Foto bij H32 - 10 sept.

Hey!
Ik ben op vakantie maar ik zal proberen om nog iedere week te activeren.
Zou ik wel nog drie reacties kunnen krijgen?(flower)
Ik wens jullie allen nog een fijne vakantie!

“Kom volgende week nog eens langs en dan kunnen we oefenen”, zeg ik en houd mijn hand voor me. “Oké”, zegt hij en we schudden elkaar de hand en terwijl we dat doen, duw ik het geld in zijn hand. Hij opent dan zijn hand. “Maar…” Ik sluit de deur meteen. Nu moet hij het geld wel houden.

Edward Cullen pov. (10 september)

Ik kijk nog eens op mijn horloge: 8.50 a.m. Waar blijft Alaïs? Straks gaat de bel. “Edward, wij gaan al naar onze lokalen. We zien je wel na school?”, vraagt Jasper en ik knik dan maar. “Is goed. Tot straks.” Alice, Rosalie, Emmett en Jasper verdwijnen dan in de stroom van leerlingen die het gebouw in gaan. Ik begin wat zenuwachtig te worden als Alaïs er nog steeds niet is nu de bel ieder moment kan bellen. Zou ze vandaag wel komen? Ze zei toch dat ze zich beter voelde? Hier en daar staan een paar groepjes te praten bij hun auto en dan hoor ik het: een snelle auto die in één keer parkeert tussen twee auto’s. Dat moet Alaïs wel zijn.

Ik stap dan naar de auto en zie Alaïs met moeite uit de auto stappen. Haar been, natuurlijk. Ik stap dan wat sneller naar haar auto en tik dan op haar schouder terwijl ze gebogen en half in de auto zit verscholen als ze haar boekentas pakt. Ze schrikt en stoot haar hoofd tegen de auto. “Auch!”, zegt ze en legt haar hand op haar hoofd en kruipt weer uit de auto met haar rugzak in haar goede hand. “Sorry, het was niet mijn bedoeling”, zeg ik en ze slaagt haar autodeur toe, haalt haar hand van haar hoofd en kijkt me aan. “Jij weer, wat moet je”, snauwt ze me toe en slaagt haar rugzak over haar schouder. Ze doet de auto op slot en kijkt me dan aan met die ogen van haar. “Zoals ik al zei, het spijt me. Ik heb je moeder gezegd dat ik je ging helpen met school.”, zeg ik en ze wringt zich tussen mij en een auto. “Ik heb je hulp niet nodig.”, zegt ze en hinkt dan verder. Ik grinnik dan en ze kijkt me meteen aan. “Wat is er nu weer grappig. Ben je me weer aan het uitlachen?” Ik stop meteen met grinniken en stap dan naar haar toe. “Ik ben je niet aan het uitlachen, maar wat is er gebeurd met je lief gedrag?”, antwoord ik dan en ze kijkt me neutraal aan. Ze ademt dan diep in en sluit haar ogen even en doet ze na een paar tellen weer open. “Sorry, maar met een vervloekt been kan je echt niet goed slapen”, zegt ze dan wat rustiger en glimlacht dan. “Ah, daar is eindelijk je glimlach”, zeg ik en haar glimlach verdwijnt weer. “Ik denk dat ik beter asociaal kan blijven”, zegt ze en draait zich weer om. “Komaan, Alaïs”, begin ik en zucht dan. “Laat me je dan tenminste helpen.” Ik zie hoe ze nee knikt en ik stap toch naar haar toe. “Ik heb je moeder iets beloofd en ik breek nooit mijn beloften.”, zeg ik en stap naast haar.

“En wat gaat die bedreiger ervan vinden?”, zegt ze spottend en ik lach dan: “Wat kan een mens tegen een vampier doen?” Ze lacht dan ook mee. Dat noem ik nu eens een aanstekelijke lach. “Wel, als je me toch wilt helpen: wil je me ondersteunen?”, vraagt ze dan en ik stop dan. “V-vraag je me nu om je aan te raken?”, vraag ik en ze kijkt me raar aan. “Nee, je moet een kilometer van me wegblijven”, zegt ze sarcastisch en stopt ook. “Natuurlijk moet je me vast pakken. Je gaat toch niet zeggen dat je nog nooit een meisje hebt vastgepakt”, zegt ze dan en ik lieg dan: “Natuurlijk wel, maar dat was toen bij mijn… vriendin.” “Heb je dan een vriendin gehad?” vraagt ze en slaagt haar armen over elkaar. “Oh, dus jij denkt dat ik geen vriendin heb gehad in al die tijd dat ik leefde?” vraag ik en haar korte ‘ja’ verbaast me. Ze keert haar rug naar me toe en stapt dan verder en stapt de trappen op om dan in het gebouw te verdwijnen. Wat is ze toch onvoorspelbaar zeg. Ik kijk dan grinnikend de speelplaats rond en zie dan Henry, de bedreiger, naar me kijken. Dat ik zijn naam nog weet… Ik kijk dan op mijn horloge en merk dat ik nog één minuut heb? Weer verkeerd de klok gelezen…

Reacties (1)

  • Allmilla

    Na al die jaren kan hij nog steeds geen klok lezen?;)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here