Foto bij H40

Ik knik glimlachend nee, maar hij geeft me toch een natte knuffel en ik lach. "Henry...", verzucht de leerkracht en hij draait met zijn ogen voor hij weggaat. 'Alaïs, zoek jij nog even voor achtergelaten spullen?', vraagt ze dan aan mij en ik knik dan maar, ookal wil ik mijn natte kleren uit doen.

Edward Cullen pov

Ik stap naar de douchen van het zwembad en druk op de knop van de kraan. Als Henry voorbij de douchen stapt, sist hij: "Deze strijd heb je gewonnen, maar de oorlog zal je verliezen." Hij loopt dan verder naar de kleedkamers. 'Bied je verontschuldigingen aan en dan zie je wel hoe het verder loopt.' Ja, tuurlijk pa, kijk maar wat dit als resultaat geeft. En wat bedoelt Henry met: deze strijd heb je gewonnen, maar de oorlog zal je verliezen. Zou het iets te maken hebben met Hem? Of was het gewoon een niets veel zeggende dreiging. "Edward, goed gezwommen.", complimenteert de leerkracht mij als ze op weg is naar de kleedkamers. Het water is gestopt maar ik blijf er nog een tijdje onderstaan, wachtend op Alaïs om te vragen of we terug gelijk staan.

Plots hoor ik een plons en ik stap meteen uit de douche. Ik zie dan nog de verplaatsing van het water in onze zwembad. Alaïs! Ik loop dan voorzichtig naar het begin van de baan en zie alleen maar luchtbellen naar het oppervlak komen. Zonder twijfel duik ik meteen in het water en als ik onder water ben zie ik Alaïs proberen naar het oppervlak te zwemmen, maar dan zie ik precies... handen om haar enkels. Maar ik weet het niet zeker, het is vanuit haar broek dat ik het afleid.

Ik slaag dan een arm onder haar oksels en zwem dan naar de kant met haar aan mijn zij. Ik leg haar erop en klim dan ook uit het water. 'Alaïs?', vraag ik bezorgd en ga op mijn knieën naast haar zitten, terwijl ik mijn vingers tegen haar hals leg. Een hartslag. Ze hoest dan water uit en gaat op haar zij liggen met haar gezicht van mij, buiten adem. "Gaat het Alaïs?", vraag ik nog eens bezorgd en ze zegt dan, wanneer ze terug op haar rug ligt: 'Ja ja, ik ben prima hoor.' "Hoe komt het dat je 3 meter verder het water in bent beland?", vraag ik en ze komt dan overeind, net zoals ik. "Uitgegleden", mompelt ze enkel en ik help haar met opstaan, haar kleren helemaal doorweekt. "Kom", zeg ik en ondersteun haar.

Als we halverwege zijn, vraag ik: 'Doet je been pijn?' "Nu wel" We stappen dan zwijgend verder richting de kleedkamers. 'Heb je een handdoek bij?', vraag ik als ze staat te bibberen. Ze knikt 'nee' en ik stap dan binnen in de jongenskleedkamer en pak mijn handdoek van mijn plaats. Ik kom er weer uit en slaag de handdoek om haar schouders: "Bedankt", zegt ze en neemt de handdoek dankbaar aan. 'Wacht nog even hier, ik kom zo meteen terug.' Ik verdwijn weer in de kleedkamer om een kleine handdoek te pakken, maar deze keer voor haar haar. "Hé, pippo. Waar denk je met je handdoeken heen te gaan? Ga je je bij de meisjes omkleden of wat? Voel je je daar misschien meer thuis?", houdt Henry me tegen en begint dan samen met zijn vrienden te lachen. Ik negeer ze en stap dan naar buiten, waar Alaïs op me staat te wachten. 'Kom hier', zeg ik en ze stapt naar me toe. Ik pak de handdoek aan de uiteinden vast en leg het over haar hoofd om vervolgens ermee over haar haren te wrijven. "EDWARD!", giert ze en probeert me tegen te houden. Ik hou dan grinnikend op en lach bij het zien van haar leeuwenkapsel. "Bedankt Edward, voor dit 'nieuwe' kapsel", grapt ze en samen proberen we met onze vingers haar kapsel wat te verminderen.

Als het zo goed als klaar is, pakt ze de handdoek van haar schouders en geeft ze terug aan mij. Onze vingers raken elkaar even en ik voel me vanbinnen warm worden, alsof ik even terug mens ben. "Wat is hier in hemelsnaam aan de hand?!", vraagt Henry ongelovig en duwt me van Alaïs weg. Henry stapt dan naar haar toe en kijkt haar onderzoekend aan: 'Gaat het schat?', en gaat met een vinger over haar wang. "Hoe komt het dat je nat bent?", vraagt hij en dan hoor ik zijn gedachten. Hij heeft haar in het zwembad gegooid om haar dan te kunnen afdrogen! Hoe durft die klootzak! Henry draait zich boos naar me om, maar voor hij iets naar me kan roepen lijkt het wel of Alaïs het voor me opneemt. "Als je niet zo een egoïstische klootzak was dan zou jij degene zijn geweest die me zou hebben gered. Er is hier tenminste één iemand die om me geeft.", snauwt Alaïs naar hem toe en ze stap dan woedend haar kleedkamer in en smakt de deur toe. 'Alaïs! komaan!', roept Henry nog na en als hij zich verslagen omdraait, zie ik zijn verbaast gezicht op mij gericht, vergetend dat ik er ook nog was. Hij kijkt me dan woest aan en wijst in mijn richting: "Jij... !" Ik doe meteen mijn handen in de lucht en zeg dan: "Ik leid geen egoïstisch leventje." 'Oh, jij verdomde-', begint hij maar voor hij mij kan slaan, ren ik de kleedkamer in en sluit de deur en doe hem op slot. Ik hoor hoe hij op de deur bonst: 'LAAT ME ERIN!' Ik kleed me vlug aan en stap dan langzaam naar de deur. Ik doe snel het slot open en als meteen de deur openvliegt, ren ik naar de andere kant en loop weg. "Ik zal je krijgen!'', hoor ik hem roepen, maar het enigste wat ik kan doen is lachen.

Reacties (1)

  • Allmilla

    Een leeuwenkapsel... leuke term hahaxD

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen