Ik was voorzichtig langs Gemma af gestapt om mijn laptop van de grond af te halen. Het verbaasde me dat ik haar niet gewekt had, om eerlijk te zijn. Ik liep voorzichtig terug naar de slaapkamer en liet me weer op het bed zakken met de laptop.
"Dus, waar gaan we überhaupt op zoeken?" vroeg ik nu terwijl de laptop opstartte. Lottie haalde haar schouders op en staarde nog steeds naar Louis. Hij leek het allemaal niet door te hebben, wat dus handig was in dit geval.
"Gosh ik hoop echt dat hij beter wordt" zei ze zachtjes terwijl ze met haar hand over zijn been ging.
Ik knikte "ik ook".
Zodra de laptop opgestart was, opende ik een nieuw tabblad op het internet en keek ik haar afwachtend aan "zullen we maar gewoon op therapeut zoeken of moeten we het specifieker doen?"
"Wellicht is therapeut in eerste instantie het beste idee en dan kunnen we kijken naar de specialisaties van deze therapeut" stelde ze voor.
Ik knikte en deed wat ze voorstelde. Natuurlijk kwam er een onoverzichtelijke grote dosis aan therapeuten tevoorschijn; New York was per slot van rekening gigantisch.
"Ik weet niet of dit gaat werken" zei ik uiteindelijk bij de zesde pagina die we door scrolde.
"Misschien moet je er iets bij typen over het verwerken van een overlijden. Want ik gok dat daar alles naar terug verwijst, toch?"
Ik knikte langzaam "dat denk ik wel. Ik neem ook wel aan de de therapeut connecties heeft met andere instanties zoals een voedingsdeskundige".
En dus zocht ik nu met de extra termen op google. Dit was een stuk overzichtelijker. We kregen nu resultaten van therapeuten die specifiek overlijden verwerking aangegeven hadden op hun website. En ook nog eens met fatsoenlijke reviews. Het was een kwestie van testen, gokte ik zo. We moesten er eentje kiezen en kijken hoe het zou lopen. Lottie en ik besloten gezamenlijk te stemmen voor het derde resultaat op de google search pagina. De site zag er uitnodigend uit, de man zelf zag er vriendelijk uit en tot slot hadden we een goed gevoel bij hem.
"Ik vind wel dat we Louis eerst even moeten inlichten voordat we contact zoeken" zei Lottie uiteindelijk. Ik knikte gelijk. Het zou gemeen zijn om het niet te doen.
"Oké, ik laat deze pagina open staan op de laptop en dan spreken we het morgen door met Louis, goed?" zei ik nu terwijl ik mijn laptop weer dicht klapte. Ze knikte en haalde even diep adem.
"God waar is hij toch mee bezig.. Als ik dit eerder geweten had" stamelde ze terwijl ze nog steeds over Louis' been aaide.
"We zijn nog niet te laat. Het is vast nog wel te redden. Maar het gaat tijd kosten, natuurlijk. We moeten er zo veel mogelijk voor hem zijn, nu we het weten. Ik weet echter niet of hij zich herinnert in de ochtend dat hij het je verteld heeft...".
Lottie beet op haar lip "oh shit ja, daar heb je een punt".
"Ik praat wel met hem er over, oké? Ik leg hem wel uit dat hij het verteld heeft. Wellicht verlicht dat de klap in plaats van dat jij hem vertelt dat je het nu weet" zei ik uiteindelijk.
Ze knikte maar en kwam overeind "dan ga ik maar terug naar de woonkamer en een poging tot slapen doen. Dankjewel, Harry. En sorry voor het feit dat ik hier ineens zat".
Ik knikte "het is oké. Hoewel het idee raar is, kan ik me wel inbeelden waarom je het deed. En zo spannend kan het niet zijn geweest, ik heb weinig te verbergen".
Ze grinnikte "het viel inderdaad tegen. Maar goed, ik moest Louis gewoon even zien".
Ik knikte bemoedigend en wenste haar een goede nachtrust toe, waarna ik toekeek hoe ze de slaapkamer uit beende. Ik legde de laptop naast het bed neer en zuchtte toen terwijl ik met mijn handen door mijn haar ging. Toen ik eenmaal weer op mijn plek lag boog ik me naar het nachtlampje, om deze vervolgens uit te knipperen. Het begon buiten langzamerhand licht te worden. Ik besloot er maar geen aandacht aan te besteden. Al mijn aandacht ging momenteel uit naar Louis. Ik schoof naar hem toe en nam hem weer in mijn armen. Louis verplaatste zich ietwat, maar niet veel. Ik nam hem zo dicht mogelijk tegen me aan en drukte een kusje op zijn kruin. Vervolgens sloot ik mijn ogen weer. Dit was nog eens een vermoeiende nacht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen