Foto bij Hoofdstuk 1

‘Nikolai?’
      ‘Ja, Nikolai!’ riep Felix uit, duidelijk iets enthousiaster dan bedoeld. Hij keek over zijn schouder en haalde opgelucht adem toen Nikolai daar niet opeens bleek te staan.
      ‘Ik weet niet of je het doorhebt,’ begon Timo, terwijl hij een pakje sigaretten uit de binnenzak van zijn lederen vest haalde, ‘maar Nikolai is een jongen.’ Ook zijn aansteker bleef niet verborgen in zijn broekzak. Hij stak zijn sigaret aan en liet de damp zijn longen vullen. Toen hij uitblies, keek Sammy lelijk weg. Ze waren al zeker drie jaar vrienden, maar Sammy kon de geur nog altijd niet uitstaan. Felix was voor zover Timo wist ook geen fan van de sigaretten, maar hij kon zijn afkeer altijd net iets beter verbergen. Over het algemeen kon Felix alles beter verbergen.
      ‘Je meent het,’ antwoordde Felix. Hij sloeg de rook nonchalant uit zijn gezicht, waardoor er nog meer rook in Sammy’s richting kwam. Sammy kuchte even en wierp daarna een geërgerde blik in de richting van zijn broer. Hij zei niets, Sammy was nooit een grote spreker geweest.
      ‘No way dat ik seks ga hebben met een gozer.’ Timo lachte even bij het idee. Vervolgens leunde hij een beetje tegen de muur.
      ‘Tien bakken bier op onze rekening,’ zei Felix met zijn typische grijns. ‘Voor één wilde nacht met Nikolai.’
      Oké, als er tien bakken bier in het spel kwamen, was het misschien wel eerlijk om het even te overwegen. Uiteindelijk schudde Timo toch zijn hoofd. ‘Tien bakken bier is te weinig.’
      ‘Elf dan,’ stelde Felix voor.
      ‘Ik denk niet dat je het punt snapt.’
      ‘Twaalf,’ stelde Sammy vervolgens voor. Zijn onschuld was aandoenlijk. Hoewel hij en Felix een identieke tweeling waren, verschilden ze toch op ieder vlak. Felix had de nonchalance van de gemiddelde tiener. Sammy, daarentegen, was teruggetrokken en de braafste student uit Timo’s vriendenkring – op Zeno na dan.
      ‘Ik ga niet met Nikolai slapen, sorry makkers. In plaats daarvan… heb je Alice al eens bekeken. Haar b–’
      ‘Geen vulgaire praat,’ waarschuwde Felix. Hij knikte naar een plek achter zich, waar een paar meisjes stonden te giechelen over een grap die waarschijnlijk niet grappig was. ‘Je wil niet van je voetstuk vallen vanwege vrouwonvriendelijke praat.’
      ‘Benen. Felix, haar benen zijn prachtig. Haar boezem heeft niet veel te bieden.’
      Sammy friemelde wat ongemakkelijk aan de onderkant van zijn trui. Wanneer het over meisjes ging, kreeg hij acuut last van een bloosaanval. Het was schattig, maar het weerhield hem er wel van ook maar enig contact met een meisje te leggen zonder flauw te vallen.
      ‘Dertien bakken,’ zei Felix. ‘Hoger ga ik niet.’
      ‘Je bent zo volhardend dat het pijn doet. Het antwoord begint met een n.’
      ‘Natuurlijk,’ opperde Sammy.
      ‘Nee, Sammy. Nee, het antwoord is nee.’
      Felix glimlachte vals. ‘Omdat je bang bent.’ Hij grinnikte luid. ‘Je durft niet met hem te slapen.’
      ‘Of hij is bang dat het niet lukt,’ voegde Sammy eraan toe met een schouderophaal.
      Waarom was hij ook al weer met deze twee bevriend?
      Timo gooide zijn sigaret op de grond en verpletterde hem onze zijn schoen. ‘Ik ben niet bang. En ik zou Nikolai zeker weten in mijn bed kunnen krijgen. Hij zou voor me vallen als een baksteen. Die jongen kan toch niemand beters krijgen. Ik bedoel, heb je mij al eens bekeken? Heb je hem al eens bekeken?’
      ‘Wat is het probleem dan?’ Geniepige klootzak dat hij was.
      ‘Het probleem is dat Nikolai een man is.’
      ‘Het probleem is eerder dat jij een heel slechte leugenaar bent. Je durft niet.’
      ‘Ik durf wel.’ Zijn lip trilde een beetje – en op dat moment wist hij dat hij het had verpest. Hij zou Felix terugpakken voor dit – hij zou hier nog spijt van krijgen.
      ‘Overduidelijk niet.’ Felix draaide zich met een brede grijns om en wuifde hem uit, terwijl Sammy hem op de voet volgde.
      Timo balde zijn vuisten. ‘Wacht!’ riep hij. ‘Ik doe het.’ Hij beende naar Felix en Sammy en legde dreigend een hand op Felix’ schouder. ‘Dertien bakken bier – geen flesje minder.’

Reacties (6)

 • Slughorn

  Mooi geschreven (:

  4 jaar geleden
 • Ons

  Wat schrijf je innemend!

  4 jaar geleden
 • IrisThePiris

  Kudooo

  4 jaar geleden
 • Luckey

  oh god
  als dat maar goed gaat

  4 jaar geleden
 • aphasia

  Um ik hou nu al van Sammy

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen