Dana wreef over haar bovenarmen terwijl ze toekeek hoe Happy uit zicht verdween. Een paar tellen later vulde het geronk van drie motoren de lucht, wat niet lang daarna wegstierf.
      ‘Gaan ze hem vermoorden?’ vroeg ze kleintjes aan Juice.
      Hij keek haar kort aan en knikte toen. ‘Ja.’
      Ze slaakte een zucht. Het was helemaal geen fijn idee dat ze mensen voor haar gingen vermoorden. Ze mochten hem best afranselen, maar hem doden… Die man had ook een gezin; had een vrouw en kinderen. Ze wilde niet verantwoordelijk zijn voor hun verdriet.
      Er was echter niet veel wat ze ertegen in te brengen had. Het was niet alsof hier iemand waarde aan haar mening hechtte. Happy vond dat hij dood moest, omdat hij contacten met Maddox had. Wat zij daarvan vond, deed er niet toe. En de club schaarde zich uit solidariteit achter hem.
      Het maakte haar misselijk.
      ‘Happy zal horen wat hij wil horen. Als hij het verdient om te sterven, dan sterft hij.’
      Dana rolde met haar ogen. ‘Het feit dat hij me ooit heeft áángekeken is voor hem al genoeg reden om hem te willen zien sterven.’
      Juice haalde zijn schouders op. Blijkbaar dacht hij er net zo over.
      ‘Kom op. Laat de mannen hun werk doen. Jij hebt wat afleiding nodig. We hebben nog een paar uur voordat ik de beveiligingscamera’s moet hacken.’ Hij trok haar aan de lussen van haar broek naar zich toe en streek even met zijn neus langs de hare. ‘Je weet wat ik het liefste met je doe, maar dan weet ik zeker dat ik weer te laat ben.’ Hij grijnsde scheef.
      Ze beet op haar lip bij het zien van zijn ondeugende blik en voelde dat hij heel even zijn adem inhield toen ze elkaar aankeken. ‘Ik denk dat je gelijk hebt.’ Met haar lippen raakte ze heel lichtjes die van hem aan, maar daarna trok ze haar gezicht plagerig terug. ‘Dus wat dan?’
      Juice haalde zijn schouders op. ‘Is er niets wat je graag doet? Of vroeger graag deed?’ Hij grijnsde. ‘Geen gekke hobby’s ofzo?’
      Hobby’s… Dat woord voelde als iets uit een vorig leven. Vroeger waren er dingen die ze had leuk gevonden, zoals basketballen en naar concerten gaan. Beide had ze al meer dan vijf jaar niet gedaan.
      ‘Gékke hobby’s?’ herhaalde ze. ‘Nou… ik heb een paar jaar aan boogschieten gedaan. Als kind was ik helemaal gek van Robin Hood,’ gaf ze toe.
      Juice trok verbaasd zijn wenkbrauwen op, een verraste glimlach speelde om zijn lippen. ‘Pijl-en-boog? Dus dat hadden we je moeten geven, in plaats van een pistool?’
      ‘Daar kan ik ongetwijfeld beter mee overweg ja.’ Ze grijnsde. ‘Maar het valt zo op, hè, als ik daarmee over straat loop.’
      ‘Beetje maar.’ Hij haalde zijn telefoon uit zijn broekzak en begon op het scherm te typen. ‘Zo’n kwartier hier vandaan is een ranch waar een boogschietvereniging zit. Laten we erheen gaan.’
      Dana wist niet of dat een goed idee was, maar Juice’ gezicht liet zo veel enthousiasme zien dat ze zich direct liet meeslepen.
      ‘Bel Cherry of ze zin heeft om mee te gaan? Een groepje valt minder op. Ik vraag wel een paar van de jongens mee.’
      Dana dacht niet dat dat ze ook maar ergens onopvallend naartoe konden gaan zodra er een halve motorclub over de weg reed, maar dat zei ze maar niet. Eigenlijk vond ze het wel leuk om spontaan iets anders met deze mensen te gaan doen dan in het clubhuis rondhangen. De afgelopen tijd waren ze toch vrienden van haar geworden, maar doordat ze zich altijd hier bevonden was het soms alsof ze hen maar van een eenzijdige kant leerde kennen.
      ‘Geweldig plan.’ Ze sloeg haar armen om zijn middel en drukte een kus tegen zijn wang.
      Hij grijnsde. ‘Ja, die heb ik soms.’
      ‘Soms.’
      Ze schoot in de lach toen ze zijn verontwaardigde gezicht zag en hij gaf haar een speelse tik tegen haar kont toen ze bij hem wegliep, naar buiten, zodat ze Cherry kon bellen zonder de muziek het gesprek verstoorde.

Reacties (4)

 • Trager

  Haha, ik weet niet of het zo slim is om met een halve motorclub over straat te gaan :')

  3 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Juice met z’n goede ideeën.

  3 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Gelukkig dat Dana het arelaxed vindt wat haar broer gaat doen..

  3 jaar geleden
 • VampireMouse

  Sweet!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen