Foto bij 2 The Netherlands - Saterday 2

Ik ben bezig met het herlezen van de voorraad hoofdstukjes die ik heb en toen zag ik dat ik alweer 6 abonnementen heb en hij al 26 keer is gelezen en ik met één hoofdstuk al de hele week in "TOP CREATIES DEZE WEEK" sta.
Dankjulliewel daarvoor en als bedankje een extra hoofdstukje <3

Jade's point of view
Vol bewondering kijk ik de winkel rond. Kleding, Max Verstappen attributen en natuurlijk de originele Scuderia Toro Rosso STR10. Dit is dé auto waar Max zijn debuut mee maakte. Tot onze verbazing is het vrij rustig in de winkel. Zou het komen door het koude weer en de sneeuw of doordat we niet midden in het race seizoen zitten. Who Knows?
Tot mijn geluk zie ik achter in de winkel de levensgrote Max Verstappen pop staan. Mijn hart begint meteen sneller te kloppen. Op Luna na weet eigenlijk niemand hoe ik over Max denk. Ik durf wel te zeggen dat ik niet alleen een ongelofelijke Formule 1 fan ben, maar ook een grote Max fan. Zowel op, als naast de baan.
‘Psst. Zal ik de tweede “3” er gewoon afhalen?’
Luna staat met een cap in haar handen met rijnummer 33 op de voorkant, het nummer van Max. Ondanks dat zij ook groot fan is van de rijkunsten van Max, gaat ze toch voor de nummer 3 Ricciardo.
‘Jij bent gek, we gaan de volgende keer wel een cap voor jou halen.’
‘Deal!’
Ze legt hem terug in het vak en loopt ook naar de grote Max Verstappen pop.

Een van de medewerkers komt naar ons toe en vraagt of wij een foto willen met de Max Verstappen pop. Ik knik en ga ernaast staan. Ik moet meteen aan het filmpje denken van de fans die dan ook met de pop op de foto gaan en als ze dan de foto zien blijkt Max er echt op te staan, vanaf de zijkant. Op het moment dat de medewerker zegt “smile” begint Luna te giechelen, waardoor ze snel haar handen voor haar mond slaat. Ik kijk snel achter me maar zie niks. Zou het dan toch? De medewerker heeft nog een paar foto’s gemaakt en staat deze nu te bekijken bij de laptop.
‘Wil je de foto zien? Deze is erg goed gelukt.’

Een vlaag van telleurstelling gaat door mij heen als ik alleen mezelf en de Max Verstappen pop zie staan. Stiekem had ik gehoopt dat hij achter mij had gestaan. Zeker door dat gelach van Luna.
‘Weer een stapje dichter bij de echte Max,’ zegt de medewerker terwijl hij de foto naar de printer zendt.
‘Je mag best met mij op de foto?’ Die stem… Die heerlijke lach die erachteraan komt moet wel een verbeelding zijn. Toch kijk ik naar de plek van het geluid. O my god. Hij staat er echt, de tranen die ik eerder had verdrongen schieten weer in mijn ogen. Mijn handen sla ik voor mijn mond, terwijl ik zo normaal mogelijk probeer te blijven ademen.
‘Daar hoef je niet zo van te schrikken, ik ben het maar,’ zegt Max, alsof het de normaalste zaak is van de wereld dat hij voor me staat.
‘Dat is waarschijnlijk het probleem,’ kaatst Luna terug, alsof het haar broer is in plaats van onze idool.
‘Ze is groot fan van de formule 1 zo lang ik haar ken en sinds jouw debuut is ze helemaal fan van jou op en naast de baan. Ik denk dat ze gewoon een knuffel wilt.’ Luna is zo lekker direct. Ik haal voor de zekerheid mijn vingers onder mijn ogen langs voor ik zonder er al te veel bij na te denken Max een knuffel geef. Zijn armen om mijn lichaam laten elke vezel in m’n lichaam opwarmen.
‘Dankjewel,’ lach ik terwijl ik het bloed naar mijn wangen voel stromen.
‘Ik ben Jade.’ Stel ik mezelf voor. ‘En dat bijdehandje daar is Luna, overigens zou die precies zo reageren als Daniel hier had gestaan.’ Max en ik schieten in de lach, terwijl Luna een paar tinten roder wordt.

‘Zullen we een foto maken? Ik moet daarna helaas door. Ik ben hier voor de nieuwe merchandise,’ zegt Max op het moment dat zijn manager bij hem komt staan. We nemen een foto met z’n drieën en nog een foto apart met Max.
Zodra Max uit het zicht is geef ik Luna een duw.
‘Je had me belooft te waarschuwen als ik hem zou ontmoeten om dit soort gênante momenten te voorkomen.’
‘Geloof me, ik wist echt niet dat hij kwam. Dan had ik je in vanochtend namelijk in je trouwjurk gehesen.’
‘Ha-Ha, te grappig.’ Komt er vervolgens sarcastisch uit mijn mond.
‘Kom, verliefd mopperkontje van me. Ik heb nog één verrassing voor je,’ zegt ze waarnaar ze me aan mijn hand meeneemt naar de kassa’s.

‘Wij komen een bestelling halen voor Luna Smits.’
‘Ik zal even achter kijken. Een moment alstublieft.’
De medewerker klikt het een en ander in de computer en loopt vervolgens naar achter.
‘Voor je het in je handen krijgt en meteen begint de schreeuwen, dit cadeau is niet alleen van mij. Je krijgt hem ook van je ouders en Jochem. En de andere heb ik voor mezelf gekocht.’ Ze knipoogt naar me en houdt zich verder stil.
Na wat, voor mijn gevoel, een eeuw lijkt komt de medewerker weer de winkel in met twee bundeltjes aan.
‘Willen jullie ze eerst zien voor ik ze inpak?’
‘Graag,’ reageert Luna.
Luna pakt de bundeltjes aan, bekijkt er een, legt die weg en pakt vervolgens de ander, die ze wel uit het plastic haalt.
‘Deze is voor jou.’ Ze vouwt het officiële Max Verstappen vest open. Het valt me meteen op dat hij niet hetzelfde is. Op de linkerkant staat namelijk niet alleen “Max”, maar daaronder staat “Jade”.
‘Dankjewel! Dit is echt geweldig! Ik ga hem elke wedstrijd dragen.’ Ik geef Luna een knuffel en een zoen. Ik moet Jochem en mijn ouders ook meteen bedanken als ik thuis ben.
‘Ja, ook als we van de zomer in 35 graden zitten op vakantie?’
‘Reken maar.’ Luna haalt haar schouders op. ‘Dan zal ik maar mee doen hé?’
‘Je bent de beste!’

De weg naar huis was het een giechelfestijn. Ik kon niet ophouden met lachen en vertellen hoe blij ik ben met vandaag. Vlak voordat we weggingen kwam de manager van Max nog aan met twee wit/grijs Red Bull T-shirts die Max voor ons had gesigneerd. Hoe vet is dat dan! Die ga ik zeker inlijsten en ophangen in mijn kamer. Of ik doe hem aan. Nee dat is zonde.
Aangezien ik Jochem vandaag niet zie, besluit ik die in de auto even te bellen en hem te bedanken voor het cadeau.
Nadat ik Jochem een keer of honderd heb bedankt en hem heb beloofd dat hij de volgende keer ook mee mag, sluit ik het gesprek af.

Vampiremouse®


Reacties (7)

 • GossipGirl21

  Je kunt goed schrijven.

  1 jaar geleden
 • RiverWild

  Aawwh ze heeft hem ontmoet! Zo leuk!

  1 jaar geleden
 • MoonLove

  Haha beetje roestig in de vingers zegt ze dan😂😂 super leuk geschrevenxDnu alleen ff een deel die k nog niet had gelezen😂😂😂 abbootjeeeee whoop whoop!!!(flower)

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Super leuk deeltje!!!
  Max komt ook even langs
  Super leuk!!
  Haar dag kan niet meer stuk!

  1 jaar geleden
 • F1theone

  Whoooo super leuk!!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen