‘Wat moet dit voorstellen?!’ Bij die woorden krijg ik een klap hard in mijn gezicht. ‘Er was niks anders meer. Ik zeg al dagen dat ik boodschappen moet kopen, maar je geeft me maar geen geld en ik heb niks van mezelf. Ik mag niet werken, want jouw kinderen verlagen zich daar niet toe, maar ik krijg ook geen zakgeld of mag iets houden.’ Weer een klap.
‘Hier is 50 dollar, ga snel iets te eten kopen en kom nooit meer aan met alleen een boterham als eten!’ snauwt hij en duwt het geld in mijn handen. Ik haast me naar buiten en ren zo snel mogelijk naar de winkel.

Op de terugweg word ik ineens vast gegrepen en in een busje gegooid. Ze brengen me naar een loods en als ze me aan mijn haar omhoog trekken kijk ik recht in het gezicht van Dean’s vader. ‘Zo dus jij bent het snotjoch dat mijn zoon voorschut zette.’
‘U heeft geen idee met wie u te maken heeft. Kent u Demon Dark? Hij is mijn vader. U weet dat u niet met hem moet spotten.’

De man lacht. ‘Ik ben niet bang voor je vader en als ik jouw blauwe plekken zie geeft hij niet veel om je. Het gerucht gaat dat hij zelfs zijn eigen vrouw vermoordde omdat ze hem tegen zat, maar dat is volgens mij lariekoek. Het is zo’n beetje onmogelijk om me wat te doen jongen. Mijn beveiliging is veel te hoog, maar anders dan je vader geef ik wel om mijn kind en dus zal je boeten.’ Bij die woorden wordt ik vastgebonden en begint de ellende pas echt.

Uren verstrijken en ik wordt op allerlei manieren gemarteld. Ze breken mijn ribben, geven me het gevoel te verdrinken, maar toch is het niks vergeleken met mijn vader als hij echt kwaad is. Als ze me de volgende ochtend eindelijk laten gaan kan ik amper op mijn benen staan en strompel naar huis. ‘Waar was je stuk vuil en waar is mijn eten?!’ schreeuwt mijn vader en ziet dan pas hoe ik er aan toe ben.
‘Wie heeft dit gedaan?!’ Geschrokken vertel ik wat er gebeurt is en wat Dean’s vader heeft gezegd. Mijn vader snuift.
‘Hier zal hij voor boeten en zijn zoon ook.’

Ik knik. ‘Ik wilde terug in de tijd gaan en Dean’s bestaan uitwissen.’
‘Zoals gewoonlijk stel je me weer teleur Mason. Daar voelt Dean niks van en zijn vader ook niet. Ze moeten leiden en ik heb al een idee hoe. Ik ga de moeite niet doen om bij hem te komen. Ik pak hem via wat hem het meest dierbaar is. Zijn zoon. Kom mee stuk ongeluk.’

Mijn vader sleept me donderdag avond mee naar de auto, belt zijn moordteam en doet me een bivakmuts op. Hij pakt een paar geweren en we rijden naar de voetbalclub van Dean waar nu een wedstrijd bezig is. Mijn vader stormt het veld op, schiet enkelen mensen neer en grijpt Dean bij zijn kraag. De beveiligers willen nog wat terug doen, maar mijn vader’s mannen hebben ze al doodgeschoten voor ze de kans krijgen.

De trillende jongen wordt bij mij in het busje gegooid en we rijden naar mijn vader’s hoofdkwartier. ‘En wat wilt u nu gaan doen vader?’ vraag ik voorzichtig. ‘Dit joch uit de weg ruimen en zorgen dat ze hem nooit meer vinden. We gaan terug in de tijd en verkopen hem als romeinse slaaf. Hij krijgt een rot leven vol pijn, zijn vader is zijn zoon kwijt en leeft voortaan in onzekerheid. Ik heb al een idee aan wie. Daar krijgt hij hard werk en zitten ze aan zijn lijf. Een mooie jonge jongen levert veel geld op bij een vriend van me.’ zegt hij en bij die woorden verdwijnt hij.

Ik kijk in het magische boek dat ik van mijn moeder heb geërfd. Ze gaf het aan me een paar dagen voor haar dood en zei me het te verstoppen voor mijn vader. Hiermee kan ik elke verandering in de tijd zien. Ook degene die niet in de normale boeken staan. Dean heeft na zijn verkoop nog 5 jaar mogen leven voor hij door het zware werk bezweek.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen