Dwars door het raampje van de politiewagen voelde hij de blik van de Tacoma-killer op zich branden.
      Het deed Maddox niets. Die kale bundel spieren kon toch niet bij hem in de buurt komen.
      Hij grijnsde tevreden en zwaaide naar de biker terwijl de politiewagen wegreed.
      Het was zo makkelijk geweest dat het bijna als een teleurstelling voelde.
      Hij snoof de buitenlucht op, waar hij nog net een zweem van kruit en bloed uit dacht te kunnen filteren. Daarna liet hij zijn handen in zijn zakken glijden en slenterde langs zijn woning, die nu in een crime scene was veranderd.
      Het gaf niet. Hij had genoeg andere appartementen waar hij de nacht kon doorbrengen. Deze was hij toch al een beetje zat geweest. Natuurlijk had hij hier de beste herinneringen aan haar, maar het werd tijd om nieuwe herinneringen te creëren. Het zou niet lang duren voordat ze naar hem terugkwam, dat wist hij zeker. Hij liet haar genieten van de vrijheid die ze nu dacht te hebben. Straks zou ze zelf afwegen of die de offers waard was die ze ervoor moest brengen.
      Dat waren ze niet. Hij kende haar goed genoeg om dat in te schatten.
      Vroeger was ze zelfzuchtig geweest en had haar eigen genot centraal gestaan, maar stilletjes aan was dat veranderd, was ze nederig geworden, had ze geleerd dat zij níet het middelpunt van de wereld was.
      Ze was volwassen geworden.
      Dat was ook het moment geweest waarop ze bij hem had willen weggaan, helaas. Het had hem verbaasd hoe ver ze had willen gaan om dat voor elkaar te krijgen. Casper doden… hij had niet gedacht dat ze het in zich had. Hij had even een glimp opgevangen van het rebelse meisje op wie hij verliefd was geworden.
      En nu wilde hij haar meer dan ooit.
      Op de begrafenis van haar moeder had hij ontdekt dat haar broer – die Maddox allang vergeten was – connecties met de Sons of Anarchy had. Welke charter precies wist hij niet.
      Tacoma, was zijn eerste gok geweest, maar nadat hij zijn revolver in de strot van een zesjarig jochie had gedouwd, had de jonge vader al gauw duidelijk gemaakt dat ze daar niet was. Hij had wel meteen een mol en het had maar een paar dagen geduurd voordat hij een telefoontje kreeg dat de motorbende naar San Fran zou oprukken om hem te grazen te nemen.
      Het was een prachtige timing. Hij had gedacht dat het omleggen van haar moeder wel voldoende was om haar weer te laten gehoorzamen, maar nee. Ze was een volhouder, al had dat hem niet moeten verbazen. Haar broer was een harde, had hij inmiddels ondervonden, en stond zelfs bekend als de ‘Tacoma Killer’. Zolang hij in de buurt was zou hij het haar beletten om terug te keren, dus had hij die moeten uitschakelen. Even had hij overwogen om hem ook te doden, maar daar had hij van afgezien. Hij wilde niet dat al haar levenslust verpletterd was als ze terugkwam.
      Dat taaie, dat wilde, dat levendige… dat mocht ze niet kwijtraken. Bij tijd en wijle was dat al gebeurd, de afgelopen maanden, maar altijd was er een vlammetje geweest dat vanzelf weer oplaaide. Dat wilde hij niet voorgoed doven.
      Bovendien was haar broer een goed pressiemiddel als hij de bak in ging. Zijn club kon hem hier niet beschermen en er waren wat bewakers met wie hij goed contact had. Hij dacht weer even terug aan hoe makkelijk het was geweest om hem voor de moord te laten opdraaien. Vanochtend had hij gehoord dat de Tacoma Killer onderweg was, naar zijn huis nog wel. Alsof het zo had moeten zijn. Hij had direct een buurtagent van straat geplukt, hem er gemarteld uit laten zien en gewacht tot de bikers het huis binnenkwamen.
      De knul die hij bedreigd had, had bij vertrek al een seintje gegeven en Maddox was naar de politie toe gestapt, had beweerd dat de motorbende de wapenhandel naar San Francisco wilde uitbreiden en dat Maddox daar niet voor openstond, waardoor hij een obstakel was dat ze nu uit de weg wilden ruimen. Hij had voorzichtig het vermoeden aangekaart dat de bendeleden de buurtagent hadden gemarteld om inlichtingen over hem te krijgen en dat hadden de smerissen daarna herhaald alsof het hun eigen idee was.
      De politie loofde hem omdat hij de wapenhandel uit hun stad weerde en als ze al twijfels hadden over of hij wel de waarheid sprak, kon geen van hen zich druk maken om een paar bendeleden die helemaal niets in hun stad te zoeken hadden.
      Hij hield halt voor het voetgangersstoplicht toen die groen werd en stak glimlachend de weg over.
      Ja, alles ging helemaal volgens plan.
      Dana kreeg nu een tweede schok te verwerken en als dat haar er nog niet van kon overtuigen dat ze hem toebehoorde, dan was haar nieuwe bikervriendje de volgende die aan de beurt was.
      Vroeg of laat zou haar verzet wel breken. Het was aan haarzelf hoeveel ze wilde opofferen.
      Hij had geen haast.

Reacties (6)

 • Trager

  Maddox is veel te slim voor hun :/!

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Oke ff serieus. Dana, you should commit suicide girl. Only way out. Creepy creepy creepy guy. Poor hap. Poor Juice.

  3 jaar geleden
  • Croweater

   Maybe it is indeed the only way...

   3 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Neeneenee. Omg. Nee. Dat mag niet! Omg!

   3 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ja tenzij ze somehow die maddox te slim afzijn. Dat is probably wat er gaat gebeuren. Niet dat happy dan weer uit de gevamgenis komt. En waarschijnlijk gebeurt er eerst nog heel veel naars

   3 jaar geleden
 • FireBrick6

  Damn, lezen uit deze karakters is voor mij stiekem altijd toch wel awesome en heeft iets voor mij.
  En sterk geschreven weer ook.. Arma Dana en SAMCRO though/:

  3 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Hij is eng... Heel interessant om zijn POV te lezen!

  3 jaar geleden
  • Croweater

   Thanks! Heb heel lang zitten overdenken of ik dat zou doen of niet, maar dacht dat het misschien toch een beetje opgehelderd moest worden waarom hij Dana haar gang laat gaan. (:

   3 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Oké, ff voorbereiden.
  *doet warming-up*
  *word weer lui en gaat thee zetten*
  *drinkt thee*
  *doet opnieuw een warming-up*
  *schraapt keel*

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen