Dana had gehoopt dat deze dag nooit zou aanbreken.
      Er waren twee weken verstreken sinds de begrafenis van haar moeder. Naar omstandigheden zat ze best wel goed in haar vel. Ze had het gevoel dat ze nu echt haar plekje hier had gevonden. Natuurlijk sluimerde de angst dat Maddox ieder moment kon binnenstappen nog steeds in haar lijf, en ze moest bekennen dat het uitblijven van enig teken van leven haar soms naar de keel greep.
      Alsof hij haar bewust deze vrijheid gaf, zodat het haar harder zou verwoesten als hij alles weer van haar wegnam. Juist om die reden probeerde ze van ieder ogenblik te genieten. Niet alleen van de uren die ze met Juice doorbracht, maar ook van het gezelschap van de anderen. Ze voelde zich onderdeel van de rest. Niet als Happy’s zusje of als Juice’ old lady, maar gewoon, als haarzelf. Af en toe had ze zelfs gesprekjes met haar broer. Over simpele dingen, maar het was een start. Een band die zich langzaam begon te herstellen.
      En nu gingen ze weg.
      Gisteren had de club een nieuwe lading AK’s en groter geschut in handen gekregen die overduidelijk bedoeld waren om Maddox’ woningen op te blazen. Hoewel Maddox hun al de oorlog had verklaard op de dag dat hij haar moeder had vermoord, was het nu de eerste openlijke tegenaanval. En de jongens wonden er geen doekjes om.
      Piney, Bobby en Juice zouden achterblijven om het clubhuis te bewaken, de rest stond op het punt om naar San Francisco te rijden, samen met een aantal Sons uit andere regio’s waar Happy contacten mee had vanwege zijn jaren als Nomad. Ze hadden vier locaties die ze in groepen zouden belagen. Hoe dan ook werd het een bloedbad. Dat wist Dana zeker. Ze wíst dat het verkeerd zou aflopen, maar er was niemand die daar aandacht aan besteedde.
      Zelfs Juice was ervan overtuigd dat ze het goed hadden uitgedacht, dat het niet mis kon gaan.
      Dana kon Maddox’ triomfantelijke lach al bijna horen. Ze zat op de bank en masseerde haar slapen. Een doffe hoofdpijn plaagde haar al vanaf het moment dat ze te horen had gekregen dat ze vandaag op pad zouden gaan.
      Hoe dit ook afliep, haar leven zou morgen anders zijn dan vandaag.
      Of de halve club was uitgemoord en er was bijna niemand meer over om haar bij Maddox vandaan te houden.
      Of Maddox was dood, zij liep zelf geen gevaar meer, maar had wel banden met een motorclub die openlijk de oorlog had verklaard aan een bende waarvan ze nog steeds niet precies wisten hoe die gefinancierd werd.
      Maar Dana zweeg erover. Ze had al verteld wat zij dacht en het had geen zin om het te herhalen. Ze was een vrouw, kon het volgens hen toch niet inschatten.
      Misschien hadden ze gelijk. Ze hoopte het maar.

Met een diepe zucht stond ze op van de bank toen de mannen naar buiten liepen. Ze gingen ervandoor.
      ‘Laat niet merken dat je je zorgen maakt,’ instrueerde Gemma. ‘Wees sterk.’
      Dana snoof. Haar old-lady-praat deed haar niets. De vorige keer dat ze met Maddox’ mannen waren geconfronteerd, had het maar een haartje gescheeld of Opie had hier niet meer gestaan. Gemma moest vooral zelf weten of ze een snelle kus van Clay genoeg vond, maar Dana gaf Opie en Kip een stevige omhelzing alsof het de laatste kon zijn, en ze brak zelfs door haar ongemak omtrent haar broer heen om hem een dikke knuffel te geven.
      ‘Doe alsjeblieft voorzichtig,’ fluisterde ze.
      ‘Natuurlijk.’ Hij tilde haar kin op en keek haar aan. ‘Mij overkomt niks. Ik ben nog lang niet van plan om dood te gaan. Maak je geen zorgen, meis. Dit had ik jaren geleden al moeten regelen.’
      Hij liet haar gezicht los en liep naar zijn motor toe.
      Met een zucht keek ze toe. Een hand gleed in die van haar en ze keek opzij. Cherry zag er bleek uit. Het was de eerste keer dat Kip deelnam aan een grootschalige actie als deze. Het was waarschijnlijk de laatste drempel naar een volledige patch, dus hij was erop gebrand om zich te bewijzen.
      Dana rechtte haar schouders en begreep nu waarom Gemma het belangrijk vond dat ze zich sterk hielden. Ze keek even rond om te zien waar Kenny en Ellie waren, maar zag dat zij hun opa hadden opgezocht. Juice stond een paar meter bij haar vandaan te bellen, waarschijnlijk om door te geven dat de charter van Redwood onderweg was. De norse uitdrukking op zijn gezicht wees uit dat hij er verre van blij mee was dat hij hier bleef.
      De opluchting dat hij achterbleef, was niettemin immens. Ze hadden er gisteren nog een verhitte discussie over gevoerd omdat hij per se wraak voor haar wilde nemen, maar uiteindelijk had ze gezegd dat ze bang was dat Maddox juist dit moment had afgewacht om haar hier weg te halen. Misschien hoefde hij alleen maar een belletje te plegen zodra de eerste Harleys in zijn straat verschenen. Het feit dat ze wilde dat hij híér was om haar te beschermen had hem uiteindelijk over de streep getrokken.
      Dana trok haar hand uit die van Cherry en stak een sigaret op. Ze gaf haar vriendin er eveneens een en keek toe hoe Bobby naar voren liep en het grote hek voor de parkeerplaats afsloot. Die zou pas weer opengaan als de jongens terug waren, was haar verteld.
      Ze voelde een zachte streling langs haar hand, en een moment later was de sigaret tussen haar vingers verdwenen en nam Juice er een trek van. Hij gaf haar de peuk weer terug en sloeg een arm om haar middel.
      ‘Voor je het weet zijn ze weer terug en is al deze ellende voorgoed voorbij.’
      Dana blies een wolk rook uit en keek toe hoe die langzaam in het niets oploste. ‘Ik hoop het.’

Reacties (4)

 • Trager

  Meh, dit kan niet goed gaan :/

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Dit is echt heel spannend!

  3 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Dit gaat mis. Ik weet het gewoon zeker. Echt... shit.

  3 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ik hoop ook dat de ellende voor bij is.. Maar ik ben bang van niet.. En als de ellende voorbij is, is het verhaal misschien ook voorbij en dan mag echt niet gebeuren hoor.
  Vind dit verhaal veel te leuk en mooi.

  (In de serie bedenk ik Dana er gewoon bij voor Juice hahaha)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen