Foto bij H35

Haar wangen kleuren rood en ik zie mijn kans weer en leg mijn hand op de hare. “Je bent prachtig, Alaïs. Laat je niet doen door de andere meisjes, ze zijn gewoon jaloers”, zeg ik en trek mijn hand terug als de ober aankomt met de mosselen. “Hier zijn uw mosselen. Smakelijk”, zegt hij en laat ons dan met rust. Zij is het en ze is perfect. Hij zal blij zijn…

Alaïs Spiorad pov.

De ober komt onze kant op en neemt de lege pot en de twee glazen mee. “Nog een fijne dag, meneer McGowan.” Ik kijk Henry dan aan: “Moeten we niet betalen?” “Nee, mijn ouders betalen dat wel. Kom, laten we naar buiten gaan”, zegt Henry dan en we staan recht. Ik doe mijn jas al aan terwijl ik hem naar buiten volg.

Als we buiten staan, zie ik de zwarte wolken boven mij bewegen als golven. “Alaïs, het was echt ontzettend leuk. Hopelijk kunnen we dit nog eens overdoen”, zegt hij en hij pakt mijn handen vast. “Henry!”, roept plots een man en Henry laat mijn handen los. Hij draait zich om en zegt dan tegen mij: “Dat is mijn vader. Kom, dan zal ik je voorstellen.” Hij pakt mijn hand en leidt me naar zijn vader die naar ons toe stapt. “Henry, je vrienden zijn teveel lawaai aan het maken, zo krijg ik nooit genoeg klanten!”, zegt Henry’s vader. “Pa, ik zal wel met ze praten. Maar mag ik je eerst voorstellen aan Alaïs?”, zegt Henry dan en ik kom dan naast hem staan. “Oh, hallo. Ik ben Victor McGowan. Je bent altijd welkom hier.”, zegt hij en we schudden elkaar de hand. “Hij maakt graag reclame voor zijn restaurant”, grinnikt Henry dan en zijn vader richt zich dan tot hem. “Ja, ja. Ik kom zo”, antwoordt hij dan en zijn vader knikt mij nog een goede dag en loopt dan weer naar het restaurant. Henry draait zich weer naar me om en pakt mijn handen vast. “Wat dacht je om volgende week met mij naar de kermis te gaan?” zegt hij en ik voel me warm worden. Vraagt hij mij nu op een date? “Klinkt goed”, zeg ik en hij glimlacht dan: “Ik zal je op school nog wat meer laten weten. Als je het niet erg vind, wil ik er wel een date van maken.” Ik bloos dan en kijk naar onze handen. “Is goed”, zeg ik en kijk hem weer aan. “Nog een fijne dag, schoonheid”, zegt hij en kust mijn hand, om me vervolgens los te laten en naar het restaurant toe te stappen. Schoonheid? Ik heb het gevoel dat mijn twee weken verlof de beste worden… Ik voel dan hoe een paar druppels beginnen neer te vallen en ik maak dat ik in de auto zit. En nu pas valt het me op dat mijn been geen pijn meer doet, althans niet zo veel meer. Ik start de auto en rij dan naar huis, het was al 17h00.

Ik druk op de deurbel en wacht in de gietende regen tot mijn moeder open doet. Na een paar tellen wordt de deur open gedaan en ik stap meteen naar binnen. Ik doe mijn natte jas uit, hang hem aan de kapstok en zet mijn schoenen eronder. Ik stap dan naar de woonkamer, maar blijf meteen staan. Ik hoor hoe de deur dicht klapt en ik draai me als door een bij gestoken om. Dan zie ik weer die donkere schaduw en plots verdwijnt hij. “Alaïs, ben jij dat?” hoor ik mijn moeder vanuit de keuken roepen. “Ja, ik ben het. Zeg, mam, heb jij iemand gezien?” vraag ik op mijn hoede en draai me op mijn hielen naar de keuken. “Nee, waarom vraag je dat?” vraagt ze en komt tevoorschijn uit de keuken met een boek in haar handen en een brilletje op haar neus. “Gewoon…”, mompel ik dan. Ze kan geen geesten zien, ze kan me niet helpen. “Hoe komt het dat je zo laat bent?” vraagt ze en zet haar brilletje af. “Wel”, begin ik en als ik er weer aan denk voel ik hoe mijn wangen rood kleuren. “een jongen had me mee uit gevraagd en we zijn toen iets gaan eten.” Mijn moeder glimlacht dan. “Is Jacob al langs geweest?” vraag ik en ze schud haar hoofd. “Dus ik kan nu verwachten dat je wat later kan komen?” vraagt ze en haar ogen glinsteren: ze is blij voor mij. “Ja. En mam, mag de windel van mijn pols? Ik voel geen pijn meer”, zeg ik en ze stapt naar me toe. Ze legt haar boek opzij en begint de windel van mijn pols af te halen. “Het ziet er nog een beetje dik uit, maar de windel kan er wel af blijven”, zegt ze en vouwt de windel op.

Reacties (1)

  • Allmilla

    Handig dat ze niet moeten betalen!:)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen