden, had ze er geen moment bij stilgestaan dat hij er misschien ook wel met andere vrouwen pleziertjes op nahield. Misschien omdat ze toen nog geen stel waren geweest. Maar nu kreeg ze die gedachte ineens niet meer uit haar hoofd.
      Kip kwam de garage uit en veegde zijn besmeurde handen aan zijn overall af. ‘Hé. Dat was makkelijk, ik wilde net naar je op zoek gaan. Juice vraagt naar je.’
      Ze trok haar wenkbrauwen op. ‘Dat kan hij zelf niet doen?’
      ‘Nah, druk bezig ofzo. Wist niet waar je was.’
      Ze slaakte een lange zucht. ‘Ik ben ook druk bezig.’
      Kip keek haar onderzoekend aan en ze trapte haar sigaret uit. ‘Laat maar.’ Ze had geen zin om haar verhaal met nog meer anderen te delen. Niet de hele club hoefde ervan op de hoogte te zijn. Waarschijnlijk vonden ze haar maar een aansteller, er was tenslotte nog niets gebeurd.
      Ze slenterde het clubhuis binnen, rechtstreeks naar de gang erachter. Het was wat overdreven dat hij iemand anders opdroeg om haar te gaan zoeken. Ze duwde de deur open en bleef afwachtend in de deuropening staan.
      Het bleke licht van zijn scherm verlichtte zijn gezicht. Zijn ogen stonden vermoeid, alsof hij hier al de hele nacht had gezeten in plaats van een paar uur. Met haar rechterhand pakte ze haar andere bovenarm vast, niet goed wetend wat voor houding ze moest aannemen.
      ‘Laat je me nu sommeren?’
      ‘Je moet wat foto’s bekijken en me laten weten of er mensen zijn die je kent.’
      Zijn stem klonk zakelijk, en dat raakte haar. Ze voelde zich een beetje stom omdat ze dacht dat hij haar had willen zien vanwege hun ruzie. Hij keek daar voorbij; hij was aan het werk.
      Ze liep naar hem toe en bleef naast zijn stoel staan. Hij trok haar niet op zijn schoot, maar duwde het scherm van zijn laptop iets naar achteren. Uit de starre manier waarop hij dat deed, maakte ze op dat hij geprikkeld was. Ze leunde met haar linkerhand op tafel terwijl ze met haar andere hand naar beneden scrolde en de foto’s van verschillende mannen bekeek.
      Er ging een huivering door haar heen toen ze een bekend gezicht zag van een bleke man, met een indringende blik en sluik, zwart haar. ‘Hij. Hij kwam weleens langs.’
      Ze kon hem zo voor zich zien. Hij had altijd op een eigenaardige manier naar haar gekeken, hoewel hij nooit een vinger naar haar had uitgestoken. Iets waar ze wel altijd bang voor was geweest.
      ‘Hoe heb je hem gevonden?’
      ‘Danny – die eigenlijk Owan heet – bezocht vaak illegale vechtclubs. Dit is de eigenaar van een van deze clubs. We hebben eigenlijk een ingang.’
      Juice’ stem klonk weer iets levendiger.
      ‘Oké. Mooi.’ Ze wist niet helemaal wat de jongens hiermee dachten te bereiken, maar ze wisten ongetwijfeld waar ze mee bezig waren.
      ‘Zijn er nog anderen?’
      Ze scrolde verder en schudde haar hoofd.
      ‘Ik zal kijken of ik ergens een overzicht kan krijgen van hun vaste bezoekers.’
      ‘Oké.’
      Ze staarde hardnekkig naar het scherm. Ze voelde dat hij naar haar keek.
      ‘Kan ik gaan? Stuur Kip maar weer als ik weer moet komen.’ Ze wachtte niet op antwoord en wilde weglopen. Voordat ze hem voorbij was, greep hij haar pols vast. Ze probeerde zich los te rukken, maar hij hield haar stevig vast en stond op.
      ‘Au. Je doet me pijn.’
      Zijn greep werd iets losser, maar hij liet haar niet los. ‘Is het over tussen ons?’
      Ze keek naar beneden, naar zijn zwarte kisten. Uiteindelijk haalde ze alleen zwijgend haar schouders op. Een huivering trok door haar heen toen hij zijn wijsvinger onder haar kin legde en haar gezicht omhoog wipte.
      ‘Ik wil niemand anders dan jou, Dana. Vanaf het moment dat ik jou zag, dacht ik aan niemand anders meer.’
      Haar schouders verkrampten. ‘Zeg je dat tegen hen allemaal?’
      ‘Ik praatte eerlijk gezegd niet zo veel met ze.’
      Ze voelde dat ze misselijk werd en deed een stapje achteruit. Ze probeerde haar arm weer los te trekken, maar hij liet haar nog steeds niet gaan.
      ‘Je weet best dat mijn gevoelens voor jou oprecht zijn.’
      ‘Hoe dan?’ hoonde ze.
      Zijn gezicht betrok. Het was alsof er iets in zijn ogen brak. ‘Moet je dat echt vragen? Vanochtend twijfelde je daar niet aan. Gisteren ook niet. En nu opeens wel, omdat een of ander kutwijf het nodig vond om voor me neer te knielen? Waarom zou ik in vredesnaam vragen of jij mijn meisje wilt zijn als je niets meer voor me betekende dan al die andere wijven? Ik ben een Son, Dana, ik kan altíjd een wicht vinden dat mijn bed warm houdt. Maar daar heb ik helemaal geen behoefte meer aan sinds ik jou ken.’
      Dana kneep haar lippen op elkaar. Een traan gleed langs haar wang.
      Weer trok ze met haar arm. Deze keer liet hij wel los en stond toe dat ze wegliep.


Reacties (3)

 • FireBrick6

  noooh /: Poor them.
  ik blijf echter wel hoop houden. Het moet uiteindelijk wel goed komen tussen Dana en Juice

  2 jaar geleden
 • Trager

  Je had ook wat subtieler kunnen zijn, juice :/

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Oh nee. Fijn. Nu ben ik dood vanbinnen. Goed gedaan hoor. Echt... stik erin, met je hart van steen.

  Nee, grapje. Het blijft een geweldig verhaal.(Y)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen